FORMULA 1

Χάμιλτον: "Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό"

AP Photo/Andy Wong
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts following his second place finish in the sprint race at the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit, Shanghai, China, Saturday, April 20, 2024. AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη 2η θέση που κατέκτησε στον αγώνα Sprint της Κίνας, επιστρέφοντας μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες σε ρόλο πρωταγωνιστή - ενώ παράλληλα δήλωσε ότι έμαθε πολλά σήμερα για τη Mercedes W15 που θα του φανούν πολύ χρήσιμα για το αυριανό GP της Σαγκάης.

Κάνοντας τη ρεαλιστική παραδοχή πως “φυσικά δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη Red Bull σήμερα”, ο Χάμιλτον δήλωσε ευγνώμων στη Mercedes για τη σαφή πρόοδο του φετινού της μονοθεσίου, που τον κάνει αισιόδοξο και για το κυρίως GP της Κίνας το πρωί της Κυριακής (21/04, 10:00).

Μετά από το σημερινό Sprint των 19 γύρων, όπου ο Λιούις πέρασε τον Λάντο Νόρις στην εκκίνηση και έχασε μόνο μία θέση -από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν- στον 9ο γύρο, ο επτάκις πρωταθλητής είπε χαμογελαστός μετά το τέλος: Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό. Είμαι σούπερ χαρούμενος και ευγνώμων.

Φυσικά δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη Red Bull σήμερα, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα, μια τεράστια βελτίωση. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και αν είχα εκκινήσει από κάποια θέση πιο πίσω, θα πάσχιζα να ανελιχθώ. Όμως έμαθα πολλά για το αυτοκίνητο σε αυτό το μικρό αγώνα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος για αύριο”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Παρόλα αυτά, ο 39χρονος δεν παρασύρεται ενόψει των σημερινών (20/04, 10:00) δοκιμών κατάταξης του GP της Σαγκάης: “Δεν είμαστε ακόμα όσο γρήγορες είναι στον έναν γύρο των κατατακτήριων οι Ferrari και οι Red Bull. Οι McLaren είναι σίγουρα μπροστά μας επίσης, πιθανώς και οι Aston.

Πιθανώς να είμαστε πολύ κοντά στις Aston, θα δούμε σήμερα, οπότε δεν περιμένω ότι θα μπούμε στη μάχη της πρώτης σειράς. Αλλά το ευχάριστο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις, οπότε ελπίζω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο μέσα στο επόμενο τρίωρο για να πετύχουμε καλύτερες κατατακτήριες σε σχέση με το παρελθόν”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ