FORMULA 1

Διαψεύδει η ΜακΛάρεν

Διαψεύδει η ΜακΛάρεν
μοσλει

Οι δύο οδηγοί της Μακ Λάρεν Λούις Χάμιλτον και ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να είναι το "κλειδί" στην υπόθεση που "κλυδωνίζει" την Φόρμουλα 1, με τις αποκαλύψεις για κατοχή της ΜακΛάρεν εμπιστευτικών πληροφοριών

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μαξ Μόσλεϊ, αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας: " H FIA εξετάζει τις φήμες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κατά πόσο η ΜακΛάρεν έχει στην κατοχή της πληροφορίες για αγωνιστικά θέματα της Φεράρι. Η Ομοσπονδία εξετάζει τις κατηγορίες κατά πόσο έχουν βάση αλλά και αν χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς της ΜακΛάρεν", τόνισε σε δηλώσεις του ο Μόσλεϊ.

Η ΜακΛάρεν απέλυσε τον σχεδιαστή της ομάδας Μαϊκ Κάφλαν, καθώς ντοσιέ 700 σελίδων με πληροφορίες τεχνικών ζητημάτων της Φεράρι βρέθηκε στο σπίτι του, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση.
Η Ιταλική ομάδα κατηγορεί τον πρώην τεχνικό μάνατζερ της ΜακΛάρεν Ναϊτζελ Στέπνεϊ, ότι αυτός διέρρευσε της πληροφορίες, που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών της Ιταλικής ομάδας.

Τον περασμένο μήνα στο συμβούλιο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού η ΦΙΑ δεν κατάφερε να αποδείξει την συμμετοχή του Μαϊκ Κάφλαν στην υπόθεση, ωστόσο αποκάλυψε ότι έχει στην διάθεση της νέα στοιχεία όσον αφορά την υπόθεση.

Σε περίπτωση που η ΜακΛάρεν αποδειχτεί ότι έχει σχέση στην υπόθεση τότε μπορεί να βρεθεί εκτός πρωταθλήματος τον επόμενο χρόνο αλλά και να αποκλειστεί από την φετινή σεζόν παρά την πρωτοπορία της στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αγγλικού Τύπου, προσωπικά "e-mails" του Φερνάντο Αλόνσο και του δοκιμαστή της ομάδας Πέντρο ντε λα Ρόσα που συνεργάστηκε με τον Κάφλαν στην Άροου το 2000, περιέχουν στοιχεία για το "στήσιμο" του μονοθεσίου της Φεράρι που μπορεί να θολώσει και άλλο το τοπίο στο σκάνδαλο που... ταρακούνησε τον κόσμο της Φόρμουλα 1.

" Η Ομοσπονδία θέλει να έχει στην κατοχή της οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν σχέση με την υπόθεση και θέλει αντίγραφα συνομιλιών μεταξύ των στελεχών της ομάδας που έχουν σχέση με τις κατηγορίες. Είναι καθήκον σε όσους εργάζονται και παρακολουθούν την Φόρμουλα 1 την διαλεύκανση της υπόθεσης".

Η ΜακΛάρεν από την πλευρά της υπερασπίστηκε τους οδηγούς και τεχνικούς της ομάδας και εξέδωσε ανακοίνωση που αρνείται τις φήμες περί εμπλοκής της στο άβατο της Ιταλικής ομάδας: " Η πληροφορία ήρθε στην δημοσιότητα από τα Μέσα Ενημέρωσης και θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ωστόσο, όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για το θέμα και ζητάμε την κατανόηση των Μέσων Ενημέρωσης".













TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ