STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Ένας... μαγικός Σολτάνι και ένα κοουτσάρισμα για σεμινάριο από τον Ουζουνίδη έφτασε και περίσσεψε στον Ηρακλή για να πετύχει την ανατροπή και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1).

Οι Θεσσαλονικείς μ' ένα εκρηκτικό 20λεπτο και την βοήθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο, κατάφεραν από θύματα να γίνουν θύτες και να αφήσουν τους Πειραιώτες με μηδέν βαθμούς στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχαν τον έλεγχο, κατάφεραν να σκοράρουν, όμως πέταξαν στα σκουπίδια ένα κάρο ευκαιρίες και όπως συμβαίνει συνήθως, το πλήρωσαν ακριβά..

Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε στο τέλος αλλάζοντας σύστημα, έκανε δύο χρυσές αλλαγές (Σολτάνι, Βέλλιος) και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού η πρώτη του αλλαγή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θετικό αποτέλεσμα (κέρδισε το πέναλτι και έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο), ενώ ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε το νικητήριο γκολ.

Ονειρικό ξεκίνημα για τον "Γηραιό" που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, ενώ... εφιάλτης για τους Πειραιώτες που έχασαν σε πρεμιέρα μετά από 23 χρόνια (6 Σεπτεμβρίου 1987 στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ με 3-1)!

Πανέμορφο γκολ από τον Μήτρογλου που νωρίτερα είχε χάσει απίστευτη ευκαιρία, ενώ ευθύνη για την ισοφάριση του Ηρακλή φέρει ο Νικοπολίδης που δεν πρόλαβε και έκανε πέναλτι στον Σολτάνι, αλλά και ο Μοδεστό για το επόμενο γκολ.

Πολλές εκπλήξεις από τον Βαλβέρδε, που άλλες πέτυχαν (Φετφατζίδης) και άλλες απέτυχαν (Φουστέρ και αλλαγή Μήτρογλου δύο λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε). Φυσικά δεν φταίει ο ίδιος που οι παίκτες του δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα...

Όπως και να 'χει, οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ηττημένοι από το "Καυτανζόγλειο" και δεν εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Skoda Ξάνθη.

Διαβάστε το άρθρο του Παντελή Διαμαντόπουλου για τον αγώνα και αφήστε το δικό σας σχόλιο.

Γήπεδο:
Καυτανζόγλειο

Διαιτητής / Βοηθοί: Σταθόπουλος (Δ), Μπαλτάς (Β), Καρσιώτης (Β)

Συνθέσεις:


Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Καρλίνιος (68' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (74' Βουτσιάς).

Ολυμπιακός (Eρνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα (73' Μιραλάς), Μήτρογλου (61' Πάντελιτς).

Σκόρερ: Μάρα (79'), Βέλλιος (86') / Μήτρογλου (59')

Κάρτες: Παπαστεριανός / Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης

Ουζουνίδης VS Βαλβέρδε

Έχοντας αρκετά προβλήματα απουσιών να αντιμετωπίσει, ο Μαρινός Ουζουνίδης, παρέταξε την ενδεκάδα του με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ένας πρώην... ερυθρόλευκος, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, σέντερ μπακ ήταν οι Κατσαμπής και Κατσικάς, αριστερά έπαιζε ο Λίμα και δεξιά ο Αραμπατζής.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Παπαστεριανός και Καρλίνιος, αριστερά ήταν ο Σίσιτς, δεξιά ο Κομπαγιάσι, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάρα και λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Πίτου Γκαρσία.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επεφύλαξε δύο εκπλήξεις, καθώς άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ και προτίμησε τους Φετφατζίδη και Φουστέρ. Ο Ισπανός έπαιξε πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ ο ταλαντούχος Έλληνας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Νικοπολίδης (τερματοφύλακας), Μοδεστό (σέντερ μπακ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Ουρτάδο (αμυντικό χαφ), Ντουντού (χαφ), Ριέρα (αριστερό χαφ), Μήτργλου (σέντερ φορ).

Το δυνατό ξεκίνημα...


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να μπαίνουν ορεξάτοι και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κοιμισμένη και ανοργάνωτη άμυνα του Ηρακλή. Μάλιστα στο 1ο κιόλας λεπτό ο Ντουντού έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα, όμως δεν βρήκε στόχο και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης πάντως ήταν εξαιρετικός από την αρχή και στο 6' ήταν σειρά για τον Ηρακλή να φτάσει μια ανάσα από το 1-0. Ο Μάρα εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Κατσικάς κέρδισε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" άμυνας, όμως ο Χολέμπας έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στην συνέχεια, με τις μπάλα πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Στο 13' ο Τοροσίδης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή δίχως να ανησυχήσει τον Ελευθερόπουλο, ενώ στο 18' ο Πίτου Γκαρσία σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

... και η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία


Από το 20' και μετά, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν που βέβαια τις πέταξαν στα σκουπίδια.

Η αρχή έγινε στο 21', με τον Ντουντού να πασάρει εξαιρετικά και τον Ριέρα απέναντι από τον Ελευθερόπουλο να χάνει την μάχη. Την σκυτάλη πήρε ο Φουστέρ (24') που βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μήτρογλου αλλά ούτε αυτός, μα ούτε ο Φετφατζίδης έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε ναι μεν την κατοχή της μπάλας, όμως έπαψε να δημιουργεί ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο ορισμός της ανούσιας κατοχής...

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, με μοναδική φάση ένα σουτ του Αραμπατζή στο 35', αλλά και μια διαμαρτυρία του Μήτρογλου για πέναλτι που το είδε μόνο αυτός.

Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στη θέση του Ουρτάδο τον Ιμπαγάσα και η εικόνα του Ολυμπιακού έφτιαξε άμεσα προς το καλύτερο. Οι ευκαιρίες μάλιστα δεν άργησαν να έρθουν, όμως ο Ελευθερόπουλος ήταν πολύ σκληρός για να παραδοθεί.

Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό ο Φετφατζίδης έκανε ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του "Γηραιού" έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Και μοιραίος και ωραίος ο Μήτρογλου (0-1)


Τέσσερα λεπτά αργότερα (53') ο Ελευθερόπουλος δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού ο Μήτρογλου έχασε από μόνος του, ευκαιρία απ' αυτές που δεν χάνονται. Ο Έλληνας επιθετικός από κοντινή θέση μπροστά σε άδεια εστία κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ηρακλή.

Και ενώ οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό πιθανότατα να μην είχαν ξεχάσει την απίστευτη ευκαιρία του Μήτρογλου, ο ίδιος το... ξεπέρασε και έβαλε ένα γκολ απ' αυτά που δεν μπαίνουν! Ο 22χρονος σέντερ φορ, από δεξιά πλάγια θέση κέρδισε με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Ελευθερόπουλο και άρχισε τους πανηγυρισμούς με πυροβολισμούς.

Δύο λεπτά αργότερα (61') ο Βαλβέρδε αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μήτρογλου και να περάσει τον Πάντελιτς, στο γήπεδο μάλιστα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Παρά το γκολ, οι Πειραιώτες συνέχισαν να απειλούν, όμως ούτε το σουτ του Φετφατζίδη (63'), ούτε αυτό του Ριέρα (70') είχε ευτυχή κατάληξη.

Μαγεία Σολτάνι και ανατροπή (2-1)


Στην συνέχεια, οι αλλαγές του Ουζουνίδη άλλαξαν την εικόνα του ματς και ο Ηρακλής έγινε επιτέλους απειλητικός, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργώντας αρκετές φάσεις.

Στο 73' ο Κομπαγιάσι είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του να περνά άουτ, ενώ στο 77' ο Βέλλιος έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, που όμως δεν κατέληξε στα δίχυα.

Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, αφού στο 80' ο Σολτάνι κέρδισε πέναλτι από τον... βαρύ Νικοπολίδη και ο Μάρα με εύστοχη εκτέλεση έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι παίκτες του "Γηραιού" δεν έμειναν όμως εκεί, δεν αρκέστηκαν στο 1-1 και σε μια αντεπίθεση όπου είχε πρωταγωνιστή τον Σολτάνι κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή. Θύτης ήταν ο Βέλλιος όπου νίκησε τον Νικοπολίδη στο 84' και έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Πειραιά.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως ο Σολτάνι νικήθηκε από τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ