ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Χάμιλτον: "Ο Γιάννης εμπνέει με όσα είπε, μίλησε πολύ καλά"

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε απόλυτα με τις απόψεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο περί αποτυχίας μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ στα playoffs του ΝΒΑ.

Ο Λιούις Χάμιλτον συνέκρινε όσα βιώνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη Formula 1, αδυνατώντας να ανταγωνιστεί με τη Mercedes την κυρίαρχη Red Bull, με το φετινό βίωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποκλείστηκε με τους Μιλγουόκι Μπακς από τα playoffs του ΝΒΑ από τους Μαϊάμι Χιτ.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, μάλιστα, αναδημοσίευσε το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο video της συνέντευξης του Γιάννη μετά τον τελευταίο αγώνα με τους Χιτ, στην οποία ο Έλληνας υπεραστέρας του μπάσκετ δίνει μια συγλονιστική απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η φετινή χρονιά του Γιάννη και τον Μπακς ήταν αποτυχημένη.

Ο Γιάννης είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο δίκτυο ESPN: "Υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Ορισμένες μέρες είσαι σε θέση να πετύχεις, άλλες μέρες όχι. Κάποιες μέρες είναι η σειρά σου, κάποιες άλλες δεν είναι η σειρά σου. Έτσι είναι αθλητισμός. Δεν κερδίζεις πάντοτε, και φέτος θα κερδίσει κάποιος άλλος.

Θα επιστρέψουμε του χρόνου προσπαθώντας να είμαστε καλύτεροι. Κάθε χρονιά δουλεύεις για έναν στόχο. Πάντα κάνεις βήματα προς την επιτυχία. Ο Μάικλ Τζόρταν έπαιξε για 15 χρόνια, κέρδισε 6 πρωταθλήματα, οπότε τα άλλα 9 χρόνια ή αποτυχημένα;".

Ο Χάμιλτον δεν έκρυψε την ταύτισή του με τα λόγια του Γιάννη, λέγοντας πως αναδημοσίευσε το video της συνέντευξης διότι "αισθάνομαι πως έχω βρεθεί στην ίδια θέση. Μπορώ να νιώσω τον εκνευρισμό, ξέρω ακριβώς πώς είναι. Όταν δουλεύεις προς έναν στόχο, η επιτυχία είναι φτιαγμένη από αμέτρητες αποτυχίες. Αποτυγχάνεις πολύ περισσότερο από όσο πετυχαίνεις.

Οι άνθρωποι γίνονται λίγο αυτάρεσκοι ορισμένες φορές όταν σου κάνουν ερωτήσεις. 'Πώς νιώθεις που απέτυχες;'. Δεν υπάρχουν λάθη. Υπάρχουν μόνο μαθήματα, όπως λέω διαρκώς. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Δεν είναι πώς πέφτεις, αλλά πώς σηκώνεσαι και πάλι. Πώς εμφανίζεσαι την επόμενη μέρα, κάθε μέρα, για να προπονηθείς, για να προσπαθήσεις να φτάσεις οπουδήποτε προσπαθείς να φτάσεις. Πιστεύω ότι [η συνέντευξη του Γιάννη] εμπνέει, μίλησε πολύ, πολύ καλά, τα είπε πολύ κομψά με τον τρόπο που το έθεσε".

Ο οδηγός της Mercedes, που διεκδικεί το όγδοο πρωτάθλημα-ρεκόρ στην ιστορία της F1, πρόσθεσε: "Ποιό είναι το συναισθηματικό φορτίο που βιώνεις δουλεύοντας με μια ομάδα; Τα συναισθήματά σου, η σωματική φθορά; Πρέπει πάντοτε να σκάβεις βαθιά μέσα σου. Κάθε αθλητής ξέρει πώς είναι αυτό. Από τη δική μας πλευρά, όταν δέχεσαι ερωτήσεις, και εξετάζεις όλα αυτά τα θέματα υπό το φως των προβολέσων, είναι δύσκολο για τον κόσμο να καταλάβει".

Ο Χάμιλτον μιλούσε πλαίσιο του GP του Μαϊάμι, 5ου φετινού αγώνα της Formula 1 -που διεξάγεται αυτό το τριήμερο γύρω από το Hard Rock Stadium της πόλης της Φλόριντα- και στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενός χορηγού της Mercedes F1. Στην εκδήλωση αυτή έπαιξε μπάσκετ σε ένα ανοιχτό γήπεδο του Μαϊάμι, μαζί με τους ηθοποιούς Τζέιμς Μάρσντεν και Σίμου Λίου.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ