FORMULA 1

Η Ferrari ξαναβάφεται μπλε, μετά από 70 χρόνια, για το GP του Μαϊάμι

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Τζον Σέρτις, Ferrari 158, 1964 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Στο επόμενο GP της Formula 1, στο Μαϊάμι στις 3-5 Μαΐου, η Scuderia θα επαναφέρει στα μονοθέσιά της τον ένδοξο μπλε χρωματισμό από τα βάθη της ιστορίας της. Η αγνώριστη SF-24 γιορτάζει τα 70 χρόνια της Ferrari στις ΗΠΑ και θα αποκαλυφθεί τις προσεχείς ημέρες.

Οι Ferrari δεν ήταν ανέκαθεν κόκκινες στα GP της Formula 1. Στους δύο τελευταίους αγώνες του 1964, επί αμερικανικού εδάφους, τα ιταλικά μονοθέσια ήταν κυανόλευκα, με δύο αποχρώσεις του μπλε: τις Azzurro La Plata και Azzurro Dino.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, η Scuderia θα επαναφέρει αυτό το χρώμα στις SF-24 του Σαρλ Λεκλέρ και του Κάρλος Σάινθ στο επερχόμενο GP του Μαϊάμι, στις 3-5 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορτασμών της για τις επτά δεκαετίες της δραστηριοποίησής της στην αμερικανική αγορά.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Κεντρική φωτό & πάνω: Τζον Σέρτις, Ferrari 158, 1964 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Το χρώμα Azzurro La Plata είναι γαλάζιο, αυτό που κοσμεί τη σημαία της Αργεντινής. Είναι επίσης το χρώμα που είχε επιλέξει για το κράνος, για τα καπέλα και για τη φόρμα του ο πρώτος δις πρωταθλητής της F1, Αλμπέρτο Ασκάρι. Το ίδιο γαλάζιο είχε επιλεχθεί και αργότερα για τις αγωνιστικές φόρμες του Τζον Σέρτις και του Κρις Έιμον τη δεκαετία του ‘60, αλλά και του Νίκι Λάουντα για την πρώτη του σεζόν με τη Scuderia.

Το Azzurro Dino είναι πιο σκούρο μπλε, και τελευταία φορά το χρησιμοποίησε στη φόρμα του ο Κλέι Ρεγκατσόνι το 1974. Έκτοτε, η ιταλική ομάδα χρησιμοποιεί το κλασσικό της κόκκινο χρώμα στις φόρμες των οδηγών της, με διάφορες λευκές, μαύρες και κίτρινες ενθέσεις.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Νίκι Λάουντα με τη γαλάζια του φόρμα κατά την πρώτη του σεζόν στη Scuderia, το 1974 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο ειδικός χρωματισμός της Ferrari για το GP των ΗΠΑ θα αποκαλυφθεί στη Φλόριντα, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ferrari στην Αμερική, που θα ξεκινήσουν στις 28 Απριλίου και θα κορυφωθούν με την παρέλαση μιας σειράς από εκθαμβωτικά ιστορικά αυτοκίνητα της εταιρείας του Μαρανέλο πριν από τον αγώνα της F1. Στην κεφαλή τους θα βρίσκονται δύο 296 GTS.

Πέραν αυτού, χθες το περιοδικό SportBusiness ανέφερε ότι η Scuderia θα ανακοινώσει στο Μαϊάμι ότι εξασφάλισε για το 2025 μία από τις μεγαλύτερες ονομαστικές χορηγίες της Formula 1, αντίστοιχη σε οικονομικό μέγεθος με εκείνη της εταιρείας λογισμικού Oracle με τη Red Bull Racing.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Οι μηχανικοί στο Μαρανέλο, με μπλε φόρμες, τη δεκαετία του 1970, μαζί με τον Έντσο Φεράρι SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Συγκεκριμένα, λέγεται ότι -ενόψει και της έλευσης του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο του χρόνου- έφτασε σε συμφωνία με την εταιρεία Hewlett Packard (HP), η οποία θα γίνει ο νέος ονομαστικός χορηγός της ιταλικής ομάδας το ‘25. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, η χορηγία είναι της τάξης των 90 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, και περιλαμβάνει και την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα των ηλεκτρονικών των μονοθεσίων με το cavallino.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΑΪΑΜΙ SCUDERIA FERRARI FERRARI SF-24
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ