FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ένιωθα ένα με το αυτοκίνητο, ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι περιμέναμε"

Red Bull Content Pool
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 02: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 02, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Η κυριαρχία της Red Bull RB20 στο πρώτο GP του 2024, στο Μπαχρέιν, ήταν ακόμα μεγαλύτερη από όσο περίμενε και ο ίδιος ο Μαξ Φερστάπεν, όπως είπε ο Ολλανδός μετά τον αγωνιστικό του “περίπατο” στο Σακίρ που του χάρισε την 18η νίκη του στους τελευταίους 19 αγώνες της Formula 1.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά του για τον τέταρτο διαδοχικό του τίτλο, κυριαρχόντας από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό του GP του Μπαχρέιν απόψε στο Σακίρ και κερδίζοντας με διαφορά 22,4’’ από τον ομόλογό του Σέρτζιο Πέρεζ στο πανηγυρικό 1-2 της Red Bull Racing.

Ο Φερστάπεν είπε ότι αισθάνθηκε άμεσα εξαιρετικά άνετα με τη νέα RB20 και μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα συμπλήρωσε: “Απίστευτο. Σήμερα ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Το αυτοκίνητο είχε καλή οδηγικό αίσθηση με κάθε τύπο γόμα. Είχαμε πολύ υψηλό αγωνιστικό ρυθμό.

Ήταν άκρως απολαυστική η οδήγηση σήμερα, μείναμε μακριά από κάθε είδους μπελά. Είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα της χρονιάς, εννοώ ότι δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Το διασκέδασα πολύ, αισθανόμουν πολύ καλά στο αυτοκίνητο.

Είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο να έχεις τέτοιες μέρες, διότι δεν έρχονται συχνά και δεν συμβαίνει συνέχεια να είναι όλα τέλεια, και να νιώθεις ένα με το αυτοκίνητο”, πρόσθεσε ο 25χρονος πρωταθλητής της F1.

Μιλώντας για την εξέλιξη του αγώνα στον οποίο ήταν διαρκώς πρωτοπόρος, ο Ολλανδός συνέχισε: “Η εκκίνηση ήταν καλή. Φυσικά η πρώτη στροφή είναι μια πολύ κλειστή φουρκέτα, οπότε φυσιολογικά θέλεις να αμυνθείς από την εσωτερική για να είσαι σίγουρος. Και αυτό κάναμε. Και μετά, βασικά, αφοσιωθήκαμε στον δικό μας αγώνα.

Προσέξαμε καλά τα ελαστικά μας, που είναι ένα πλεονέκτημα εδώ, κι έκανα τον αγώνα μου. Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε, για τα ελαστικά, για το πώς συμπεριφέρονται. Θα δούμε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε, ειδικά στην ταχύτητα στον έναν γύρο”, κατέληξε ο Φερστάπεν.

Ο Πέρεζ, από την πλευρά του, έκανε παράπονα για έλλειψη πρόσφυσης και για ένα θέμα που είχε με το μηχανικό φρενάρισμα, αλλά ήταν εξίσου ικανοποιημένος: “Ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να πετύχουμε. Ήταν δύσκολος αγώνας για τη διαχείριση των ελαστικών, και θα μάθουμε πολλά από τον αποψινό αγώνα, που θα είναι σημαντικά για το πρωτάθλημα. Όμως γενικώς είναι σπουδαίος ο τρόπος που ξεκινήσαμε τη χρονιά”, είπε ο Μεξικανός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ