WRC

WRC: H M-Sport καλεί τον Λεμπ για περισσότερους αγώνες το 2022

Sébastien Loeb (FRA) and Isabelle Galmiche (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM perform during World Rally Championship in Monte Carlo, Monaco on January 21, 2022 // SI202201210523 // Usage for editorial use only //
Sébastien Loeb (FRA) and Isabelle Galmiche (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM perform during World Rally Championship in Monte Carlo, Monaco on January 21, 2022 // SI202201210523 // Usage for editorial use only // SI202201210523

Μετά το θρίαμβο του Σεμπαστιάν Λεμπ στο Ράλι Μόντε Κάρλο, που άνοιξε την αυλαία του φετινού WRC, ο διευθυντής της M-Sport Μάλκολμ Ουίλσον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων εμφανίσεων του Γάλλου φέτος με το Ford Puma Rally1.

Η M-Sport είχε υπογράψει τον πιο επιτυχημένο οδηγό της ιστορίας των ράλι μόνο για το Μόντε Κάρλο, και ο ίδιος ο Σεμπαστιάν Λεμπ εξέφραζε την πεποίθηση ότι πιθανότατα ο αγώνας στις γαλλικές Άλπεις θα ήταν ο μοναδικός που θα έκανε φέτος στο μπάκετ του Puma Rally1, δίπλα στη νέα του συνοδηγό Ιζαμπέλ Γκαλμίς που πήρε τη θέση του Ντανιέλ Ελενά.

Όμως, μετά την μυθική νίκη του στο Μόντε, την 80ή της θαυμαστής του καριέρας, ο Λεμπ δεν αποκλείεται να επιστρέψει και σε ορισμένους ακόμα αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Η M-Sport ενδιαφέρεται αναμφίβολα για κάτι τέτοιο, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πολυάσχολο πρόγραμμα του 47χρονου στις άλλες μορφές αγώνων που θα συμμετάσχει στη διάρκεια του 2022. Ο Λεμπ έχει συμβόλαιο με την Prodrive για τα Rally Raid όπως το Ντακάρ, και με την ομάδα Χ44 του Λιούις Χάμιλτον για τον αντίστοιχο θεσμό Extreme E με ηλεκτρικά πρωτότυπα.

Sébastien Loeb (FRA) and Isabelle Galmiche (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM celebrate their victory during World Rally Championship in Monte Carlo, Monaco on January 23, 2022. // SI202201230102 // Usage for editorial use only //
Sébastien Loeb (FRA) and Isabelle Galmiche (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM celebrate their victory during World Rally Championship in Monte Carlo, Monaco on January 23, 2022. // SI202201230102 // Usage for editorial use only // SEBASTIEN LOEB (FRA) AND ISABELLE GALMICHE (FRA) OF TEAM M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM CELEBRATE THEIR VICTORY DURING WORLD RALLY CHAMPIONSHIP IN MONTE CARLO, MONACO ON JANUARY 23, 2022. // SI202201230102 // USAGE FOR EDITORIAL USE ONLY //


"Θα ήθελα πολύ να κάνει περισσότερους αγώνες", είπε ο Μάλκολμ Ουίλσον, ιδιοκτήτης της M-Sport. "Πιστεύω ότι πρέπει να μείνει στην ιστορία ως ο υψηλότερου επιπέδου αθλητής, ήταν απίστευτο αυτό που πέτυχε, στην ηλικία που κατάφερε να κερδίσει στο υψηλότερο επίπεδο απέναντι στον οδηγό που είχε κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα προηγουμένως. Είναι απλά εκπληκτικό.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, υφίστανται πολλά θέματα που πρέπει να λύσουμε αλλά θα θέλαμε να τον δούμε ξανά στο αυτοκίνητο, ειδικά μετά τον αγώνα αυτόν, οπότε θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες", κατέληξε ο Βρετανός.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή Ρίτσαρντ Μίλενερ "πολλά εξαρτώνται από τον ίδιο τον Σεμπ και από άλλες παραμέτρους, και νομίζω ότι ρεαλιστικά θα μπορούσαμε να δούμε [τη συμμετοχή του σε] τέσσερα-πέντε ράλι, καθότι είναι γεμάτο το πρόγραμμά του".

Ο ίδιος ο Λεμπ, μετά τη νίκη του στο Μόντε, αστειεύτηκε όταν ρωτήθηκε για το θέμα λέγοντας πως "τώρα είμαι επικεφαλής του πρωταθλήματος! Αλλά δεν έχουμε ακόμα κάποιο πλάνο για το μέλλον".

Sébastien Loeb (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM seen during World Rally Championship Monte Carlo, Monaco on January 22, 2022 // SI202201220174 // Usage for editorial use only //


Μιλώντας για τη νίκη του, που τον κατέστησε τον γηραιότερο σε ηλικία οδηγό που έχει κερδίσει στο WRC, συμπλήρωσε: "Δεν πίστευα ότι υπήρχε η πιθανότητα να κερδίσω. Είχα λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση στο χώμα αντί για την άσφαλτο, από τις τελευταίες μου εμπειρίες (σ.σ.: το 2019-'20 με τη Hyundai). Είναι καλό ότι δεν έχασα καθόλου από την ταχύτητά μου στην άσφαλτο.

Όταν επιτέλους έχω ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στο οδηγικό μου στιλ, όλα πάνε πολύ καλά. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω, όχι. Δεν το σκεφτόμουν καν αυτό», κατέληξε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC".

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ