ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: Ηχηρή αντίδραση για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε την αντίδρασή του στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε απόφαση του 1973 για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του συνταγματικού αυτού δικαιώματος των γυναικών.

Η σκοταδιστική αυτή απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής των ΗΠΑ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική τις τελευταίες ημέρες, και σε αυτήν πρόσθεσε τη δική του φωνή και ο Λιούις Χάμιλτον, μέσω τοποθέτησής του στο Instagram.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έχει εντείνει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειές του για κοινωνική δικαιοσύνη και εξάλειψη των διακρίσεων και του ρατσισμού, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και στο κίνημα "Black Lives Matter". Επίσης, έχει διαθέσει υπέρογκα ποσά για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών ανέλιξης σε νεαρούς από υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες στη Βρετανία.

Τώρα έγγραψε ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον άφησε «αηδιασμένο», και συνέχισε: "Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιοι που έχουν την εξουσία πίεζαν και συνεχίζουν να πιέζουν για την αφαίρεση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας. Γυναίκες, μαύροι, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και λοιπούς".

Πρόσφατα σε άλλη του ανάρτηση ενώ βρισκόταν στην Αμερική, ο 37χρονος Βρετανός είχε γράψει: "Λατρεύω να βρίσκομαι στις ΗΠΑ. Όμως δεν μπορώ να αγνοήσω ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και τι προσπαθούν να κάνουν κάποια μέλη της κυβέρνησης στις γυναίκες που ζουν εδώ. Όλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν τι θα κάνουν με το σώμα τους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τους αφαιρεθεί αυτή η επιλογή".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ