FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 1-2 της Mercedes στις δεύτερες δοκιμές του Σακίρ

AP Photo/Darko Bandic
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the second practice session ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Thursday, Feb. 29, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Με δύο σβέλτες προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης ο Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων στη 2η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του πρώτου GP του 2024. Στα δύο δέκατα πίσω του ο Τζορτζ Ράσελ με την έτερη Mercedes W14, ο Μαξ Φερστάπεν μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Ο Λιούις Χάμιλτον σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30.374, που είναι σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός χρόνος από τον καλύτερο που σημειώθηκε στις δοκιμές εξέλιξης της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, οι δύο Βρετανοί οδηγοί της Mercedes έδειξαν ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ είναι έτοιμη για ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Τον τρίτο χρόνο πέτυχε ο Φερνάντο Αλόνσο, μόλις 80 χιλιοστά πίσω από τον Ράσελ, ενώ μπροστά από τη Red Bull του Φερστάπεν τερμάτισε και η Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ και η McLaren με τον Όσκαρ Πιάστρι. Βεβαίως, τα διαφορετικά φορτία καυσίμων θολώνουν λίγο την εικόνα, ενόψει των δοκιμών κατάταξης.

Ο Χάμιλτον σημείωσε κατά σειρά δύο ταχύτερους χρόνους στην προσομοίωση των κατατακτήριων, και μετά από ορισμένες διορθώσεις στις ρυθμίσεις του ρύγχους της W15 ο Ράσελ ανέβηκε πίσω από τον επτάκις πρωταθλητή.

Ο Σαρλ Λεκλέρ έμεινε στην 9η θέση, τριάμισι δέκατα μακριά από τον Σάινθ, καθώς χάλασαν και οι δύο γρήγοροι γύροι του: ο πρώτος λόγω κυκλοφοριακού, που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Μονεγάσκου, και ο δεύτερος λόγω μπλοκαρίσματος στα φρένα της στροφής 4.

Αντίστοιχα, ο Λάντο Νόρις με την έτερη McLaren έμεινε στην τελευταία θέση και μακριά από τον Πιάστρι, λόγω οδηγικού λάθους που έκανε ο Βρετανός στο τελευταίο τμήμα της πίστας. Ο Φερστάπεν έκανε δύο γύρους σε ρυθμό κατατακτήριων, αλλά παρότι βελτίωσε το χρόνο του στον δεύτερο έμεινε 0,48'' μακριά από τον Χάμιλτον.

Πέραν του ενός γύρου την προσομοίωσης των δοκιμών κατάταξης, η Red Bull RB20 έδειξε πολύ ισχυρή στις συστοιχίες γύρων της προσομοίωσης αγώνα, καθώς ο Φερστάπεν και ο Σέρτζιο Πέρεζ γύριζαν σταθερά στο 1:36. Συνεπώς, θα δούμε τις δύο επόμενες μέρες αν όντως η RBR εξακολουθεί να διαθέτει ένα κυρίαρχο μονοθέσιο και φέτος, και σε ποιο βαθμό.

Μέσα στη δεκάδα, πάντα με τη μαλακή γόμα για τις κατατακτήριες, βρέθηκε και η Haas με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, που άφησε μια καλή ένδειξη για τη μάχη της με την Alpine σχετικά με την πιο αργή ομάδα του grid. Ο ταχύτερος της πρώτης περιόδου των δοκιμών, Ντάνιελ Ρικιάρντο, έμεινε στη 12η θέση με την RB.

Αύριο, Παρασκευή (1/03), η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν θα ξεκινήσει στις 14:30 (ώρα Ελλάδας), και θα ακολουθήσουν οι δοκιμές κατάταξης στις 18:00 το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο (2/03), αντί της Κυριακής.

FORMULA 1
GP Μπαχρέιν 2024, Ελεύθερες Δοκιμές 2 FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ