FORMULA 1

Χόρνερ: "Ο Μαξ είναι ο πιο ανταγωνιστικός όλων, θα γίνει ακόμα καλύτερος"

Red Bull Content Pool
LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 07: 2023 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team in the Pitlane after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 07, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310070598 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Ο διευθυντής της Red Bull Racing είπε πως ο Μαξ Φερστάπεν θα «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο οδηγικά, ότι φέτος η ομάδα του Μίλτον Κινς και ο Ολλανδός πήγαν την επιτυχία τους σε άλλο επίπεδο, και ότι αυτό που ξεχωρίζει τον τρις πρωταθλητή της F1 είναι η συνταρακτική του αυτοπεποίθηση.

Μετά την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τίτλου της Formula 1 από τον Μαξ Φερστάπεν, απόψε στον αγώνα Sprint του Κατάρ, ο Κρίστιαν Χόρνερ είπε ότι ο Ολλανδός έφτασε σε ανώτερο επίπεδο κυριαρχίας της Red Bull Racing σε σχέση με ό,τι είχε πετύχει στο παρελθόν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, και μίλησε για αυτά που κάνουν τον Μαξ τόσο ξεχωριστό.

«Είναι ο πιο ανταγωνιστικός οδηγός που έχω συναντήσει ποτέ. Λόγω της αποφασιστικότητας με την οποία οδηγεί, του πάθους, της καρδιάς, της αφοσίωσής του - και φυσικά του μεγάλου πλεονάσματος ικανότητας που διαθέτει», τόνισε ο Χόρνερ.

«Είναι εκεί πάνω με τους απόλυτα καλύτερους, ορισμένους από τους σπουδαιότερους που έχει δει το σπορ. Αυτή η χρονιά έχει ξεπεράσει οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ. Κερδίζαμε πολύ και με τον Σεμπάστιαν [Φέτελ], αλλά αυτό μας πήγε σε άλλο επίπεδο. Είναι μόλις 26 χρονών, πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος, θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει ως οδηγός».

Ο Βρετανός συμπλήρωσε λέγοντας πως η αυτοπεποίθηση του Ολλανδού να αποδίδει σε κάθε είδους συνθήκη είναι αυτή που τον διαφοροποιεί από την πλειοψηφία των άλλων οδηγών. Σε ερώτηση ποιο είναι το βασικό προσόν του Μαξ, ο Χόρνερ είπε πως «πιστεύω πως είναι η αυτοπεποίθηση, η σιγουριά που έχει μέσα του, να βγαίνει στην πίστα και να αποδίδει στο μέγιστο.

Το έχουμε δει στη βροχή. Το έχουμε δει στους γύρους εξόδου [από τα τα πιτς]. Το έχουμε δει σε εναλλασσόμενες συνθήκες. Είναι απλώς κάτι πολύ ξεχωριστό. Αυτό είναι, για μένα, το κυριότερο, η ικανότητά του να είναι ένα με το αυτοκίνητο, η σιγουριά για τον εαυτό του είναι αυτή που ξεχωρίζει απόλυτα», κατέληξε ο Κρίστιαν Χόρνερ.

TAGS FORMULA 1 F1 MAX VERSTAPPEN ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ