ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24, δεν ξεχνάει το 2012: "Αν μπει ο κόσμος στην εξίσωση, η Μακάμπι θα είναι στα χαμένα"

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24, δεν ξεχνάει το 2012: "Αν μπει ο κόσμος στην εξίσωση, η Μακάμπι θα είναι στα χαμένα"
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό AKTOR έφτασε (7/5, 21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24). Η πρόκριση στο Final Four της EuroLeague περνάει από το ΟΑΚΑ και ο άλλοτε πράσινος, Ίαν Βουγιούκας, μίλησε στο SPORT24 για το Game 5 με τη Μακάμπι, ενθυμούμενος τη σειρά του 2012 με τον ίδιο αντίπαλο.

Η ώρα του καθοριστικού Game 5 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε (7/5, 21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24). Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ με φόντο το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου και ένας παίκτης με απόλυτη επίγνωση τέτοιων παιχνιδιών, μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη μάχη των πρασίνων.

Ο λόγος για τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι για αρκετά χρόνια (2010-12, 2017-21) και ήταν μέλος της ομάδας στη σειρά των playoffs με αντίπαλο τη Μακάμπι το 2012, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την τελευταία του χρονικά πρόκριση σε Final Four.

Οι πράσινοι είχαν αποκλείσει τη Μακάμπι σε πέμπτο παιχνίδι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σε μία συνθήκη που μοιάζει με τη φετινή, όπου η ομάδα του Αταμάν καλείται να επαναλάβει.

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο SPORT24 για την μεγάλη πρόκληση του Παναθηναϊκού, ενώ έκανε αναδρομή στα παιχνίδια του 2012, ενθυμούμενος την πρόκριση του τριφυλλιού με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο.

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24, δεν ξεχνάει το 2012: "Αν μπει ο κόσμος στην εξίσωση, η Μακάμπι θα είναι στα χαμένα"
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

"Η Ευρωλίγκα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μακράν εκτός NBA. Εγώ δε βλέπω NBA, Ευρωλίγκα βλέπω. Είναι τόσο ανταγωνιστικό που οι τρεις από τις τέσσερις σειρές έχουν πάει στα πέντε ματς. Πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τα δύο πρώτα στο ΟΑΚΑ, αλλά μετά έκαναν το break στο Βελιγράδι.

Με την πλάτη στον τοίχο μπόρεσαν και πήραν το τέταρτο παιχνίδι. Έδειξαν χαρακτήρα και σαν ομάδα και σαν παίκτες, οπότε θεωρώ ότι η Μακάμπι και η κάθε Μακάμπι δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση να παίξει σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ", ήταν το πρώτο σχόλιο του νυν ψηλού του Πανιωνίου.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να βρεθούν στο Final Four

Από τη δημιουργία του φορμάτ των playoffs της EuroLeague καμία ομάδα δεν έχει κάνει break σε Game 5 σειράς. Φέτος υπάρχουν τρεις σειρές που έχουν οδηγηθεί σε πέμπτο παιχνίδι και ο πολύπειρος σέντερ θεωρεί ότι φέτος κάπου θα σταματήσει το σερί... "Θεωρώ ότι φέτος κάπου θα σπάσει αυτό. Ας ελπίσουμε να μην είναι στη σειρά του Παναθηναϊκού, αλλά σε εκείνη του Ολυμπιακού. Να βρεθούν και οι δύο ομάδες στο Final Four".

Ο Ίαν Βουγιούκας εστιάζει στα σημεία του παιχνιδιού που πρέπει να προσέξει η ομάδα του Αταμάν, δίνοντας έμφαση στην τριάδα Μπράουν, Νίμπο και Κόλσον... "Ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση, γιατί παίζει στην έδρα του. Θεωρώ ότι πρέπει να βγάλουν άμυνες, τρέξουν στον αιφνιδιασμό και μπορέσουν να περιορίσουν τη δημιουργία του Μπράουν, όπως έχει κάνει ζημιά ο Νίμπο και ο Κόλσον.

Το ότι δεν παίζει ο Μπάλντουιν είναι μεγάλο αβαντάζ, είναι ένας πολύ καλός παίκτης που τους λείπει. Αν μπει και ο κόσμος στην εξίσωση του ματς, η Μακάμπι θα είναι στα χαμένα".

Μεγάλο χαρτί ο κόσμος

Το ΟΑΚΑ έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τους χιλιάδες οπαδούς που το κατακλύζουν στα εντός έδρας παιχνίδια να ωθούν την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα.

"Επειδή έχω βρεθεί δύο χρονιές που ο Παναθηναϊκός έπαιξε και και με τη Μπαρτσελόνα και με τη Μακάμπι, που το ΟΑΚΑ είχε κομβικό ρόλο για να σπρώξει την ομάδα, είναι σίγουρα μεγάλος παράγοντας. Είναι ένα μεγάλο χαρτί που θα παίξει ρόλο για την πρόκριση", δήλωσε ο Βουγιούκας για τη σημασία της έδρας.

Ο άλλοτε σέντερ των πρασίνων ρωτήθηκε σχετικά με το αν το τριφύλλι έχει τα φόντα για την κατάκτηση του τροπαίου και απάντησε... "Γιατί όχι; Έτσι όπως είναι το Final Four δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος είναι σε καλύτερη ημέρα.

Η Ρεάλ έχει δείξει ότι είναι η ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο, που κέρδισε την Μπασκόνια 3-0, αλλά και γενικά με την πορεία που έκαναν φέτος. Όταν οι ομάδες φτάσουν στο Final Four είναι δύο ματς που όποιος τα πάρει σηκώνει το τρόπαιο".

Ήμασταν καλύτερη ομάδα το 2012 και το αποδείξαμε

Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν μέλος του Παναθηναϊκού στην τελευταία χρονικά πρόκριση της ομάδας σε Final Four το 2012. Αντίπαλος ήταν και τότε η Μακάμπι, με το εισιτήριο της τετράδας να περνά ξανά από το ΟΑΚΑ...

"Αυτά τα ματς με τη Μακάμπι ήταν η χρονιά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη. Υπήρχε η πίεση και η θέληση για το repeat, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ο Παναθηναϊκός, αλλά είχαμε πολύ έμπειρους παίκτες, ίσως τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών στην Ευρώπη, οπότε είχαμε καλή ψυχολογία, ήμασταν καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε στο γήπεδο", τόνισε ο βετεράνος ψηλός για εκείνη τη σειρά αγώνων.

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24, δεν ξεχνάει το 2012: "Αν μπει ο κόσμος στην εξίσωση, η Μακάμπι θα είναι στα χαμένα"
LATO KLODIAN / INTIME


Όσο για τις διαφορές συγκριτικά με τα παιχνίδια του 2012... "Γενικά το μπάσκετ έχει αλλάξει. Έχει γίνει πολύ μπάσκετ 'ένας εναντίον ενός' και λιγότερο ομαδική τακτική. Ίσως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η οποία είναι η εξαίρεση.

Ο Παναθηναϊκός βασίζεται πολύ στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών, αλλά γενικά το μπάσκετ έχει πάει πολύ στους περιφερειακούς και στο 'ένας εναντίον ενός'. Επειδή είναι πολλά ματς, ίσως να μην έχουν τον χρόνο να κάνουν το ίδιο επίπεδο τακτικής ή προπόνησης για να το δουλέψουν και το δουλεύουν μέσα από τα παιχνίδια".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ