STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός INTIME SPORTS

Ένα δυνατό πεντάλεπτο (56'-61') ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στον εξαιρετικό Παναιτωλικό. Σωστό το πέναλτι (1-0), οφσάιντ ο Τζιμπούρ (2-0), κακή γενικότερα η διαιτησία. Η ανασκόπηση, το φιλμ, που κρίθηκε το ματς και videos.

Μετά το εύκολο 6-0 επί της Δόξας Δράμας, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να προσγειωθεί απότομα στην πραγματικότητα και να γκελάρει κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά τελικά τα κατάφερε, με άκρως αγχωτικό τρόπο βέβαια.

Οι Πειραιώτες δεν έμοιαζαν ικανοί να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Παναιτωλικού και να απειλήσουν την καλοστημένη ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έκανε αρκετούς πειραματισμούς στην ενδεκάδα, προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη, έβαλε τον Ορμπάιθ αντί του Ποτουρίδη στο κέντρο και τα πράγματα έφτιαξαν με τη βοήθεια του κόσμου.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εμψύχωναν συνεχώς τους παίκτες, εκείνοι ξύπνησαν και είχαν ένα δυνατό 5λεπτο. Μέσα σ' αυτό το διάστημα έγιναν ευκαιρίες, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν πέναλτι που έκανε γκολ ο Πάντελιτς, ενώ αποβλήθηκε ο Ρότσα.

Και κάπου εδώ μπαίνει ο διαιτητής και κυρίως οι βοηθοί του, που από το πρώτο μέρος έκαναν κάποια λάθη, όμως στο 74΄έγινε το αποκορύφωμα. Ο Τζιμπούρ ήταν πολύ μπροστά από τους αμυντικούς, στη συνέχεια σκόραρε και ο επόπτης δεν σήκωσε το σημαιάκι.

Έτσι άδικα έγινε το 2-0. Και όταν γράφουμε άδικα δεν αναφερόμαστε μόνο στον Παναιτωλικό που από κει και πέρα δεν είχε δύναμη να προσπαθήσει και να συνεχίσει την καλή εμφάνιση, αλλά και στον Ολυμπιακό, που "τελείωσε" το ματς χωρίς να το θέλει και αδικείται η προσπάθεια των παικτών του στο υπόλοιπο ματς. Ο Γεωργαράκος (πρώτος βοηθός) τα έκανε θάλασσα και θα ξεκινήσει κουβέντα για διαιτησία από το πουθενά.

Μ' αυτή τη νίκη, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας βέβαια δύο ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην Άρσεναλ. Αν συνεχίσουν όμως αυτές τις εμφανίσεις είναι δεδομένο πως θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Όσο για τον Παναιτωλικό, παρά τη σπουδαία εμφάνιση στο Φάληρο έφυγε δίχως βαθμούς και αφού τελείωσε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, θέλει να κάνει μια νέα αρχή σε πιο εύκολα ματς που ακολουθούν.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών), Χρήστος Μαγιάνης (Άρτας)

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αμπντούν, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης) Πάντελιτς.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας (69' Μουμίν).

Σκόρερ: 62' Πάντελιτς, 74΄Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 36' Ιμπαγάσα, 66' Ορμπάιθ / 23' Μπουμάλ, 33' Ντολεζάι

Κόκκινες κάρτες: 61' Ρότσα

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ανασκόπηση Αγώνα

Οι αλχημείες του Βαλβέρδε

Με μια άκρως μπερδεμένη ενδεκάδα παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως και στο ματς με την Δράμα, έτσι και τώρα δεν είχε πολλές λύσεις, ενώ ήθελε να δώσει ανάσες σε παίκτες που το χρειάζονται και αυτό έκανε. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Ποτουρίδη στα χαφ, κάτι που έκανε και την Τετάρτη στο δεύτερο ημίχρονο και ο Έλληνας άσος τα πήγε αρκετά καλά.

Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μέγιερι (τερματοφύλακας), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Α. Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μαρκάνο (σέντερ μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Μανιάτης (αμυντικό χαφ), Αμπντούν (δεξί χαφ), Τζιμπούρ (αριστερό χαφ), Ιμπαγάσα (επιτελικός μέσος), Πάντελιτς (σέντερ φορ).

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάμπης Τεννές έβαλε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και παρέταξε ένα σύστημα 4-2-3-1. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Άγγελος Χαριστέας, ενώ πιο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Θεοδωρίδης. Στις πτέρυγες ήταν οι επικίνδυνοι Μπουμάλ και Καμαρά, που "χτυπούσαν" στις αντεπιθέσεις.

Όπως στα περισσότερα ματς στο "Καραϊσκάκης" ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και επέβαλαν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά. Το σκηνικό λοιπόν γνώριμο... Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και ο Παναιτωλικός έψαχνε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός την υπεροχή, ο Παναιτωλικός τις φάσεις....

Έτσι απλά κυλούσε ο χρόνος, υπέρ των φιλοξενούμενων αφού το 0-0 έμενε. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κάποιες καλές στιγμές με Ιμπαγάσα (10') και Τζιμπούρ (12'), όμως οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Χαριστέα (9') και τον Θεοδωρίδη στο 26ο λεπτό.

Τα πράγματα λοιπόν δεν έδειχναν να αλλάζουν και μέσα σ' αυτά ήρθαν και κάποια νεύρα, αλλά και λάθη του διαιτητή και του επόπτη να χαλάσουν κι άλλο ρο ρυθμό της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται για μια φάση στο 22' όπου η κεφαλιά του Μανιάτη βρήκε στο χέρι του Ντολεζάι (ήταν βέβαια πολύ κοντά), ενώ οι φιλοξενούμενοι για ένα οφσάιντ του Καμαρά στο 28', όπου ο επόπτης κακώς σήκωσε το σημαιάκι, αλλά και για κάποια φάουλ (ειδικά ένα του Αβραάμ Παπαδόπουλου που ούτε καν καταλογίστηκε, ενώ ήταν και κάρτα!).

.... και ο διαιτητής τα λάθη

Ο διαιτητής και οι βοηθοί του είχαν χάσει το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, έκαναν αρκετά λάθη και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν βλέπαμε ποδόσφαιρο. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, που σαφώς ευνοούσε τους παίκτες του Τεννέ, αν και έπαιξαν εξαιρετικά τα πρώτα 45 λεπτά, δίχως να κλειστούν στην άμυνα. Νωρίτερα (41'), ο Βαλβέρδε αντικατέστησε το Ιμπαγάσα που είχε πολλά νεύρα, με τον Φετφατζίδη.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Βαλβέρδε είδε πως τα πράγματα... σοβαρεύουν και αποφάσισε να σταματήσει τις δοκιμές. Έβαλε λοιπόν τον Ορμπάιθ στη θέση του Ποτουρίδη, για να φέρει ηρεμία και να στρώσει η κατάσταση στο κέντρο του Ολυμπιακού. Να έχει και περισσότερη σιγουριά και λιγότερη δουλειά ο Μανιάτης.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψηςς. Ο Παναιτωλικός είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιο καθαρό μυαλό, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πολλά λάθη και έψαχναν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο.

Ο Πάντελιτς έδωσε πάλι τη λύση (1-0)

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ένα ξέσπασμα της εξέδρας έδωσε ώθηση στους παίκτες του Βαλβέρδε, που από το 56' και για πέντε λεπτά πάτησαν την αντίπαλη περιοχή και έψαχναν το γκολ. Αυτό τελικά ήρθε στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάντελιτς. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ρότσα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αμπντούν και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε ο παίκτης του Παναιτωλικού.

Όλα πλέον ήταν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, που τα πήγαιναν περίφημα, αλλά δεν κατάφεραν να αντέξουν αυτό το 5λεπτο "ερυθρόλευκο" ξέσπασμα και το πλήρωσαν με το γκολ του Πάντελιτς. Από την άλλη, οι Πειραιώτες είχαν πιο εύκολο έργο, με το 1-0 και ένα παίκτη περισσότερο.

Ο Τζιμπούρ ήταν οφσάιντ (2-0)

Στο 74' ο Ολυμπιακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά με λάθος τρόπο. Ο Πάντελιτς έδωσε στον Τζιμπούρ, εκείνος πλάσαρε σωστά τον Μπλάζιτς και έγραψε το 2-0. Το θέμα είναι όμως πως ο Αλγερινός όπως είδαμε και από το replay, ήταν αρκετά οφσάιντ και ο επόπτης κακώς δεν σήκωσε το σημαιάκι. Κρίμα και για τον Παναιτωλικό που έκανε καλή εμφάνιση στον Πειραιά, αλλά και για τον Ολυμπιακό που είχε ούτως ή άλλως το προβάδισμα.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, οι φιλοξενούμενοι συνήθισαν στην ιδέα της ήττας και οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Άρσεναλ. Έγιναν κάποιες ευκαιρίες από τους Ορμπάιθ και Μαρκάνο αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι τη λήξη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Παναιτωλικού ρωτήθηκε για την αναμέτρηση και τόνισε: " Δεν άντεξε μόνο την πίεση του Ολυμπιακού ο Παναιτωλικός, για 62 λεπτά άντεξε και πολλά άλλα...", αφήνοντας αιχμές για τις αποφάσεις του ρέφερι.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το δυνατό πεντάλεπτο (56'-61') του Ολυμπιακού ήταν αρκετό για τους παίκτες του Βαλβέρδε προκειμένου να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν, έγινε το πέναλτι, έμειναν με 10 παίκτες, ο Πάντελιτς σκόραρε και το ματς άλλαξε μορφή. Πέντε μόλις λεπτά ήταν αρκετά.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε πως το δεύτερο γκολ του Τζιμπούρ ήταν οφσάιντ, εμφανίστηκε προβληματισμένος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού και αποκάλυψε πως δεν έχει βρει τη λύση. Ποια ήταν η... μπηχτή για Πάντελιτς.

Δυσαρεστημένος από τη διαιτησία εμφανίστηκε ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος όμως προτίμησε να κρατήσει τον θυμό του και να δει πρώτα τηλεοπτικά τις φάσεις.

Στατιστικά

2

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

20

Τελικές προσπάθειες

5

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

5

Κεφαλιές

0

3

Αποκρούσεις

11

12

Επεμβάσεις

26

18

Κλεψίματα

19

21

Φάουλ

11

3

Οφσάιντ

4

12

Κόρνερ

3

46

Λάθη

49

15/37

Γεμίσματα

4/15

Το φιλμ του αγώνα

4' Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Τζιμπούρ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπλάζιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

7'Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα στο πρώτο δοκάρι, ο Τοροσίδης έκανε το σουτ, με τον Μπλάζιτς να μαζεύει εύκολα την μπάλα.

9' Πρώτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά έδωσε στον Χαριστέα το σουτ του οποίου δεν ήταν δυνατό με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει την μπάλα.

10' Δυνατό σουτ του Ιμπαγάσα έξω από την μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς.

12' Ο Αμπντούν ξεφεύγει ωραία από τον αντίπαλό του, όμως τη σέντρα του δεν βρίσκει για λίγο ο Τζιμπούρ από το ύψος της μικρής περιοχής με προβολή.

14' Στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός, με τον Καμαρά να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

22' Ο Αμπντούν έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μανιάτης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ντολεζάι (χτύπησε στο χέρι του) και ο Μπλάζιτς μπλόκαρε.

26' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, όταν ο Καμαρά έδωσε στον Θεοδωρίδη, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, με τον Μέγιερι να διώχνει σε κόρνερ.

28' Δυνατό σουτ του Μητρόπουλου, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι.

28' Ο Καμαρά έφυγε από τα αριστερά στην αντεπίθεση, όμως ο επόπτης κακώς καταλόγισε οφσάιντ.

54' Σουτ του Ρότσα για τον Παναιτωλικό και μπλοκάρει ο Μέγιερι.

56' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Ο Μανιάτης έκανε ωραία ενέργεια πέρασε και την μπάλα πάνω από τον Μπλάζιτς και πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος, ο Ντολεζάι με το κεφάλι την έδιωξε σε κόρνερ.

58' Σουτ του Φετφατζίδη για τον Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Ντολεζάι.

61' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό μετά από φάουλ του Ρότσα στον Αμπντούν.

61' Κόκκινη κάρτα στον Ρότσα.

62΄ΓΚΟΛΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Πάντελιτς (1-0)! Ο Σέρβος ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

72' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Αμπντούν βγήκε μόνος του τετ α τετ με τον Μπλάζιτς, έδωσε την μπάλα στον Πάντελιτς ο οποίος καθυστέρησε και ο Άντι έδιωξε την μπάλα.

74' ΓΚΟΛΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Τζιμπούρ (2-0)! Ο Αλγερινός έφυγε από αντικανονική θέση στην αντεπίθεση και σκόραρε. Ο επόπτης κακώς δεν καταλόγισε οφσάιντ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ