FORMULA 1

Έκλεστοουν: "Φυσικά και μπορεί να κριθεί ο τίτλος με μια σύγκρουση, περιμέναμε χρόνια μια μάχη σαν αυτή"

Ο Έκλεστοουν, πρώην διευθυντής της Formula 1
Ο Έκλεστοουν, πρώην διευθυντής της Formula 1 RED BULL CONTENT

Καθώς το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 φτάνει στην κορύφωσή του τα δύο προσεχή τριήμερα, στη Σαουδική Αραβία και στο Άμπου Ντάμπι, οι Μπέρνι Έκλεστοουν και Ντέιμον Χιλ μιλούν για το ενδεχόμενο να κριθεί με μια νέα σύγκρουση των Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον.

"Φυσικά και μπορεί να συμβεί" δήλωσε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε τη Formula 1 από ένα πρωτάθλημα από γκαραζίστες σε πολυεθνικό χορό δισεκατομμυρίων. "Περιμέναμε πολύ καιρό μια μονομαχία σαν αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που οι τηλεθεατές παρακολουθούν τη Formula 1".

Αντιθέτως, ο Ντέιμον Χιλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1996 με τη Williams-Renault, θεωρεί ότι η έκβαση της φετινής μονομαχίας του τίτλου μεταξύ των Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον με μια νέα σύγκρουση, μετά από εκείνες του Σίλβερστοουν και της Μόντσα, θα κάνει κακό στο σπορ.

"Ο πειρασμός είναι υπερβολικά μεγάλος για έναν οδηγό να υπερασπιστεί με επιθετικό τρόπο τη θέση του. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς σε αυτό", είπε ο Χιλ. "Το ζήτημα είναι το σπορ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ένα ατυχές τελείωμα. Αρκούν όλα εκείνα τα πρωταθλήματα που κρίθηκαν με μια αντιδικία και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα χαλούσε όλη την καλή δουλειά που έχει κάνει το σπορ.

Τι μπορούν να κάνουν; Είχαμε μια χρονιά κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλοι οι βαθμοί από έναν οδηγό που τερμάτισε δεύτερος (σ.σ.: από τον Μίκαελ Σουμάχερ, για τη σύγκρουση με τον Ζακ Βιλνέβ στη Χερέθ το 1997) αλλά αυτή δεν ήταν και καμιά σπουδαία τιμωρία. Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη ένδειξη [προς τους οδηγούς] πιθανώς για μια ποινή βαθμών σε περίπτωση που κάποιος προκαλέσει μια σύγκρουση. Αυτή είναι η μόνη μέθοδος για να αποτραπεί κάτι τέτοιο", κατέληξε.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο, η ένταση μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου και των ομάδων τους είναι αναμενόμενη: "Η ένταση αυτή της μάχης για το πρωτάθλημα υπερβαίνει ό,τι έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Όταν συναντιούνται στην πίστα, τα πράγματα είναι πάντα πολύ στενά μεταξύ τους. Κανείς δεν θέλει να παραδοθεί, και είναι κατανοητό. Διότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε την ψυχολογία του άλλου", είπε ο Αυστριακός.

Ωστόσο, το βραβείο της καλύτερης και πιο cool δήλωσης από όλες για τη μάχη του τίτλου, ανήκει, και πάλι, στον Κίμι Ράικονεν: «Για μένα αυτή η μάχη είναι πολύ λιγότερο έντονη, διότι δεν εμπλέκομαι. Για μένα δεν έχει καμία σημασία. Όποιος έχει τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος θα κερδίσει», είπε ο Φινλανδός.

Μετά, πάντως, έγινε λίγο περισσότερο επεξηγηματικός: "Όποιος φτάνει κοντά πάντα θα εμπλέκεται σε πολύ στενές μάχες, και στο τέλος θα είναι αναστατωμένος τη μία φορά ο ένας και την άλλη φορά ο άλλος. Νομίζω ότι έχουν γραφτεί πολλά, και φτιάχνονται μεγάλες ιστορίες χωρίς κάτι τόσο ιδιαίτερο, αλλά φαντάζομαι έτσι είναι η F1 ή τα media.

Στη Βραζιλία γράφτηκαν τόσα πολλά, αλλά [ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον] δεν ακούμπησαν μεταξύ τους και δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Δεν πιστεύω ότι έγινε τίποτα τρελό. Έχω δει πολλά χειρότερα, έχω εμπλακεί κι εγώ σε πολύ χειρότερα", κατέληξε ο Φινλανδός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ