FORMULA 1

Formula 1: Ποιος οδηγός και ποια ομάδα είναι οι πιο δημοφιλείς στον κόσμο

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον
Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον PHOTO CREDITS: RED BULL CONTENT

Η μεγαλύτερη έρευνα της ιστορίας της Formula 1, σε συνολικά 187 χώρες, ανέδειξε ποια ομάδα και ποιον οδηγό προτιμούν οι φίλοι του σπορ σε όλο τον πλανήτη - και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Στην έρευνα, που διεξήγαγε η εταιρεία Nielsen και το Motorsport Network, συμμετείχαν περισσότεροι από 167 χιλιάδες άνθρωποι από 187 χώρες του πλανήτη, που είχαν κατά μέσο όρο ηλικία 32 ετών, και με διπλάσια συμμετοχή γυναικών σε σχέση με την τελευταία αντίστοιχη έρευνα του 2017.

Τα δύο πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της έρευνας αφορούσαν στον αγαπημένο οδηγό και στην ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε φίλους του σπορ. Όσον αφορά στον οδηγό, στην κορυφή βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, με ποσοστό 14,4% των ψήφων. Η προτίμηση στον Ολλανδό δεν προήλθε μόνο από τους "οράνιε" στη χώρα του, αλλά και σε μεγάλο μέρος του και από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Λάντο Νόρις με 13,7% - καθώς ο Βρετανός διέλυσε τον συναγωνισμό στις ψήφους του γυναικείου κοινού και στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 24 ετών. Ο Λιούις Χάμιλτον έπεσε στην τρίτη θέση, παίρνοντας φυσικά τις ψήφους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους ψηφοφόρους ηλικίας 35 ετών και πάνω.

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις έγινε στην ψηφοφορία της αγαπημένης ομάδας των φίλων του σπορ: η Ferrari έπεσε από την πρώτη στην τρίτη θέση, και στην κορυφή ανέβηκε η McLaren με ποσοστό 29,5%. Δεύτερη ήταν η Red Bull με 19.8%, η Ferrari συγκέντρωσε το 17.9% και στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Mercedes με ποσοστό 11.9%. Επίσης, η Aston Martin διπλασίασε τη δημοφιλία της από τότε που μετονομάστηκε, εγκαταλείποντας το όνομα Force India.

Πέραν των ερωτημάτων για τον αγαπημένο τους οδηγό και την ομάδα που υποστηρίζουν, οι φίλοι της F1 κλήθηκαν να απαντήσουν και σε άλλα ερωτήματα για το σπορ, και τις μελλοντικές του κατευθύνσεις. Σε γενικές γραμμές, έκριναν πως υπήρξε βελτίωση του συναγωνισμού και του θεάματος στα GP τα τελευταία χρόνια.

Ενδιαφέρον είχε η θετική ανταπόκρισή τους στη νέα, πειραματική δομή των μικρών φετινών αγώνων του Σαββάτου -το Sprint Qualifying- και κυρίως στην επιλογή της χρήσης βιοκαυσίμων στο μέλλον. Το 55% συμφωνεί ότι η F1 πρέπει να είναι παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης στην έρευνα και εξέλιξη αμιγώς βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων.

Τέλος, από τους φίλους του σπορ ζητήθηκε και να αναφέρουν τους αγαπημένους τους αγώνες ή τις αγαπημένες τους πίστες. Κατά σειρά, εδώ επικράτησε η Μόντσα της Ιταλίας, το Σπα του Βελγίου, το Σίλβερστοουν της Βρετανίας, το Μονακό και η Σουζούκα της Ιαπωνίας.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FERRARI MCLAREN RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ