GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Formula 1: Ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 Ευρώ

Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν
Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν ASSOCIATED PRESS

Η ποινή που επέβαλλαν οι αγωνοδίκες στον Μαξ Φερστάπεν για το γεγονός ότι ακούμπησε την πίσω πτέρυγα της Mercedes W12 του Λιούις Χάμιλτον στο παρκ φερμε ήταν αποκλειστικά χρηματική, και αρκετά υψηλή.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν θα έχει κάποια αγωνιστική επίπτωση το τριήμερο του GP Βραζιλίας για την παραβίαση των όρων του παρκ φερμέ, στο τέλος των χθεσινών δοκιμών κατάταξης, όταν ακούμπησε την πίσω πτέρυγα της Mercedes του Λιούις Χάμιλτον. Αντίθετα, η ποινή του έχει τη μορφή χρηματικού προστίμου 50.000 Ευρώ.

Ο Φερστάπεν κλήθηκε να καταθέσει στους αγωνοδίκες σήμερα (13/11) το πρωί, μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή της RBR Jonathan Wheatley, όταν ένα video τραβηγμένο από θεατή τον έδειχνε να ακουμπάει την πίσω πτέρυγα της Mercedes.

Πέραν της κατάθεσης του Φερστάπεν, οι αγωνοδίκες ανέλυσαν και πλάνα από τις κάμερες των μονοθεσίων του Χάμιλτον, του Βάλτερι Μπότας και του Φερνάντο Αλόνσο. Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η πίεση που άσκησε ο Φερστάπεν όταν ακούμπησε την πτέρυγα ήταν αμελητέα».

Αυτό σχετίζεται με την πρόσφατη δήλωση του Χέλμουτ Μάρκο, συμβούλου της RBR, ότι η Mercedes προσπαθεί να συνδέσει την παρατυπία στην πτέρυγα του Χάμιλτον με το γεγονός ότι την άγγιξε ο Φερστάπεν στο παρκ φερμέ.

Οι αγωνοδίκες ανέφεραν, επίσης, ότι εφεξής οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για τις πράξεις τους στο παρκ φερμέ (στο χώρο που μένουν, αποκλεισμένα, τα μονοθέσια μετά από κάθε επίσημη διαδικασία στην πίστα) διότι στο μέλλον οι ποινές ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

Μετά από αυτή την απόφαση, ο Φερστάπεν κράτησε τη δεύτερη θέση του για τον αποψινό (στις 21:30 ώρα Ελλάδας) αγώνα, που έγινε πρώτη μετά την ανακοίνωση των αγωνοδικών για τον αποκλεισμό του Λιούις Χάμιλτον από τις δοκιμές κατάταξης - που έστειλε τον Άγγλο στο τέλος της εκκίνησης.

TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ