FORMULA 1

Τα πρώτα λόγια του Λεκλέρ μετά τα νέα για τον Χάμιλτον: "Στόχος μου είναι μόνο ο τίτλος"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατονόμασε τον Λιούις Χάμιλτον στις πρώτες του δηλώσεις μετά την είδηση της μεταγραφής του Βρετανού στο Μαρανέλο το 2025, αλλά είπε ότι “μοναδικός μου στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και όχι η δεύτερη θέση”.

Η Ferrari ανανκοίνωσε την ηγεμονική “πολυετή” ανανέωση -πέραν του 2024- του συμβολαίου της με τον Σαρλ Λεκλέρ λίγες μέρες πριν επιβεβαιωθεί η καλά κρυμμένη συμφωνία της με τον Λιούις Χάμιλτον για τη θέση του Κάρλος Σάινθ στο έτερο cavallino από το 2025.

Ο Λεκλέρ φάνηκε έτσι -στη διάρκεια και μετά το σήριαλ Χάμιλτον- να περνά σε δεύτερη μοίρα, ενώ η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport έγραψε πως ο 25χρονος ήταν “σοκαρισμένος και απογοητευμένος από την απόφαση της Ferrari”. Όμως, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την είδηση της συμφωνίας Ferrari-Χάμιλτον, o Μονεγάσκος δεν έδειξε τίποτα τέτοιο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μοναδικός στόχος που έχω” είπε, με απόλυτη αυτοπεποίθηση, ο Λεκλέρ. “Είμαι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζω, η δεύτερη θέση δεν είναι ο στόχος μου. Πρέπει, επίσης, να βάζεις για τον εαυτό σου ρεαλιστικούς στόχους, όσο κι αν είμαστε αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά.

Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά κοιτώντας από που ξεκινάμε βάσει την περασμένης χρονιάς, η Red Bull έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Οπότε πρέπει να κλείσουμε τη διαφορά όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα, αυτός είναι ο στόχος μας για να είματε ανταγωνιστικοί”, πρόσθεσε ο οδηγός της Ferrari.

AP Photo/Peter Dejong
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 στις δοκιμές του GP Ολλανδίας 2023 AP PHOTO/PETER DEJONG


Σχετικά με τον Κάρλος Σάινθ, με τον οποίο θα περάσει φέτος την τελευταία του σεζόν στη Scuderia, ο Λεκλέρ τόνισε: “Έχουμε πολύ ιδιαίτερη σχέση, είμαστε φίλοι και έξω από την πίστα. Μοιραζόμασττε ωραίες στιγμές. Περνάμε τόσο πολύ καιρό μαζί, μιας και βλέπω περισσότερο τον Κάρλος από την οικογένειά μου, ειδικά τώρα που θα έχουμε 24 αγώνες”.

Ο Μονεγάσκος και ο Ισπανός την ερχόμενη Τρίτη (13/02) θα πάρουν την πρώτη τους οδηγική αίσθηση από τη νέα Ferrari SF-24 στην πίστα του Φιοράνο, λίγη ώρα μετά τη -διαδικτυακή και χαμηλών τόνων- αποκάλυψη του νέου, φετινού μονοθεσίου της Scuderia.

Μιλώντας για αυτό, ο Λεκλέρ τόνισε: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος διότι γίνεται τόση πολλή δουλειά αυτή τη στιγμή. Ξεκινήσαμε την εξέλιξη του αυτοκινήτου εδώ και πολλούς μήνες, αρχικά από τον προσομοιωτή στο Μαρανέλο και μετά βλέποντας τα πρώτα του φυσικά εξαρτήματα. Είδα το αυτοκίνητο χθες, χωρίς τον πλήρη χρωματισμό του ακόμη, αλλά το πρώτο του μοντέλο.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Φυσικά έχουμε οδηγήσει το αυτοκίνητο [στον προσομοιωτή] και απομένει να δούμε τι απομένει για την πίστα, αν όλα ταιριάζουν με όσα συμπεράναμε στον ψηφιακό κόσμο και στον προσομοιωτή. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν πάνε όλα καλά.

Είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη εβδομάδα και για την πρώτη δοκιμή του αυτοκινήτου. Τώρα, με την τεχνολογία που έχουμε, είναι τρελό το πόσο κοντά φτάνουμε [με τον προσομοιωτή] στην πραγματικότητα, αλλά μπορούν να υπάρξουν ορισμένες αστοχίες στους συσχετισμούς που προσπαθούμε με τα χρόνια να τις βελτιώσουμε, αλλά έκαναν [στο Μαρανέλο] σπουδαία δουλειά με αυτό οπότε είμαι βέβαιος ότι η αίσθηση στην πίστα θα είναι πολύ κοντά σε αυτή που αποκομίσαμε στον προσομοιωτή”, κατέεληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI F1 2026 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ