MOTORSPORTS

Ασταμάτητος Αλόνσο: Αγόρασε μια Aston Martin του DTM και την οδήγησε στην Αραγονία

Zak Mauger / Aston Martin F1 Team
Portrait, garage, Autdromo Jos Carlos Pace, GP2320a, F1, GP, Brazil Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 TEAM

Ο δις πρωταθλητής της F1 Φερνάντο Αλόνσο πρόσθεσε στη μεγάλη του συλλογή αυτοκινήτων μια αγωνιστική Aston Martin Vantage του γερμανικού πρωταθλήματος DTM από το 2019, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, και πέρασε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του οδηγώντας την στην πίστα της Αραγονίας – έχοντας, μεταξύ άλλων, στο δεξί μπάκετ και τον Μαρκ Μαρκέζ.

Η αγωνιστική αυτή Vantage, της κατηγορίας Class One, είναι μία από τις πέντε που κατασκεύασε η αγωνιστική ομάδα R-Motorsport με την άδεια της Aston Martin. Ο Αλόνσο την απέκτησε από την κατασκευάστρια κινητήρων HWA, που την είχε στην κατοχή της.

Ο Ισπανός αστέρας της Aston Martin F1 ζήτησε να τοποθετηθεί και κάθισμα συνοδηγού πριν την αγοράσει, κι έτσι η HWA τροποποίησε το δοχείο καυσίμων για να ικανοποιήσει το αίτημά του. “Ο Φερνάντο γνώριζε ότι τα αυτοκίνητα ήταν προς πώληση και ήρθε σε επαφή με εμάς” είπε ο διευθύνων σύμβουλος της HWA, Μάρτιν Μαρξ, στο ιταλικό Motorsport.

Η αγωνιστική Vantage παραδόθηκε στον πρωταθλητή της F1 σε ειδική εκδήλωση χορηγού του Αλόνσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πίστα της Χαράμα στη Μαδρίτη, εμπρός σε 2.000 Ισπανούς φίλους του motorsport. Κι έπειτα, στις διακοπές των Χριστουγέννων ο οδηγός από το Οβιέδο έκανε τους πρώτους του γύρους μαζί της στην πίστα Motorland Aragon.

Νωρίτερα είχε συμβουλευθεί για τη λειτουργία του αυτοκινήτου τον Ντανιελ Χουνκαντέλα, που ήταν μέλος της R-Motorsport του DTM του 2019 και οδηγούσε ένα αντίτυπο της Vantage αυτής. Για την περίσταση, της δοκιμής στην Αραγονία, ο Αλόνσο κάλεσε συγγενείς και φίλους του για μια βόλτα στο δεξί μπάκετ που είχε ζητήσει να προστεθεί.

Ανάμεσα στους φίλους του Αλόνσο ήταν τόσο ο Χουνκαντέλα όσο και ο θρύλος του MotoGP Μαρκ Μαρκέζ, ο οποίος μετά τη συνοδήγηση με τον συμπατριώτη του παγκόσμιο πρωταθλητή απέκτησε και εκείνος με τη σειρά του την εμπειρία της οδήγησης της Vantage DTM των 650 ίππων.

Ο Αλόνσο “είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το αυτοκίνητο”, είπε ο Χουνκαντέλα, “καθώς βρήκε την απόδοσή του καλύτερη από ό,τι περίμενε. Ο Φερνάντο έχει συνηθίσει να έχει πολλή ισχύ και δυνατά φρένα. Αλλά είπε ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ακριβές, καθώς περίμενε να δουλεύει πολύ περισσότερο με το τιμόνι.

Σήμερα τα αυτοκίνητα GT3 είναι πολύ διαφορετικά, αλλά αυτά τα πρωτότυπα ήταν υψηλών επιδόσεων. Ο Φερνάντο αρέσκεται σε κάθε είδους αγώνες - θα οδηγούσε τα πάντα αν υπήρχε συναγωνισμός και μια πρόκληση”, πρόσθεσε ο Χουνκαντέλα.

Ο Αλόνσο είχε συζητήσει σοβαρά το 2019 με τον τότε διευθυντή του DTM (και πρώην οδηγό της F1) Γκέρχαρντ Μπέργκερ να κάνει μία αγωνιστική εμφάνιση στο γερμανικό θεσμό των αγώνων Τουρισμού. Όμως κάτι τέτοιο εντέλει δεν τελεσφόρησε.

Επιπλέον, ο νυν διευθυντής της Aston Martin F1, Μάικ Κρακ, εργάστηκε στο παρελθόν στο πρόγραμμα της BMW για τα αυτοκίνητα της Class One. Μετά την αγορά ενός εκ των πέντε αντιτύπων της αγωνιστικής Vantage DTM από τον πρωταθλητή της F1, το ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα αντίτυπα εκτοξεύθηκε.

TAGS MOTORSPORTS FORMULA 1 F1 ASTON MARTIN ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ