FORMULA 1

Formula 1: Η Alfa Romeo κράτησε τον Τσόου και για το 2023

Ο Γκουάνιου Τσόου
Ο Γκουάνιου Τσόου SAUBER MOTORSPORT MEDIA HUB

Ο Κινέζος Γκουάνιου Τσόου επιβραβεύθηκε από την Alfa Romeo / Sauber για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο φετινό ντεμπούτο του στη Formula 1 με την ανανέωση του συμβολαίου του για τη σεζόν του 2023.

Το παζλ της F1 2023 συμπληρώνεται σταδιακά, καθώς η Alfa Romeo F1 πήρε την οψιόν που είχε για την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Γκουάνιου Τσόου και σήμερα -καθώς το σπορ ταξιδεύει στην ανατολική Ασία για το GP Σιγκαπούρης- έκανε την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Κινέζος οδηγός θα παραμείνει στο Χίνβιλ και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alfa Romeo F1 είχε αποφασίσει από το τέλος του Αυγούστου να κρατήσει τον Τσόου στο γκαράζ δίπλα από τον Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός πρώην οδηγός της Mercedes F1, θυμίζουμε, διατηρεί πολυετές συμβόλαιο με την ελβετική ομάδα.

Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τσόου στη φετινή του πρώτη χρονιά στην κορωνίδα του μότορσπορ, και με τη σπανιότητα των λαθών παρά την απειρία του, ήταν αναμενόμενο πως η Alfa Romeo F1 θα ανανέωνε το συμβόλαιό του. Ο Τσόου, μάλιστα, ξεπέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα και τις ψυχολογικές επιπτώσεις του φρικώδους του ατυχήματος στην εκκίνηση του GP Βρετανίας.

Στο πρώτο του GP, το Μάρτιο στο Μπαχρέιν, κέρδισε και τους πρώτους του βαθμούς τερματίζοντας δέκατος, ενώ επίσης σκόραρε και μια 6η θέση στον Καναδά και άλλη μία 10η στην Ιταλία. Η Alfa Romeo / Sauber δήλωσε "εντυπωσιασμένη από την αφοσίωση και τη στάση του, καθώς δεν άφησε πέτρα όρθια για να απομυζήσει τη μέγιστη δυναμική του μονοθεσίου C42".

Ο Φρεντερίκ Βασέρ, διευθυντής της ομάδας, τόνισε: "Από την πρώτη του μέρα στην ομάδα, από το Άμπου Ντάμπι πέρσι, με έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που προσεγγίζει τη δουλειά και αυτό είναι πάντα ένα πολύ θετικό σημάδι. Ξέραμε ότι είναι γρήγορος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε στην ομάδα τόσο σύντομα ήταν μία από τις καλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς μας.

Είναι πολύ καλός τύπος, σε όλους στην ομάδα μας αρέσει η προσωπικότητα και η συμπεριφορά του. Έχει την ταπεινότητα να ρωτά και να μαθαίνει, τόσο από τους μηχανικούς όσο και από τον Βάλτερι (Μπότας), αλλά και την ευφυΐα να εφαρμόζει όλη αυτή τη γνώση για να βελτιώνει την απόδοσή του αγώνα με τον αγώνα".

Μετά την ανακοίνωση της Alpha Tauri πριν από λίγες μέρες για την ανανέωση του Γιούκι Τσουνόντα και της Alfa Romeo τώρα, έκλεισε και αυτή η διαθέσιμη θέση στη F1 2022. Απομένουν τέσσερις: της Alpine που φέρεται ότι θα καλυφθεί από τον Πιέρ Γκασλί, της Alpha Tauri (η θέση του Γκασλί) για την οποία φαβορί είναι ο Νικ ντε Βρις, καθώς και από μία στη Haas και στη Williams για τις οποίες υπάρχει πληθώρα "μνηστήρων".

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ