FORMULA 1

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα
NETFLIX/ASSOCIATED PRESS

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Η σειρά, που έχει την ονομασία “Senna”, θα κάνει την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα του Netflix αργότερα μέσα στο 2024 - σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Τον Άιρτον ενσαρκώνει ο διακεκριμένος Βραζιλιάνος ηθοποιός Γκαμπριέλ Λεόνε, ενώ στη σειρά τον Αλέν Προστ υποδύεται ο ηθοποιός Ματ Μέλα.

Η ηθοποιός Πάμελα Τομέ ενσαρκώνει, στο μεταξύ, την σύντροφο του Άιρτον, Σούσα (Xuxa), που είναι ένα φανταστικό πρόσωπο. Σύμφωνα με το Netflix, η σειρά είναι το αποτέλεσμα μυθοπλασίας βασισμένης στη ζωή του Σένα, και διηγείται την καριέρα του στο κόκπιτ όσο και την προσωπική του ζωή. Ξεκινά από τις απαρχές του, στη βρετανική Formula Ford, και φτάνει μέχρι το θάνατό του στην Ίμολα την 1η Μαΐου 1994.

Η σειρά έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την οικογένεια Σένα, που αμέσως ενέκρινε την επιλογή του ταλαντούχου Λεόνε να τον ενσαρκώσει. Μια μακρά λίστα Βραζιλιάνων ηθοποιών, στο μεταξύ, ενσαρκώνουν τους Ρον Ντένις, Νέλσον Πικέ, Ζαν-Μαρί Μπαλέστρ (πρόεδρο της FISA), Νίκι Λάουντα, Τζέιμς Χαντ, Πίτερ Βαρ (διευθυντή της Lotus), Φρανκ Ουίλιαμς, Οσάμου Γκότο (μηχανικό του Σένα) και Σεντ Ουότκινς (γιατρό της F1).

Από το προσωπικό περιβάλλον του Σένα, στο μεταξύ, θα δούμε να ενσαρκώνεται η Βιβιάνε Σένα (αδερφή του Άιρτον), η μητέρα του Ζάζα Σένα, η Λίλιαν Βασκονσέλος (πρώτη του σύζυγος), η Αντριάνε Γκαλιστέου (τελευταία του σύντροφος), καθώς και ο πατέρας του Μίλτον Σένα και ο στενός του φίλος Κριστιάν Μαλέιρος. Τη σκηνοθεσία έχουν οι Βιθέντε Αμορίμ και Τζούλια Ρεζέντε.

Όπως αφήνει το trailer να εννοηθεί, η σειρά εστιάζει μεταξύ άλλων στη συγκλονιστική νίκη του Άιρτον στο Ιντερλάγκος το 1991 -τον πρώτο του θρίαμβο μέσα στην πατρίδα του- που ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ένα ουρανομήκες ουρλιαχτό του Σένα την ώρα που διέσχιζε τη γραμμή του τερματισμού.

Μεγάλο μέρος της μίνι-σειράς επικεντρώνεται στην αντιπαλότητα του Σένα με τον Αλέν Προστ, αλλά και στις προσωπικές του σχέσεις ανάμεσα στους αγωνιστικούς του θριάμβους ή τις μεγάλες του απογοητεύσεις στη Formula 1. Η σειρά αυτή αναμένεται να “συστήσει” τον Σένα στο αμερικανικό κοινό, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το μύθο του μεγάλου Βραζιλιάνου πρωταθλητή.

TAGS FORMULA 1 F1 ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ