FORMULA 1

Χάμιλτον-Ferrari: O Καπέλι άφησε να εννοηθεί ότι η διαρροή της συμφωνίας έγινε από τον Βολφ

Sebastian Kawka / Mercedes-Benz AG
Ο Τότο Βολφ με τον Λιούις Χάμιλτον στο γκαράζ της Mercedes F1 μετά το GP του Άμπου Ντάμπι SEBASTIAN KAWKA / MERCEDES-BENZ AG

Ο Ιταλός πρώην πιλότος της F1 Ιβάν Καπέλι, οδηγός της Ferrari το 1992, άφησε να εννοηθεί ότι η Scuderia Ferrari και ο Λιούις Χάμιλτον ήθελαν να κρατήσουν τη συμφωνία τους για το 2025 μυστική -και να την ανακοινώσουν προς το τέλος της φετινής χρονιάς- αλλά τους πρόλαβε ο Τότο Βολφ.

Ήταν μία κίνηση του Τότο Βολφ εις βάρος του Χάμιλτον και της Ferrari. Έκαψε μια ανακοίνωση που υποτίθεται ότι θα γινόταν στη διάρκεια της χρονιάς, είπε ο Καπέλι μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport.

Αν ισχύει όντως η πληροφορία ότι ο Βολφ έμαθε για τη συμφωνία Χάμιλτον-Ferrari από τον ίδιο τον 39χρονο επτάκις πρωταθλητή της F1 μία ημέρα πριν από την ανακοίνωσή της, που έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2024, τότε αυτό σημαίνει ότι διέρρευσε την πληροφορία στον Τύπο χωρίς καμία χρονοτριβή. Οι πρώτες πληροφορίες αναδύθηκαν -και μεταδόθηκαν από το SPORT24- τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης, από την ιστοσελίδα F1 Insider και αναπαράχθηκαν από τον δημοσιογράφο του F1 TV Ουίλ Μπάξτον.

Πρόσφατα ο Χάμιλτον δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση, σε συνέντευξή του στο BBC, πως “δεν μίλησα σε κανέναν, δεν το είπα ούτε καν στους γονείς μου μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκε. Οπότε κανείς δεν γνώριζε”.

Κατά συνέπεια, αν ισχύουν οι πληροφορίες του Καπέλι η ατμόσφαιρα στη Mercedes F1 μεταξύ της ομάδας -ειδικά του Βολφ- και του Χάμιλτον θα πρέπει να είναι πολύ άβολη. Που μπορεί να γίνεται και ακόμα πιο άβολη από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Ραλφ Σουμάχερ, “ο Λιούις και ο Τζορτζ Ράσελ δεν τα πάνε τόσο καλά και ο Χάμιλτον δεν έχει πια την προστασία της ομάδας”.

Τέλος, ο Ιταλός πρώην πιλότος της F1, καθώς και μιας πλειάδας άλλων μορφών αγώνων, μίλησε και για τον Σαρλ Λεκλέρ: “Πρέπει να αποδώσει με περισσότερη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και το λέει και ο ίδιος. Αν κατακτήσει τον τίτλο, που συνειδητοποιώ ότι είναι ένα μάλλον μη ρεαλιστικό σενάριο φέτος, αυτό μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς με τον Χάμιλτον”, κατέληξε ο Ιβάν Καπέλι.

Μέσα σε όλα αυτά, ο διευθυντής της Scuderia Φρεντ Βασέρ -που έδωσε πρόσφατα τη δική του εκδοχή για το χρονισμό της ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον Λιούις- τώρα αρχίζει να εκνευρίζεται με τη συνεχιζόμενη κουβέντα για τη μεταγραφική “βόμβα” της Ferrari για τη νέα χρονιά.

Πρέπει σιγά-σιγά να αφήσουμε το θέμα του Χάμιλτον στην ησυχία του, παρακαλώ”, είπε ο Γάλλος. “Τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε πλήρως στην επερχόμενη σεζόν. Θα χαρώ να μιλήσω για τον Χάμιλτον όταν θα πλησιάζει η σεζόν του 2025”, τόνισε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ MERCEDES F1 SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ