Ρεαλιστής ο Prost για Alonso

Ρεαλιστής ο Prost για Alonso

Ο ειδικός σύμβουλος της Renault F1, Alain Prost γνωρίζει πως η γαλλική ομάδα δεν είναι "έτοιμη" για τον Fernando Alonso.

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν προκύψει σενάρια που θέλουν τον Fernando Alonso να επιστρέφει στη Renault για… τρίτη θητεία. Επειδή όμως όπως ο ίδιος δήλωσε, αν φύγει από τη McLaren στο τέλος του συμβολαίου του (δηλαδή στο τέλος της σεζόν που διανύουμε), θέλει να το κάνει για να έχει στη διάθεσή του το 2018 μονοθέσιο ικανό να του χαρίζει νίκης, ίσως η επιλογή της γαλλικής ομάδας να μην είναι ιδανική.

Αυτό παραδέχθηκε ο ειδικός σύμβουλος της Renault F1, ο Alain Prost! Μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports, o τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1985, 1986, 1989, 1993) παραδέχθηκε πως η ομάδα με έδρα στο Ένστον, παρά τα σημαντικά βήματα προς τα εμπρός που έχει κάνει φέτος, θα δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις τόσο σύντομα.

"Ο Fernando θέλει να κατακτήσει τίτλους. Δεν νομίζω πως του χρόνου θα μπορούμε να του προσφέρουμε μονοθέσιο με το οποίο να μπορεί να ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ίσως όχι για δύο ακόμα χρόνια. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είμαι σε αυτό το χώρο σχεδόν 40 χρόνια και ξέρω πως θα είναι δύσκολο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θέλουμε να προοδεύσουμε αλλά δεν μπορούμε να θέσουμε ανόητους στόχους απλά και μόνο για να προσελκύσουμε τον Fernando", είπε ο 62χρονος.

Η Renault έχει συμβόλαιο με τον Nico Hulkenberg για την επόμενη σεζόν, ωστόσο η θέση στο άλλο μονοθέσιό της πολύ δύσκολα θα ανήκει για τρίτη χρονιά στον μέτριο Jolyon Palmer.

Photo Credits: AP Photo/Kerstin Joensson, file

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24