FORMULA 1

Αλόνσο: "Ο Σουμάχερ ήταν η έμπνευση για όλους μας, πολλά άλλαξαν στη F1 χάρη σ' εκείνον"

AP Photo/Teh Eng Koon
Οι Μίκαελ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου του πρώτου GP Κίνας, στη Σαγκάη το 2004 AP PHOTO/TEH ENG KOON

Ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οδηγός που πήρε τα σκήπτρα της F1 από τον Μίκαελ Σουμάχερ το 2005, έπλεξε το εγκώμιο του “Σούμι” λίγες μέρες πριν τη 10η επέτειο του ατυχήματος που προκάλεσε το μακροχρόνιο τραυματισμό του θρυλικού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στις 28 Δεκεμβρίου, ημέρα της λυπηρής αυτής επετείου του ατυχήματος που συνέβη στις Γαλλικές Άλπεις, το δίκτυο ARD θα παρουσιάσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Being Michael Schumacher”, το οποίο θα αφηγείται όλη την αγωνιστική διαδρομή του Μίκαελ Σουμάχερ.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι πρωταγωνιστές της Formula 1 αυτές τις μέρες μοιράζονται τις απόψεις τους για τον μεγάλο Γερμανό οδηγό - και ένας από αυτούς ήταν και ο Φερνάντο Αλόνσο, ο διάδοχος του “Σούμι” στο θρόνο που έσπασε με τη Renault F1 την κυριαρχία της Ferrari στο σπορ κερδίζοντας το πρωτάθλημα του 2005.

Πιστεύω πως έχασα περισσότερα από όσα κέρδιζα, συγκρινόμενος μαζί του” δήλωσε ο Ισπανός δις πρωταθλητής της F1 στην εφημερίδα The Independent. Είναι ένας εκπληκτικός οδηγός, που υπήρξε η έμπνευση για όλους μας: όλους εμάς που αγωνιζόμασταν στα Καρτ και στις μικρότερες κατηγορίες τον καιρό που κυριαρχούσε στην κεντρική σκηνή της Formula 1”.

Ο 42χρονος Αλόνσο συνέχισε λέγοντας πως πολλές από τις αρετές του “Σούμι” άλλαξαν για πάντα, προς το καλύτερο, τη F1: “Άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης στους αγώνες. Είχε τον δικό του τρόπο να προετοιμάζεται και να αντιμετωπίζει τους αγώνες. Η αποφασιστικότητα και η εργασιακή ηθική που αφιέρωνε κάθε αγωνιστικό τριήμερο επηρέασε βαθύτατα και τους μηχανικούς. Πολλά πράγματα στο σπορ άλλαξαν προς το καλύτερο, χάρη στον Μίκαελ”, κατέληξε ο Ισπανός.

Στην ίδια συνέντευξη φιλοξενείται και μια νέα δήλωση του Λιούις Χάμιλτον για τον Σουμάχερ, στην οποία ο Βρετανός -ο μοναδικός με τον οποίο ο Σουμάχερ μοιράζεται το ρεκόρ των επτά πρωταθλημάτων- χαρακτήρισε τον “Σούμι” ως έναν “γνήσιο και απόλυτο αγωνιζόμενο, που κέρδισε τον αγώνα όταν πέθανε ο Άιρτον [Σένα] και στη συνέχεια κέρδισε τα πάντα”.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε την τελευταία του νίκη στο GP Κίνας 2006. Στο τέλος της χρονιάς εκείνης αποχώρησε από το σπορ, αλλά το 2010 επέστρεψε με τη Mercedes, για τρεις σεζόν με τα “ασημένια βέλη” πριν αποχωρήσει οριστικά στο τέλος του 2012, δίνοντας τη θέση του στον Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ