FORMULA 1

Αλόνσο: "Η Formula 1 γίνεται όλο και περισσότερο σαν το ποδόσφαιρο"

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
Portrait, paddock, Autodromo Hermanos Rodriguez, GP2319a, F1, GP, Mexico Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA

Μιλώντας για την πτώση της απόδοσης της Aston Martin F1 στα τελευταία GP της Formula 1, ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκρινε το γεγονός ότι πλέον και στη Formula 1 "μόνο τα τελευταία σου αποτελέσματα δείχνουν να μετρούν".

Ο Φερνάντο Αλόνσο και η Aston ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα της F1 ως οι πλησιέστεροι αντίπαλοι του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing, και ο Ισπανός κέρδιζε διαδοχικές θέσεις στο βάθρο στα πρώτα GP της σεζόν - συγκεκριμένα έξι στους οκτώ πρώτους αγώνες.

Έκτοτε ο ανταγωνισμός κέρδισε ραγδαία έδαφος, οι Mercedes, Ferrari και κυρίως η McLaren ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση των μονοθεσίων τους και ο Αλόνσο ανέβηκε μόλις μία φορά στο βάθρο στους 10 τελευταίους αγώνες. Η ομάδα του Σίλβερστοουν προσπάθησε να απαντήσει με διαδοχικές αναβαθμίσεις της AMR23, όμως χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Έτσι, η Aston απώλεσε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών από τη Mercedes, έπειτα την τρίτη από τη Ferrari και τέλος την τέταρτη από τη McLaren. Μάλιστα, ο Λάντο Νόρις της McLaren είπε ότι η Aston Martin γίνεται “όλο και πιο αργή” με κάθε αναβάθμιση του μονοθεσίου της που φέρνει στην πίστα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε στο Μεξικό για όλα αυτά, ο Αλόνσο είπε ότι η κριτική που δέχεται η Aston είναι άδικη - κυρίως αν σκεφτεί κανείς που βρισκόταν η ομάδα πέρσι, που σπανίως τερμάτιζε μέσα στην πρώτη εξάδα και σκόραρε μόνο 56 βαθμούς. Φέτος έχει επτά θέσεις στο βάθρο και 236 βαθμούς.

Zak Mauger / Aston Martin F1 Media
action, Circuit of the Americas, GP2318a, F1, GP Fernando Alonso, Aston Martin AMR23, leaves the garage ZAK MAUGER / ASTON MARTIN F1 MEDIA


Έχω την αίσθηση ότι είμαστε πολύ πιο σταθεροί στην απόδοσή μας αυτή τη σεζόν σε σχέση με ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματα” τόνισε ο 42χρονος δις πρωταθλητής της F1. Ήμασταν πάντοτε πολύ αφοσιωμένοι στην απόδοση του αυτοκινήτου και προσπαθούσαμε να βελτιωθούμε ως ομάδα.

Πριν από δύο χρόνια ο οργανισμός είχε 250 ανθρώπους και τώρα είμαστε λίγους βαθμούς μακριά από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, και έχουμε ανέβει στο βάθρο αρκετές φορές φέτος. Έχουμε επίσης το νέο μας εργοστάσιο, ήρθαν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα. Κερδίσαμε περίπου 200 περισσότερους βαθμούς από πέρσι. Οπότε ήταν μια εκπληκτική σεζόν για την Aston Martin”.

Ο Ισπανός πρόσθεσε: “Ξέρω ότι πια είμαστε όλο και περισσότερο σαν το ποδόσφαιρο, όπου μόνο το τελευταίο σου αποτέλεσμα δείχνει να μετράει, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε από που ήρθαμε και με τι έχει να κάνει το πρόγραμμά μας. Οπότε είμαι πολύ περήφανος για τη σεζόν μας μέχρι τώρα.

Ελπίζω να τελειώσουμε τη χρονιά με κάτι καλό. Στους τελευταίους αγώνες μπορούμε να γευτούμε το βάθρο άλλη μια φορά τουλάχιστον, και να πάμε στο 2024 με περισσότερη αυτοπεποίθηση από φέτος. Ξεκινήσαμε το χειμώνα απλά ελπίζοντας να οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση μετά από ένα δύσκολο 2022.

Μαθαίνουμε πολλά στη διάρκεια της χρονιάς για τις κατευθύνσεις της εξέλιξης του αυτοκινήτου. Οπότε ήταν μια πολύ σημαντική σεζόν όχι μόνο για τα αποτελέσματα καθαυτά, αλλά και για να αποκτήσει η ομάδα ένα ανταγωνιστικό [μονοθέσιο] για το μέλλον. Ήταν σημαντική χρονιά και είμαι περήφανος και χαρούμενος”, κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ