FORMULA 1

H Red Bull RB20 προβληματίζει ακόμα τον Φερστάπεν στο Μαϊάμι, παρά τη νίκη του στο Sprint

Red Bull Content Pool
MIAMI, FLORIDA - MAY 04: Sprint winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is presented with his award by Zinedine Zidane in parc ferme during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 04, 2024 in Miami, Florida. RED BULL CONTENT POOL

Ενόψει των αποψινών δοκιμών κατάταξης του GP του Μαϊάμι (4/05, 23:00), ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι η Red Bull RB20 θα χρειαστεί βελτιώσεις για να διεκδικήσει την πολ ποζίσιον - παρά το γεγονός ότι κέρδισε χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα τον αγώνα Sprint.

Ο Ολλανδός απειλήθηκε για λίγο στην εκκίνηση του αγώνα Sprint από τον Σαρλ Λεκλέρ, αλλά διατήρησε την πρωτοπορία και με σχετική άνεση στους επόμενους 19 γύρους έλεγξε το ρυθμό του, καθώς και τη φθορά των ελαστικών, για να κατακτήσει άλλη μία νίκη - στο 2ο Sprint του 2024, και στο πλαίσιο του 6ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1.

Παρόλα αυτά, παρότι και αυτή η νίκη φάνηκε εύκολη απ' έξω, ο Ολλανδός είπε ότι σε όλο τον μικρό αυτόν αγώνα η Red Bull RB20 εξακολούθησε να παρουσιάζει ελλιπή πρόσφυση της ουράς της, και ότι ακόμα το μονοθέσιό του “δεν είναι τέλειο” για τις δοκιμές κατάταξης και τον αγώνα στην πόλη της Φλόριντα.

Έχουμε ακόμη λίγη δουλειά να κάνουμε, αλλά τουλάχιστον τώρα με τη νέα δομή [των τριημέρων με Sprint] μπορούμε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις ακόμα στο αυτοκίνητο, κι ελπίζω να βελτιωθούμε για τις δοκιμές κατάταξης και για τον αγώνα”, είπε στο τέλος του Sprint στο Μαϊάμι ο 26χρονος.

Αλλά είναι όλα καλά, είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, και μας δίνει ορισμένους καλούς βαθμούς. Στην Κίνα αισθανόμουν αληθινά καλά, το αυτοκίνητο είχε πολύ καλή αίσθηση οδηγώντας το εκεί, αλλά εδώ είναι λίγο πιο δύσκολο για μένα. Οπότε έχουμε κάποια πράγματα να βελτιώσουμε”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Θυμίζουμε ότι χθες (3/05) ο Μαξ είχε χαρακτηρίσει “απαίσιο” τον γύρο που του χάρισε την πολ ποζίσιον του αγώνα Sprint, συνεπώς θα πρέπει να λύσει ορισμένα θέματα με το στήσιμο της RB20 για τη συνέχεια του τριημέρου.

Μιλώντας, τέλος, για την εξέλιξη του αγώνα Sprint απόψε, ο Ολλανδός τόνισε: “Δεν πήγε καλά η εκκίνησή μου με το συμπλέκτη, οπότε χρειάστηκε να τον πιέσω λίγο [τον Λεκλέρ] στην εκκίνηση. Ευτυχώς όλα δούλεψαν καλά μέχρι την πρώτη στροφή και βεβαίως είχαμε το όχημα ασφαλείας που ηρέμησε λίγο τα πράγματα. Έπειτα, ήμασταν σε θέση να μεγαλώσουμε λίγο τη διαφορά, όμως δεν ήταν τέλεια τα πράγματα”, κατέληξε ο πρωταθλητής.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΑΪΑΜΙ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ