ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ

Η Ferrari έκανε σαν καινούρια την SF21 του Λεκλέρκ στην Τζέντα

Ο Σαρλ Λεκλέρκ στο GP της Τζέντα
Ο Σαρλ Λεκλέρκ στο GP της Τζέντα ASSOCIATED PRESS

Οι μηχανικοί της Scuderia είχαν ένα βουνό μπροστά τους για να επιδιορθώσουν τη Ferrari SF21 του Σαρλ Λεκλέρ, μετά το σφοδρό του χθεσινό ατύχημα στις ελεύθερες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τα κατάφεραν - και ο Μονεγάσκος λέει ότι θέλει να τους αποζημιώσει με ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έχασε τον έλεγχο της ουράς της SF21 στη στροφή 22 της πίστας της Σαουδικής Αραβίας, στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του 21ου φετινού GP της Formula 1, και προσέκρουσε με σφοδρότητα στις μπαριέρες της στροφής 23, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο μονοθέσιό του.

Αρχικά δεν ήταν γνωστό αν η ζημιά θα ήταν χρονικά εφικτό να επιδιορθωθεί για τις σημερινές δοκιμές κατάταξης, και κατά πόσο είχαν προβλήματα η μονάδα ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά εντέλει η Ferrari επιβεβαίωσε ότι οι μηχανικοί της έκαναν το θαύμα του, και ο Λεκλέρ θα συμμετάσχει όσο μόνο στις κατατακτήριες, αλλά και στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές σήμερα (4/12).

Ο Λεκλέρ, που έλαβε επίσης το πράσινο φως από τους γιατρούς της F1 να συνεχίσει να αγωνίζεται αυτό το τριήμερο -έπειτα από προληπτικές εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας- δήλωσε την ευγνωμοσύνη του στους μηχανικούς και είπε ότι θέλει να τους αποζημιώσει με ένα καλό αποτέλεσμα.

"Προφανώς λυπάμαι πολύ για όλη την ομάδα, που θα πρέπει να κάνει πολύ, πολύ σκληρή δουλειά για να είναι έτοιμο το αυτοκίνητο στις δοκιμές κατάταξης. Ελπίζω ότι θα κάνω αρκετά καλή δουλειά για να τους ευχαριστήσω με τον καλύτερο τρόπο, με ένα καλό αποτέλεσμα" είπε ο Μονεγάσκος μετά το ατύχημά του.

Παρά το ατύχημα, που έγινε πέντε λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ο Λεκλέρ είπε πως "ήταν μια μέρα που δυστυχώς δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελα, αλλά γενικώς ολοκληρώσαμε ό,τι θέλαμε να δοκιμάσουμε. Πιστεύω ότι η δυναμική υφίσταται, και αν τα συνδυάσουμε όλα καλά στις δοκιμές κατάταξης πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή μέρα".

Η Ferrari μπορεί στο αυριανό GP Σαουδικής Αραβίας να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αν κερδίσει 5 παραπάνω βαθμούς από τη McLaren.

Η διαφορά είναι στους 39,5 βαθμούς, αλλά ο Λεκλέρ λέει ότι "δεν θέλουμε να χαλαρώσουμε. Έχουμε πολλά να μάθουμε σε αυτούς τους δύο τελευταίους αγώνες, ως ομάδα, για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου. Αυτό εμμέσως θα μας βοηθήσει για την επόμενη χρονιά, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε".

TAGS ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ