ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ

Άιρτον Σένα: Σήμερα θα γινόταν 63 ετών

Brazilian Formula One pilot Ayrton Senna waves from podium on October 1, 1989 after winning the Spanish Grand Prix, ahead Gehard Berger of Austria and Alain Prost of France. (Photo by Jean-Loup GAUTREAU and Pascal PAVANI / AFP)
Άιρτον Σένα - 1960-1994 JEAN-LOUP GAUTREAU,PASCAL PAVANIAFP/AFP

Ο Άιρτον Σένα ντα Σίλβα ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών στη Formula 1 και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Σαν σήμερα, στις 21 Μαρτίου 1960 γεννήθηκε ο Άιρτον Σένα, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς που έχουν περάσει ποτέ από τη Formula 1. Ο Βραζιλιάνος, είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς, μπορεί να μας άφησε την μαύρη εκείνη Πρωτομαγιά του ‘94, αλλά ζει για πάντα στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να ζήσουν το μεγαλείο του, εντός και εκτός πίστας.

Οδήγησε καρτ για πρώτη φορά όταν ήταν τεσσάρων ετών και ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες στα 13 του. Στον πρώτο του κιόλας αγώνα ξεκίνησε από την pole position! Ο Σένα κέρδισε 3 παγκόσμιους τίτλους οδηγών F1 και 41 GP κατά τη διάρκεια της μαγικής του καριέρας. Στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο 1994, ήταν μόλις 34 ετών.

Ας θυμηθούμε τα σημαντικότερα ορόσημα της λαμπερής του καριέρας στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, μέσα από το εντυπωσιακό αφιέρωμα του SPORT24: Άιρτον Σένα / Ο Θρύλος της Formula 1.

TAGS ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ