FORMULA 1

Ασύλληπτος Λεκλέρ στην πολ ποζίσιον του Μονακό με τη Ferrari, στην 6η θέση ο Φερστάπεν

AP Photo/Luca Bruno
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco celebrates his pole position after the qualifying session ahead of the Formula One Monaco Grand Prix at the Monaco racetrack, in Monaco, Saturday, May 25, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Με έναν άρτιο γύρο στην εκπνοή των δοκιμών κατάταξης του GP του Μονακό ο Σαρλ Λεκλέρ κατέκτησε την πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αγώνα της πατρίδας του με την κυρίαρχη Ferrari SF-24, εμπρός από τον εξίσου εντυπωσιακό Όσκαρ Πιάστρι της McLaren. Ο Φερστάπεν στη μπαριέρα στον τελευταίο του γύρο, έμεινε στην 6η θέση της εκκίνησης.

Στις πιο συναρπαστικές δοκιμές κατάταξης της Formula 1 2024, για τον 8ο φετινό αγώνα του σπορ στο Μονακό, ο Σαρλ Λεκλέρ κατέκτησε με δύο εντυπωσιακούς γύρους στην εκπνοή των δοκιμών κατάταξης την πρώτη φετινή πολ ποζίσιον για τον ίδιο και την Ferrari, εμπρός από τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Σε σχηματισμό στη δεύτερη σειρά πίσω τους θα παραταχθούν στο αυριανό GP οι Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις με τις έτερες Ferrari SF-24 και McLaren MCL38, ενώ στην τρίτη σειρά ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W15 θα έχει δίπλα του τον Μαξ Φερστάπεν - ο οποίος είχε επαφή με την μπαριέρα στην έξοδο της πρώτης στροφής και έτσι εγκατέλειψε τον τελευταίο του γύρο στο Q3.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα παραταχθεί στην 7η θέση, παρά τις υποσχέσεις της ταχύτητας που έδειξε στις ελεύθερες δοκιμές, δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα της RB, ενώ την πρώτη δεκάδα θα κλείσουν οι Άλεξ Άλμπον και Πιέρ Γκασλί που έκαναν την υπέρβαση με τις Williams και Alpine αντίστοιχα.

Οι μεγάλες εκπλήξεις των κατατακτήριων ήρθαν στην πρώτη περίοδο, με τον αποκλεισμό του Φερνάντο Αλόνσο -παρά τη σχετικά καλή κατάσταση που έδειχνε να βρισκόταν η Aston Martin AMR24- και του Σέρτζιο Πέρεζ έπειτα από πολλά προβλήματα με την ισορροπία της RB20.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Q1 ο Αλόνσο αποκλείστηκε παρότι ήταν 0,5'' πιο αργός από τον πρώτο χρόνο της περιόδου εκείνης, στις πιο οριακές και απρόβλεπτες δοκιμές κατάταξης που έχουν διεξαχθεί φέτος.

FORMULA 1
GP Μονακό 2024, Δοκιμές κατάταξης FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ