ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Formula 1: Ο Φερστάπεν νόμιζε ότι ήταν πλάκα όταν τον κάλεσε η Red Bull, το 2016

Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν
Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν ASSOCIATED PRESS

Ο Μαξ Φερστάπεν χαρακτήρισε ως «ανοησίες» την πρώτη πληροφορία που άκουσε ότι η Red Bull σκόπευε να τον αναβαθμίσει, στο GP Βαρκελώνης του 2016, από την Toro Rosso στη μεγάλη ομάδα, RBR.

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε στο GP Αυστραλίας το ντεμπούτο του στη Formula 1 πριν καν ενηλικιωθεί, σε ηλικία 17 ετών και 166 ημέρων. Στην πρώτη του χρονιά είχε αποδείξει με το παραπάνω το πηγαίο ταλέντο του, αλλά η Red Bull τον κράτησε το 2016 στην Toro Rosso για να αποκτήσει περαιτέρω εμπειρία.

Όμως, όταν η Red Bull αποφάσισε να τον αναβαθμίσει νωρίτερα από το προγραμματισμένο στη μεγάλη ομάδα Red Bull Racing, την Άνοιξη του 2016, δίνοντάς του τη θέση του Ντάνιλ Κβίατ, η αρχική αντίδραση του Φερστάπεν ήταν να μιλήσει για μια «ανόητη φήμη».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: στο ντεμπούτο του GP με την RBR ο Μαξ έγινε ο νεαρότερος νικητής της ιστορίας της Formula 1, κερδίζοντας -με λίγη δόση τύχης, μετά τη σύγκρουση των Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ στην κορυφή- την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Η πρώτη συζήτηση για την αναβάθμιση του Φερστάπεν στη μεγάλη ομάδα της Red Bull έγινε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Graz της Αυστρίας. «Ο Γιος Φερστάπεν (σ.σ.: πατέρας του Μαξ) συνειδητοποίησε πως κάτι συνέβαινε, και ότι ερχόταν η ευκαιρία να οδηγήσει ο Μαξ για τη Red Bull, αλλά ο Μαξ πίστευε πως όσα άκουγε ήταν ανοησίες» είπε ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο.

Ο Αυστριακός εξήγησε: "Τηλεφώνησα στον Γιος νωρίς το πρωί και του είπα ότι έπρεπε να συναντηθούμε στο Graz. Στο γεύμα που ακολούθησε δεν κατάφερνα να μπω κατ' ευθείαν στο θέμα. Είχα να σκεφτώ και διάφορα διαδικαστικά που γινόταν πίσω στην Αγγλία. Οπότε άρχισα να μιλάω δια της πλαγίας. Στο τέλος κατάφερα να μπω στο ψητό, όταν πια ο Μαξ αναρωτιόταν γιατί βρισκόταν εκεί τελικά.

Τέλος πάντων. Πριν καν έρθει στο Graz ο Μαξ θα μπορούσε να ξέρει τι συνέβαινε, ειδικά αν άκουγε τον Γιος! Κατά σύμπτωση, ήρθε αυτή η κουβέντα μεταξύ μας πάλι σε ένα δείπνο στο Όστιν φέτος", συνέχισε ο Μάρκο.

Και κατέληξε: "Όλο το θέμα με τον Μαξ Φερστάπεν ήταν ένα μεγάλο ρίσκο! Αλλά όχι, με τον Ρέιμοντ Βερμιούλεν [μάνατζερ του Φερστάπεν] και με τον Γιος, ο Μαξ είχε επαγγελματίες να τον υποστηρίζουν, φυσικά. Με αυτό το υπόβαθρο, και με τις επιδόσεις του στην Toro Rosso, ήταν λογικό να τον αναβαθμίσουμε. Με εξαίρεση τον Σέρχιο Πέρεθ φέτος, πάντα επιλέγαμε οδηγούς που είχαμε εκπαιδεύσει εμείς μέσω της Toro Rosso".

TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ