FORMULA 1

"Χιονοστιβάδα" στη Red Bull: Ποιο σενάριο φέρνει τον Άντριαν Νιούι στις πύλες της Ferrari

Ο Άντριαν Νιούι
Ο Άντριαν Νιούι RED BULL CONTENT POOL

Στα ενδότερα της F1 κυκλοφορεί εδώ και χρόνια η άποψη ότι τα συμβόλαια των Κρίστιαν Χόρνερ και Άντριαν Νιούι με τη Red Bull Racing είναι αλληλένδετα, που σημαίνει ότι αν φύγει ο ένας -όπως πιθανολογείται βάσει των πρόσφατων καταγγελιών που αντιμετωπίζει ο Χόρνερ- θα φύγει και ο άλλος. Και ήδη αναπτύσσονται στην Ιταλία τα πρώτα σενάρια Νιούι-Ferrari.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ βρίσκεται στη δίνη μιας εσωτερικής έρευνας της Red Bull σχετικά με την καταγγελία που έκανε μία υπάλληλος της ομάδας του Μίλτον Κινς για “απρεπή συμπεριφορά” του Βρετανού διευθυντή της Red Bull Racing απέναντί της.

Ήδη μεγάλα και αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης θεωρούν τη θέση του Χόρνερ στη διεύθυνση της ομάδας επισφαλή, γράφοντας πως αν οι κατηγορίες -για τις οποίες υπάρχει “πλήθος αποδεικτικών στοιχείων”- αποδειχθούν, τότε η αυστριακή μητρική Red Bull δεν θα έχει άλλη επιλογή από την αποδέσμευσή του.

Ωστόσο, τώρα ο καλά πληροφορημένος Βρετανός δημοσιογράφος Τζο Σάουαρντ επαναφέρει στην επιφάνεια την πληροφορία ότι τα συμβόλαια του Κρίστιαν Χόρνερ και του Άντριαν Νιούι με τη Red Bull είναι αλληλένδετα, με στόχο ο ένας να προστατεύει τον άλλον - που σημαίνει ότι η αποχώρηση του Χόρνερ από το Μίλτον Κινς δυνητικά θα φέρει και την αποχώρηση του Νιούι.

Ήδη ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοίγει την ευκαιρία για ένα αδιανόητο σενάριο: να ακολουθήσει ο Άντριαν Νιούι τον Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari, για τη δημιουργία μιας “dream team” ανάλογης με εκείνη που έφτιαξε ο Ζαν Τοντ με τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον Ρος Μπρον και άλλους στο Μαρανέλο πριν από τρεις δεκαετίες.

Red Bull Content Pool
Ο Άντριαν Νιούι στην εκκίνηση του GP ΗΠΑ 2023, στο Όστιν του Τέξας RED BULL CONTENT POOL


Οι Ιταλοί θυμίζουν τα πρόσφατα λόγια του Νιούι, που ανέφερε πως “το ότι δεν δούλεψα ποτέ για τη Ferrari είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω. Επίσης θα ήταν υπέροχο να συνεργαστώ με τον Λιούις Χάμιλτον ή με τον Φερνάντο Αλόνσο. Αλλά δεν συνέβη ποτέ. Ορισμένες φορές όλα έχουν να κάνουν με τις περιστάσεις, έτσι είναι τα πράγματα”.

Ο Νιούι απέρριψε δύο φορές τις προτάσεις της Ferrari να μετακομίσει στο Μαρανέλο: το 1996 και το 2015. Στην πρώτη περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να μετακομίσει με τα μικρής ηλικίας παιδιά του στην Ιταλία, και στη δεύτερη δέχθηκε “μισή ώρα πριν υπογράψει στη Ferrari”, όπως είπε ο Χόρνερ, την πρόταση της Red Bull να μείνει για να σχεδιάσει ένα hypercar για την Aston Martin: τη Valkyrie.

Είναι περιττό να αναφερθεί κανείς στα οφέλη μιας πιθανής μετακίνησης του Νιούι στο Μαρανέλο, για τη Ferrari. Είναι ο πιο επιτυχημένος σχεδιαστής της ιστορίας της Formula 1, και η περσινή του Red Bull RB19 ήταν το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο της ιστορίας του σπορ, μαζί με τη McLaren MP4/4 του 1988.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία βάσιμη πληροφορία για το παραπάνω σενάριο, παρά μόνο ένα ‘like’ που πάτησε η σύζυγος του Νιούι, Αμάντα, σε ένα ποστάρισμα στο Twitter/X από έναν χρήστη της πλατφόρμας ότι θα ήταν ‘τρελό’ να σχεδίαζε ο Βρετανός ένα μονοθέσιο για τη Ferrari.

Όμως ο συσχετισμός των συμβολαίων των Χόρνερ-Νιούι με τη Red Bull αναφέρεται από αξιόπιστες πηγές. Αν τυχόν αποχωρήσει ο Άντριαν Νιούι από το Μίλτον Κινς, πάντως, είναι δεδομένο ότι θα δεσμεύεται με τον όρο της αποχής από το σπορ για τουλάχιστον έναν χρόνο, πριν πάει στην καινούρια του ομάδα. Αυτό συνεπώς δεν μπορεί να συμβεί το 2025, μαζί με τον Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL SCUDERIA FERRARI ΑΝΤΡΙΑΝ ΝΙΟΥΙ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ