FORD

H Ford επιστρέφει στους αγώνες GT3 με όπλο τη Mustang

Ford Mustang, the iconic sports car that created the pony car segment, will lead Fords return to global sports car racing as Ford Performance prepares a new GT3 race car for competition in 2024.
Ford Mustang GT3 Race Car FORD

Η Ford Mustang GT3 εξελίσσεται από την Ford Performance και την Multimatic και χρησιμοποιεί ως βάση τον κινητήρα Coyote V8 των 5,0 λίτρων.

Η θρυλική Mustang θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την επιστροφή της Ford σε αγωνιστικές διοργανώσεις σπορ αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αρχή θα γίνει το 2024, με τη νέα αγωνιστική Mustang GT3 να αποτελεί το όπλο της Ford Performance στο πρωτάθλημα International Motor Sports Association (IMSA), στο οποίο περιλαμβάνεται ο εμβληματικός 24ωρος αγώνας που διεξάγεται στη Daytona.

Διατηρώντας τον ρόλο του δοκιμαστή και κόουτς για λογαριασμό της Ford Performance, ο Joey Hand, ένας από τους νικητές στο Le Mans του 2016 στην κατηγορία GTE Pro με Ford GT, θα είναι ένας από τους οδηγούς εξέλιξης για το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ford. Ως μέρος της προσπάθειας αυτής, ο Joey Hand θα συμμετάσχει το 2022 ως οδηγός με μια Ford Mustang της Rick Ware Racing σε 6 αγώνες του θεσμού NASCAR Cup.

Η εξέλιξη της Mustang GT3 αποτελεί ένα κοινό πρόγραμμα της Ford Performance με τη Multimatic Motorsports, η οποία αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της εταιρείας στους αγώνες. Η όλη προσπάθεια περιλαμβάνει τόσο μια εργοστασιακή ομάδα με δύο αυτοκίνητα για το πρωτάθλημα IMSA GTD Pro που θα διαχειρίζεται η Multimatic, όσο και τη διάθεση αυτοκινήτων για ιδιώτες πελάτες για την κατηγορία GTD, με αφετηρία το 2024 και τον αγώνα στη Daytona.

Η νέα, αγωνιστική Mustang GT3 θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα της Ford με χωρητικότητα 5,0 λίτρων που βασίζεται στον V8 Coyote που εξελίχθηκε από τη Ford Performance και κατασκευάστηκε από την M-Sport, τον επί σειρά ετών συνεργάτη της Ford στο WRC.

Οι δύο πλευρές έχουν πλούσια ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και πρόσφατα συνεργάστηκαν για την εξέλιξη και προετοιμασία του Ford Puma Hybrid Rally1, το οποίο κατέκτησε τη νίκη, αλλά συγχρόνως και τις θέσεις 3 και 5, στον πρώτο αγώνα του θεσμού για το 2022, στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Η νέα, αγωνιστική Mustang GT3 θα διαθέτει μία ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση Short-Long Arm εμπρός και πίσω, κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό που θα είναι εγκατεστημένα πίσω, πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων της κατασκευής.

Οι Ford και Multimatic θα διαθέσουν τόσο εργοστασιακές όσο και έτοιμες για χρήση από πελάτες και ομάδες Mustang GT3 από τις αρχές της αγωνιστικής σεζόν του 2024.

Έρχεται και νέα Mustang GT4

Παράλληλα με τη νέα Mustang GT3, που προορίζεται για τους αγώνες του θεσμού IMSA, η Ford και η Multimatic επιβεβαίωσαν ότι το επιτυχημένο πελατειακό αγωνιστικό πρόγραμμα για τη Mustang GT4 θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με μια νέα εκδοχή του αυτοκινήτου να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τη σεζόν του 2023.

Οι νέες ανακοινώσεις που αφορούν την παρουσία της Mustang σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων προστίθενται σε μια σειρά από νέες αγωνιστικές Mustang που έρχονται στο εγγύς μέλλον για λογαριασμό της Ford Performance. Η Ford Mustang Next Gen 2022 θα κάνει το ντεμπούτο της στη σειρά αγώνων NASCAR Cup στις 6 Φεβρουαρίου στο LA Coliseum και στη συνέχεια στο Daytona 500, δύο εβδομάδες αργότερα. Η Ford Performance εξελίσσει επίσης τη νέα Gen 3 Mustang για το Supercars Series που θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του 2023.

TAGS FORD FORD MUSTANG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ