FORMULA 1

Formula 1: Η Mercedes αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις της

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah corniche circuit in Jeddah, Saudi Arabia, Sunday, March 19, 2023. (AP Photo/Hassan Ammar)
Λιούις Χάμιιλτον, GP Σαουδικής Αραβίας 2023 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον, αποκάλυψε όσα σχεδιάζει να κάνει η ομάδα του κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών ενόψει του GP Αζερμπαϊτζάν.

Η Mercedes έχει βρεθεί και φέτος στην δυσάρεστη θέση να προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά από την κορυφαία Red Bull, καθώς η W14 απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες στην έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Ακόμη και ο τερματισμός του Λιούις Χάμιλτον στο βάθρο στο GP Αυστραλίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα με έδρα το Μπράκλεϊ, οπότε η δουλειά που πρέπει να γίνει αυτές τις τρεις εβδομάδες μέχρι το επόμενο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, στο τέλος του μήνα, είναι πολλή και σημαντική.

Στη Mercedes ευελπιστούν πάντως ότι μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου τους, εστιάζοντας κυρίως στην αναζήτηση περισσότερης κάθετης δύναμης (downforce). Τις επόμενες κινήσεις της ομάδας αποκάλυψε ο επικεφαλής τεχνικός της, Τζέιμς Άλισον: “Εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε στην αεροδυναμική σήραγγα για να βρούμε περισσότερη κάθετη δύναμη [και] θα εργαστούμε όσο πιο σκληρά μπορούμε στο σχεδιαστήριο για να μετατρέψουμε όσα ανακαλύψαμε στην αεροσήραγγα πριν από μερικές εβδομάδες σε απόδοση μέσα στην πίστα.

“Θα εργαστούμε επίσης στο σχεδιαστήριο για να ετοιμάσουμε κάποια [νέα] μηχανικά μέρη στο αυτοκίνητο, μερικά διαφορετικά εξαρτήματα στην ανάρτηση που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην ισορροπία του αυτοκινήτου και θα το κάνουν πιο οδηγήσιμο.

“Και θα εργαστούμε πάνω στην προσομοίωση και τη ρουτίνα που μας επιτρέπουν να προετοιμαστούμε για τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα που έρχονται, φροντίζοντας να φέρουμε το αυτοκίνητο στην επιθυμητή θέση όταν φτάσουμε στον αγώνα”.

Όλα αυτά βέβαια αφορούν την υπάρχουσα W14, καθώς όπως γνωρίζουμε η Mercedes θα φέρει ένα πακέτο σημαντικών βελτιώσεων στο GP της Ίμολα.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ