ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπλήρωσε με το 4-0 κόντρα στον Λεβαδειακό 100 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού και το Sport24.gr θυμάται 24 στιγμές που σημάδεψαν την "ερυθρόλευκη" καριέρα του μέσα από φωτογραφίες.

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές (βάσει αποτελεσμάτων και τίτλων) που έχουν περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι δίχως αμφιβολία ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008 επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, έφυγε για ένα χρόνο και το 2010 τον έπεισε να γυρίσει στο... Λιμάνι του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Στον Πειραιά είναι πλέον ευτυχισμένοι όχι γιατί ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά επειδή σίγουρα είναι κανονικός προπονητής και έχει δείξει σπουδαίο έργο αυτές τις 2μιση σεζόν που είναι στον Πειραιά.

Αν γυρίσουμε μάλιστα το χρόνο πίσω και δούμε τι συνέβη στον Ολυμπιακό στη μετά Βαλβέρδε εποχή και συγκεκριμένα τη σεζόν 2009-2010 (η ομάδα τερμάτισε τελευταία στα πλέι οφ, έχοντας περάσει από τον πάγκο οι Κετσμπάια, Ζίκο και Μπάντοβιτς), θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να έχει έναν σοβαρό κόουτς στον πάγκο της.

Το Sport24.gr φιλοξενεί και φέτος τις Δημοπρασίες Αγάπης, δίνοντας τη δυνατότητα σε εσάς, να αποκτήσετε αυθεντικά υπογεγραμμένα αντικείμενα των αγαπημένων σας ομάδων και παικτών. Δείτε πότε γίνεται η δημοπρασία της φανέλας του Μοδέστο.

Ο σενιόρ Ερνέστο λοιπόν, μπορεί να μην πέτυχε στην Βιγιαρεάλ, αλλά η επιστροφή του στον Πειραιά ήταν ευεργετική και για τους δύο. Ο ίδιος επέστρεψε στις επιτυχίες και τους τίτλους, το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Ίσως είναι θέμα χημείας, ίσως θέμα δουλειάς, ίσως και θέμα αγάπης του κόσμου, ηρεμίας και απόλυτης εμπιστοσύνης από τη διοίκηση.

Μη ξεχνάμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης χειρίστηκε ο ίδιος την υπόθεση επιστροφής του Ερνέστο Βαλβέρδε, κατάφερε να τον πείσει να γυρίσει και του έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ακόμα κι όταν οι κακόβουλες και υπερβολικές κριτικές είχαν στο στόχαστρό τους τον Ισπανό.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, ένας προπονητής όσο εξαιρετικός κι αν είναι, σίγουρα θα έχει και άσχημες στιγμές. Μπορεί να έχει δώσει στον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και μια εξαιρετική πορεία στους ομίλους του Champions League όπου η ομάδα έπαιξε στα ίσα και ποδόσφαιρο κατοχής κόντρα σε Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, όμως υπήρχαν και οι φουρτούνες. Άλλωστε η ιστορία του Βαλβέρδε με την ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε πολύ άσχημα (με τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση), αλλά συνεχίστηκε με επιτυχίες.

Το Sport24.gr γυρνά το χρόνο πίσω, θυμάται και σας θυμίζει τις 24 (ο αριθμός φυσικά και δεν είναι τυχαίος) σημαντικότερες στιγμές του Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο μέσα από φωτογραφικά καρέ.

1) Η έλευση του Ερνέστο (28/5/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στις 28 Μαΐου του 2008, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός αποφάσισε να μη συνεχίσει στην Εσπανιόλ και να κάνει ένα ξεκίνημα στην καριέρα του, με τον ερχομό του στον πρωταθλητή Ελλάδας.

2) Η ανώμαλη προσγείωση στην Κύπρο (13/8/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Το πρώτο ματς στον Ολυμπιακό ήταν μια άσχημη εμπειρία για τον Βαλβέρδε. Η ομάδα το έχασε με 3-0 από την Ανόρθωση στην Κύπρο και στη συνέχεια αποκλείστηκε και δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Απογοητευτικό ξεκίνημα, όμως ο Σωκράτης Κόκκαλης, κόντρα σ' αυτά που μας είχε συνηθίσει, του έδωσε την ευκαιρία και δεν το μετάνιωσε...

3) Η πρώτη εγχώρια γκέλα (27/9/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (με Αστέρα Τρίπολης, Skoda Ξάνθη και Πανσερραϊκό), ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κρήτη, προκειμένου να παίξει με τον ΟΦΗ και δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Η ομάδα του... Μπαρκουάν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Αυτό ήταν το πρώτο στραβοπάτημα των "ερυθρολεύκων" στο ελληνικό πρωτάθλημα.

4) Με το δεξί στο πρώτο ντέρμπι (5/10/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η πρώτη γεύση που πήρε ο Βαλβέρδε από ελληνικό ντέρμπι ήταν στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές και ο Ισπανός άρχισε με νίκες τα μεγάλα παιχνίδια στη χώρα μας. Το σκορ άνοιξε ο Κοβάτσεβιτς (3 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) που στη συνέχεια πανηγύρισε άκομψα προς τον Βαλβέρδε (δείτε τη φωτογραφία) επειδή δεν τον χρησιμοποιούσε πολύ, ενώ το 2-0 το έκανε ο Ντιόγκο. Ντάρκο και Ερνέστο, έχουν πλέον μια άριστη συνεργασία, αφού όλα λύθηκαν μετά από λίγες μέρες. Ο Βαλβέρδε ξέρει να κρατά την ηρεμία και την αρμονία στα αποδυτήρια.

5) Η πρώτη ήττα στην Ελλάδα (26/10/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Μέχρι λίγο πριν την... παρέλαση κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού στην Ελλάδα την πρώτη χρονιά του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Πειραιώτες πήγαν στην Θεσσαλονίκη και ηττήθηκαν από τον Άρη, χάρη σε γκολ του Χαβίτο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ λόγω Βαλβέρδε.

6) Ξεραΐλα στο πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι (9/11/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η πρώτη γεύση του Βαλβέρδε από ελληνικό ντέρμπι ήταν γλυκιά όπως σας προαναφέραμε, όμως το πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι τελείωσε με ανάμεικτα συναισθήματα. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και υπήρχε ένας προβληματισμός γιατί η ομάδα δεν δημιούργησε ευκαιρίες και κατέβηκε με αρκετά αμυντική φιλοσοφία.

7) Πεντάστερος Ευρωπαίος (27/11/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στο πρώτο εντός έδρας αγώνα στους ομίλους του Europa League έκανε πάρτι δίχως προηγούμενο. Καλεσμένη ήταν η Μπενφίκα που "έφαγε" το πρώτο γκολ στο 1' και τελικά έφυγε από τον Πειραιά με πέντε γκολ στις βαλίτσες (5-1). Μαγικό βράδυ στην Ευρώπη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και διέλυσε το συγκρότημα του Κίκε Φλόρες, ο οποίος είχε ακουστεί στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

8) Από πεντάρα σε... τεσσάρα θα πετάει (18/12/2008)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη μπορεί να γίνει τυχαία και να βοηθήσουν την ομάδα οι συγκυρίες. Το να κερδίζεις όμως με 5-1 την Μπενφίκα και στη συνέχεια με 4-0 την Χέρτα δείχνει πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Απλά ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε "πετούσε" στα τέλη του 2008 και εξόντωνε κάθε αντίπαλο στο "Καραϊσκάκης".

9) Όταν έσπασε το κάστρο (18/2/2009)

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÓÅÍÔ ÅÔÉÅÍ (ÏÕÅÖÁ 2008)<br>
OLYMPIAKOS - SAINT ETIENNE (UEFA 2008)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÓÅÍÔ ÅÔÉÅÍ (ÏÕÅÖÁ 2008)
OLYMPIAKOS - SAINT ETIENNE (UEFA 2008) INTIME SPORTS

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό στο Europa League, αφού στη νοκ άουτ φάση, έμεινε εκτός από την Σεντ Ετιέν. Πως ξεκίνησαν όλα; Στο πρώτο ματς, οι Γάλλοι έσπασαν το απόλυτο νικών του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης" και με το 1-3, ήταν με το 1μιση πόδι στην επόμενη φάση, όπου τελικά πέρασαν. Το Φάληρο εάλω...

10) Όταν ο Λέτο πήγε να χαλάσει τα αποδυτήρια (2/3/2009)

ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ<br>
PANTHRAKIKOS - OLYMPIAKOS
ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ
PANTHRAKIKOS - OLYMPIAKOS INTIME SPORTS

Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει πολύ καλά να διατηρεί το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, όμως πάντα υπάρχουν και παίκτες που λειτουργούν εγωιστικά και δημιουργούν προβλήματα. Τρανό παράδειγμα ο Λέτο, που σε μια προπόνηση αντιμίλησε, κλώτσαγε μπάλες και πλέον το γυαλί είχε ραγίσει με τον Βαλβέρδε. Θυμηθείτε αναλυτικά το story.

11) Ο πιο συναρπαστικός τελικός βάφτηκε ερυθρόλευκος (2/5/2009)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο πρώτος τελικός του Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, ήταν ίσως ο καλύτερος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας όλων των εποχών. Το ματς ξεκίνησε στραβά αφού η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 2-0 μόλις στο 8', όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 89' ο Σκόκο έκανε το 3-2, αλλά ο τραυματισμένος Ντάρμπισιρ (είχε υποστεί διάσειση) απάντησε στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμορφώνοντας το 3-3.Το ματς πήγε στην παράταση, έληξε 4-4 και τελικά χρειάστηκαν τα πέναλτι, όπου οι Πειραιώτες κέρδισαν με 15-14! Κανείς δεν θα ξεχάσει αυτό τον τελικό και ιδιαίτερα ο Βαλβέρδε, που το έζησε ως προπονητής. Απίστευτες στιγμές στο ΟΑΚΑ.

12) Η αποθέωση στο -προσωρινό- αντίο (9/5/2009)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στις 2 Μαΐου ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχαιρέτησε τον κόσμο του Ολυμπιακού με το νταμπλ κι αυτός με την σειρά του αποθέωσε τον Ισπανό για τα όσα προσέφερε στην ομάδα. Ήταν η φιέστα για τα δύο τρόπαια που κατέκτησαν οι Πειραιώτες, όπου σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ το "μυρμήγκι". Όλο το γήπεδο φώναζε τ' όνομά του και εκείνος ανταπέδωσε με χειροκρότημα, φορώντας ένα κασκόλ της ομάδας, ενώ δήλωσε: " Είμαι Ολυμπιακάρα ".

Ο Ισπανός δεν τα βρήκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Παρόλα αυτά δεν είπε το παραμικρό κακό, σε αντίθεση με τον Κόκκαλη, που μίλησε για χολέρες και πέταξε μπηχτές κατά την παρουσίαση του Κετσμπάια. Ο κόσμος πάντως δεν τον ξέχασε ποτέ, αφού το σύνθημα "Ερνέστο Βαλβέρδε" ακουγόταν και την επόμενη σεζόν αναπολώντας την ωραία μπάλα που έβλεπε μ' αυτόν στον πάγκο. Άλλωστε εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος στα πλέι οφ και ήταν για κλάματα!

13) Η επανάσταση των παικτών για τον Βαλβέρδε (11/5/2009)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στις ομάδες, όπως και σε όλες τις εταιρίες, οι εργαζόμενοι δεν αποφασίζουν και συνήθως δεν εκφέρουν άποψη για το ποιος θα είναι ο διευθυντής τους, αφού αυτό το κρίνει ο εργοδότης. Στην περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε όμως, οι παίκτες δεν φοβήθηκαν και δήλωναν δημοσίως σε κάθε ευκαιρία πως ήταν λάθος να μην μείνει ο Ισπανός στο τιμόνι της ομάδας. Ένας απ' αυτούς ήταν ο Νικοπολίδης, όμως στην πραγματικότητα όλοι οι παίκτες ήθελαν τον Βαλβέρδε και την επόμενη χρονιά. Δείγμα του πόσο καλός προπονητής είναι και πόσο καλό ήταν και είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Ξέρει να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του, είναι γεγονός αυτό.

14) Επέστρεψε στο... Λιμάνι του (10/8/2010)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
Μαρινάκης Βαλβέρδε INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε κρύψει ποτέ πως ήταν θαυμαστής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον είχε γοητεύσει το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι Πειραιώτες στην πρώτη του θητεία και ήθελε να τον ξαναφέρει στο Λιμάνι. Παρόλα αυτά έδωσε την ευκαιρία στον Λίνεν να παραμείνει στον πάγκο, όχι όμως για πολύ...

Μετά από τον αποκλεισμό στο Europa League από την Μακάμπι, ο Γερμανός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν και ο νέος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ξεκίνησε αμέσως τις διαδικασίες για να πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να γυρίσει και τελικά τα κατάφερε. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο "ερυθρόλευκο" τιμόνι και από κει και πέρα του... έδωσε τα κλειδιά του Ρέντη , δείχνοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη. Από την πλευρά του, ο ίδιος είπε πως ήρθε για να χτίσει μια νέα ομάδα και τα κατάφερε. Ο κόσμος πανηγύριζε και όχι άδικα...

15) Άλλη μια ανώμαλη προσγείωση (28/8/2010)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Όπως και στην πρώτη του θητεία, έτσι και στη δεύτερη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με ήττα. Απέναντι και πάλι ομάδα με κυανόλευκα, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη. Αναφερόμαστε στο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, όπου ξεκίνησε ονειρικά με γκολ του Μήτρογλου, αλλά τελείωσε με πάρτι του Σολτάνι και το τελικό 2-1 . Ίσως είναι γούρικο να ξεκινά με το αριστερό.

16) Η πρώτη πικρή γεύση σε "αιώνιο" ντέρμπι (30/10/2010)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Το πρώτο ντέρμπι της περασμένης σεζόν ήταν στην έδρα του Παναθηναϊκού, με τις δύο πλευρές να ζητούν με πάθος τη νίκη. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά, σκόραραν με τον Μιραλάς, όμως κατέρρευσαν στο δεύτερο μέρος και γνώρισαν την ήττα με 2-1 . Αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε αθηναϊκό ντέρμπι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και γενικά υπήρχε μια... αμφισβήτηση.

17) Κάτι τρέχει με τα ντέρμπι (27/11/2010)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Οι ήττες στα ντέρμπι συνεχίστηκαν για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την ομάδα του την περσινή σεζόν, αφού και πάλι στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 από την ΑΕΚ . Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν σαφώς καλύτεροι και ανώτεροι, έχασαν και πέναλτι με τον Ντουντού, αλλά το πλήρωσαν στα τελευταία λεπτά, όπου έκανε τη ζημιά ο Μπλάνκο. Ο προβληματισμός αυξήθηκε, αφού στον Ολυμπιακό έχουν μάθει και θέλουν να κερδίζουν όλα τα ντέρμπι. Γι' αυτά τα ματς ζουν!

18) Ο πρώτος εγχώριος αποκλεισμός (2/2/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ένιωσε για πρώτη φορά πως είναι ένας αποκλεισμός στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη στην άδεια Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό (το πρώτο ματς στο "Καραϊσκάκης" είχε λήξει 1-1) και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι αντί για νταμπλ, κατέκτησε μονάχα το πρωτάθλημα.

19) Η πιο θεαματική φιέστα! (20/3/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο τίτλος του πρωταθλητή την περσινή χρονιά θα μπορούσε να τελειώσει στην Τούμπα, όμως οι Πειραιώτες τελικά έχασαν και την μετέφεραν για την επόμενη αγωνιστική. Αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" και το ντέρμπι μετατράπηκε σε φιέστα άνευ προηγουμένου. Οι παίκτες του Βαλβέρδε φιλοδώρησαν με έξι γκολ εκείνους του Χιμένεθ ( 6-0 ) και πανηγύρισαν επτά φορές (6 για τα γκολ και μια για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος). Ήταν μια ονειρική βραδιά για τον Ισπανό τεχνικό, καθώς έδωσε και απαντήσεις σ' όσους τον κατηγόρησαν πως η ομάδα του δεν μπορεί και δεν ξέρει να κερδίσει ντέρμπι. Τέτοιες νίκες δεν βλέπουμε συχνά!

20) Η παραμονή του Ερνέστο (14/4/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Οι φήμες προς το τέλος της σεζόν για το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο έδιναν και έπαιρναν. Τον Ισπανό ήθελαν στην Μπιλμπάο, κάποιοι μιλούσαν για παραμονή και κάποιοι άλλοι για συναινετικό διαζύγιο. Τελικά, στις 14 Απρίλη, ο Βαλβέρδε συναντήθηκε με τον Μαρινάκη και μετά από περίπου 2 ώρες συζητήσεων συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και ξεκίνησαν το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Όλοι (παίκτες, προπονητής, διοίκηση, κόσμος) ήταν ικανοποιημένοι για την εξέλιξη, αφού ο Ισπανός ήταν και είναι προπονητής κοινής αποδοχής.

21) Η πρώτη γεύση από τα... αστέρια ήταν γλυκόπικρη

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Κι αυτό γιατί συμμετείχε για πρώτη φορά στο Champions League ως προπονητής. Τα συναισθήματα στο τέλος ήταν ανάμεικτα. Η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, κυριάρχησε στο γήπεδο και νίκησε μεγάλες ομάδες όπως η Ντόρτμουντ , η Μαρσέιγ και η Άρσεναλ , αλλά αποκλείστηκε στα τελευταία λεπτά ελέω γαλλογερμανών. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο με εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ , αλλά όλα στη συνέχεια ήταν εξαιρετικά. Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις εκτός συνόρων.

22) Η δύσκολη ελληνική πραγματικότητα (27/11/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη τα πήγε εξαιρετικά όπως σας προαναφέραμε, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα δεν ήταν τόσο... ρόδινα. Τρανό παράδειγμα η εντός έδρας γκέλα από τον ΟΦΗ , αλλά κυρίως η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα στην Τρίπολη . Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση, έφεραν γκρίνια, σκληρή κριτική προς τον Ισπανό, αλλά και προβληματισμό, που μετατράπηκε σε ενθουσιασμό μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ. Έτσι είναι τα πράγματα στην προπονητική. Την Κυριακή είσαι... άθλιος και την Τετάρτη κάνεις άθλο.

23) Ο Ερνέστο διδάσκει ποδοσφαιρικό πολιτισμό (3/12/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Εκτός από το σπουδαίο έργο του που βλέπουμε εντός γηπέδου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Πάντα είναι σοβαρός και μετρημένος στις συνεντεύξεις τους, πάντα δεν φοβάται να απαντήσει, πάντα έχει χιούμορ και είναι διασκεδαστικός και πάντα λέει αλήθειες κι ας πονάνε.

Η πρώτη δύσκολη αλήθεια ήταν πως το Champions League είναι κάτι έξτρα και δεν απασχολεί τόσο την ομάδα του, όμως εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς το γεγονός πως παραδέχθηκε ότι το γκολ του Τζιμπούρ με τον Παναιτωλικό ήταν οφσάιντ ( 2-0 ). Εντάξει, δεν είπε τίποτα περίεργο, αλλά μη ξεχνάμε πως δεν έχει λόγο να το αναφέρει και το είπε και το επανάλαβε 2-3 φορές από μόνος του. Πόσοι Έλληνες προπονητές το έχουν κάνει αυτό και πόσες φορές το έχουμε δει στη χώρα μας; Έδειξε πόσο σπουδαίος είναι ως προπονητής και ως άνθρωπος και μας δίδαξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε η ΠΑΕ το καλό παράδειγμά του. Μην ξεχνάμε πως δεν συμφέρουν τον Ολυμπιακό τέτοιες διαιτησίες ...

24) Έπιασε 100αρα με 4άρα (14/12/2011)

Οι 24 στιγμές που έχουν σημαδέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για προπονητή του Ολυμπιακού να φτάνει τα 100 παιχνίδια, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα κατάφερε. Οι ποδοσφαιριστές του, του έκαναν δώρο το 4-0 στην έδρα του Λεβαδειακού και διοίκηση και φίλαθλοι του εύχονται να φτάσει τα 200 ή τα 300. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και έτσι μπορεί να τον δούμε και τα επόμενα χρόνια στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Για τον Ολυμπιακό θα ήταν ευτύχημα. Και για τον ίδιο φυσικά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ