GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Βραζιλία GP, Formula 1: Τιμωρήθηκε ο Χάμιλτον, εκκινεί τελευταίος στο Sprint Race

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after wining the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit, in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 26, 2021. (Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after wining the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit, in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 26, 2021. (Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP) PHOTO CREDITS: © 2021 YURI KOCHETKOV / AP IMAGES

Οι αγωνοδίκες του GP της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι ο Λούις Χάμιλτον αποκλείστηκε από τις χθεσινές δοκιμές κατάταξης και έτσι θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στο αποψινό Sprint Qualifying.

Οι αγωνοδίκες του GP Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι ο Λούις Χάμιλτον αποκλείστηκε από τις δοκιμές κατάταξης της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου και έτσι θα εκκινήσει από τα πιτς και την τελευταία θέση το αποψινό Sprint Qualifying και τιμωρήθηκε διότι βρέθηκε να είναι παράτυπο το σύστημα DRS της πίσω πτέρυγας του μονοθεσίου του, σύμφωνα με τον τεχνικό έφορο της FIA, Τζο Μπάουερ.

Ο Χάμιλτον και η Mercedes κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες του GP Βραζιλίας το βράδυ της Παρασκευής (12/11), για να καταθέσουν σχετικά με το γεγονός ότι η πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου της δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση 10-15 χιλιοστών των δύο flaps με το DRS ανοιχτό.

Μετά και από δεύτερη κατάθεση, σήμερα, οι αγωνοδίκες εξέδωσαν την απόφαση του αποκλεισμού του Χάμιλτον από τις χθεσινές δοκιμές κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι ο Άγγλος θα εκκινήσει τον αποψινό αγώνα Sprint Qualifying τελευταίος - πιθανότατα από τα pits, αν το επιλέξει.

Αυτό είναι ένα πλήγμα μεγατόνων για την προσπάθεια του Άγγλου να κατακτήσει φέτος το όγδοό του παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Με δεδομένο ότι ο Φερστάπεν θα εκκινήσει επικεφαλής το αποψινό Sprint Qualifying, ο Ολλανδός δείχνει φαβορί να κερδίσει τους 3 έξτρα αποψινούς βαθμούς της νίκης.

Αν τα καταφέρει απόψε, ο Ολλανδός θα έχει και την πολ ποζίσιον για τον αυριανό αγώνα, και συνεπώς την ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περαιτέρω το προβάδισμα των 19 βαθμών που έχει από τον Χάμιλτον στην κορυφή του πρωταθλήματος - καθώς ο Βρετανός να προσπαθεί να ανελιχθεί στην κατάταξη, χωρίς ελπίδα να φτάσει τον Φερστάπεν αν όλα κυλήσουν ομαλά.

TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ