FORMULA 1

Αλόνσο: "Όταν με πέρασε ο Τσέκο σκέφτηκα ότι χάθηκε το βάθρο"

AP Photo/Andre Penner
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο βάθρο του GP Βραζιλίας 2023 AP PHOTO/ANDRE PENNER

Ο Φερνάντο Αλόνσο χαρακτήρισε “φαινομενικό” αποτέλεσμα το βάθρο που κατέκτησε στην εκπληκτική του μάχη με τον Σέρτζιο Πέρεζ στο GP Βραζιλίας, το οποίο αναζωογόνησε την ομάδα του Σίλβερστοουν μετά από δύο μήνες φτωχών αποτελεσμάτων.

Αυτό ήταν ο όγδοο βάθρο της φετινής σεζόν για τον Αλόνσο και την Aston, μετά τα έξι που κατέκτησε ο Ισπανός στα οκτώ πρώτα GP της σεζόν και ένα ακόμα στο Ζάντβορτ της Ολλανδίας στα τέλη του Αυγούστου. Έκτοτε η απόδοση της ομάδας πήρε την κάτω βόλτα, και μια σειρά από πειραματισμοί και νέα εξαρτήματα δεν απέδωσαν όσο θα ήθελε η ομάδα του Σίλβερστοουν.

Ο Αλόνσο κατάφερε να αμυνθεί και στα δύο undercut που επιχείρησε ο Πέρεζ εναντίον του στα δύο πιτ-τοπς του αγώνα του Ιντερλάγκος, αλλά στους 30 τελευταίους γύρους χρειάστηκε να αμυνθεί απέναντι στο ρυθμό του Μεξικανού με τη Red Bull RB19.

Ο Πέρεζ τον πέρασε στα φρένα της πρώτης στροφής στον προτελευταίο γύρο, αλλά στον τελευταίο ο Ισπανός έκανε την αντεπίθεσή του, ανέκτησε την 3η θέση και έφτασε στη γραμμή του τερματισμού 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Τσέκο, σε ένα εκπληκτικό φότο-φίνις.

Για μένα ήταν 30 γύροι πίεσης από τον Τσέκο, αλλά όταν με πέρασε δύο γύρους πριν το τέλος σκέφτηκα 'εντάξει, αυτό χάθηκε, το βάθρο δεν είναι εφικτό πια'. Αλλά μετά φρέναρε λίγο πιο αργά για την πρώτη στροφή και είπα 'εντάξει, θα το παλέψω πάλι στη στροφή 4'”, είπε ο Αλόνσο.

Και συμπλήρωσε, μιλώντας για την ομάδα του: Αυτό είναι ένα φαινομενικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Εδώ και ένα δίμηνο βρισκόμασταν σε μια δύσκολη περίοδο, ειδικά στους δύο τελευταίους αγώνες με τις δύο εγκαταλείψεις. Οπότε αυτό το βάθρο είναι για εκείνους, για όλους στο εργοστάσιο, και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Προφανώς ακόμα μαθαίνουμε το αυτοκίνητο, αυτά τα αυτοκίνητα είναι τόσο περίπλοκα αεροδυναμικά. Πειραματιστήκαμε λίγο για να βρούμε τις κατευθύνσεις για τη νέα χρονιά, χωρίς να ξεχνάμε ότι αγωνιζόμαστε και για τη φετινή. Οπότε είμαι χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα”, κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ