STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-2

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-2

Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ έκανε την έκπληξη και με τον Πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, αφού έφυγε με 2-2 από το "Καραϊσκάκης" και ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0. Που κρίθηκε το ματς, η ανασκόπηση, τα στατιστικά και τα videos με στιγμιότυπα και γκολ.

Την πρώτη του εντός έδρας γκέλα στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός και ήταν η πρώτη στη δεύτερη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Η ομάδα που κατάφερε να σπάσει το σερί των 17 νικών στο "Καραϊσκάκης" ήταν ο ΟΦΗ.

Οι παίκτες του Αναστόπουλου, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο βαθμό, με μια ανατροπή που χρειάστηκε για να γίνει μόλις 5 λεπτά. Βοήθησε βέβαια και η... αστεία έξοδος του Κοστάνσο στο πρώτο γκολ του Μάντζιου.

Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν άκρως διαβασμένοι, έπαιξαν πολύ έξυπνα και παρά την ψυχρολουσία από το γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το τέρμα του Μιραλάς, κατάφεραν να πιάσουν στο ύπνο τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τη στιγμή που όλοι πίστεψαν πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κλειδώσει τη νίκη και ο κόσμος είχε στρέψει την προσοχή του στο ματς με την Ντόρτμουντ ζητώντας το τρίποντο στη Γερμανία, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου βρήκαν πρόσφορο έδαφος και "χτύπησαν" σαν το... φίδι.

Ο ΟΦΗ έδειξε πως αν δεν το σέβεσαι πρέπει να τον φοβάσαι, αφού δεν συγχώρεσε την υπεροψία του Ολυμπιακού και όταν οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδευαν με το μυαλό τους στη Γερμανία, η ομάδα της Κρήτης έκανε έτσι εύκολα και απλά το 2-2.

Το γεγονός και το συμπέρασμα είναι ένα: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε όπως και με την ΑΕΚ τα ματς που ακολουθούσαν στην Ευρώπη, αφού έστρεψε νωρίτερα απ' ό,τι πρέπει την προσοχή του στο Champions League, ενώ ο ΟΦΗ απέδειξε πως παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπορεί κάποιος να έλεγε πως ήταν τυχαίο το "Χ", με την ΑΕΚ ίσως έπαιξε ρόλο η έδρα και ήρθε η νίκη, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να βρεις δικαιολογία. Απλά ο ΟΦΗ ήρθε για να μείνει, είναι σπουδαία, μεγάλη, ανεξάρτητη και ιστορική ομάδα και έχει πάνω απ' όλα πλάνο και προπονητή. Έστω κι αν ξεκίνησε προετοιμασία τον Αύγουστο!

Οι Πειραιώτες πάντως τίμησαν την ιστορία τους, αφού πριν τη σέντρα του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο πρώτος ύμνος της ομάδας. Φυσικά και οι οπαδοί δεν ξέχασαν τον κυρ Λεωνίδα και είχαν αρκετά πανό με τα οποία αποχαιρέτησαν τον άνθρωποι που μαζί με τ' αδέρφια του ίδρυσε τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως γι' άλλη μια φορά, σε ελληνικά γήπεδα ακούσαμε πολιτικά συνθήματα. Για την ακρίβεια συνθήματα κατά των πολιτικών. Δεν έλειψαν και τα πανό τα οποία ήταν η αφορμή για να καθυστερήσει η σέντρα στο δεύτερο μέρος. Ένα απ' αυτά έγραφε: "Αλήτες, προδότες πολιτικοί. Θα κάψουμε και εσάς και τη βουλή". Τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα γράψουμε...

Διαβάστε το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου για τη γκέλα του Ολυμπιακού και αφήστε το δικό σας σχόλιο

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος

Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Λ. Φραγκιαδάκης

Καιρός: Αίθριος

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ (70' Μοδέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Χόρντι Λόπεθ (71' Βερόν), Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Μάντζιος.

Κίτρινες κάρτες:

Σκόρερ: 45+1' Τζιμπούρ, 62' Μιραλάς / 72' Μάντζιος, 77' Γεωργίου

Δείτε αναλυτικά το LIVE πριν και κατά τη διάρκεια του ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ.

Ανασκόπηση αγώνα

Βαλβέρδε VS Αναστόπουλος

Δίχως εκπλήξεις και με το μυαλό στο Ντόρτμουντ παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός αποφάσισε να ξεκουράσει τον Ιμπαγάσα δίνοντας την ευκαιρία στον Φετφατζίδη (που έπαιξε αριστερά), ενώ και ο Φέισα ήταν στην αποστολή, αλλά δεν ήταν έτοιμος για να ξεκινήσει. Το ίδιο συνέβη και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που προστατεύτηκε λόγω ενός κρυώματος που τον ταλαιπωρεί, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Μοδέστο.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος κατέβασε μια αρκετά συ συντηρητική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, προτίμησε το σύστημα 4-5-1, με μοναδικό προωθημένο τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ήταν φανερό πως πρώτος στόχος των Κρητικών ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κάρολ.

Το "φίδι" τον υπνώτισε...

Το σχέδιο του Αναστόπουλου έπιασε πάντως, αφού παρά το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων και τη θέληση που έδειχναν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, φάσεις δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν. Οι Κρητικοί έπαιζαν εξαιρετική άμυνα και ήταν πολύ διαβασμένοι. Κάθε φορά που η μπάλα έφτανε σε "ερυθρόλευκα" πόδια πίεζαν 2-3 μαζί, ενώ 10-11 παίκτες ήταν πίσω από τη μπάλα. Αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα μέχρι τη περιοχή του Κάρολ, αλλά δεν απειλούσαν.

Κάπως έτσι, η πρώτη υποψία φάσης ήρθε λίγο πριν το 20' και ήταν από καλή εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας που πέρασε λίγο άουτ, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αντίθετα, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όμως ο Κοστάνσο έδιωξε σωτήρια σε τετ α τετ με τον Χόρχε Λόπεθ. Οι υπόλοιπες φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν από σουτ πότε του Φετφατζίδη και πότε του Μακούν.

... αλλά ο Τζιμπούρ βρήκε το τρόπο (1-0)

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, μια πάσα του Ορμπάιθ, άλλη μια από τον Μακούν, ένα σουτ του Φετφατζίδη και μια κεφαλιά του Τζιμπούρ έφεραν το γκολ για τους Πειραιώτες τα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους. Η απογοήτευση ήταν πολύ μεγάλη για τους Κρητικούς, αφού δεν τα κατάφεραν για λίγα δευτερόλεπτα. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" ηρέμησαν και ο Βαλβέρδε άλλαξε σχέδια, αφού προετοίμαζε Πάντελιτς και είχε σηκώσει και άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά μετά το 1-0 είχε άλλα στο μυαλό του.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, παρά το γκολ του Τζιμπούρ. Οι Κρητικοί είχαν και πάλι παθητικό ρόλο και αυτοί που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι ήταν οι "ερυθρόλευκοι". Ο Βαλβέρδε έβαλε μάλιστα τον Ιμπαγάσα στη θέση του Αμπντούν και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Μιραλάς χτύπησε ξανά (2-0)

Ευκαιρίες πάντως δεν είδαμε πολλές, όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος δεν τα κατάφερε με τη πρώτη, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ. Όλα πλέον έμοιαζαν πιο εύκολα...

Από 'κει και πέρα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας, έδειχναν να "κλειδώνουν" το ματς και οι οπαδοί τους είχαν στρέψει την προσοχή τους στο ματς με την Ντόρτμουντ και ζητούσαν διπλό στη Γερμανία. Το ίδιο λάθος έκαναν και οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς θεώρησαν τη νίκη δεδομένη και το πλήρωσαν ακριβά.

Ο ΟΦΗ ποτέ δεν πεθαίνει (2-2)

Οι Κρητικοί δεν είχαν πει τη τελευταία τους κουβέντα και με δύο γκολ σε 5 λεπτά (72', 77') του Μάντζιου και του Γεωργίου, έφεραν το ματς στα ίσα και όλα πλέον ήταν ρευστά, αφού ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ της νίκης και ο ΟΦΗ ήταν... φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Ο Βαλβέρδε έβαλε τον Πάντελιτς στο ματς για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του, όμως οι Κρητικοί αποδείχτηκαν σκληροί και κρατούσαν με νύχια και με δόντια το βαθμό της ισοπαλίας. Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Μιραλάς και τη κεφαλιά του Μοδέστο (τα "μπλόκαρε" και τα δύο ο Κάρολ), οι "ερυθρόλευκοι" δεν έκαναν κάποια... κλασική φάση και δεν εκμεταλλεύτηκαν το ρυθμό του αγώνα που είχε ανοίξει για τα καλά.

Το αποτέλεσμα; Οι Κρητικοί κράτησαν -όσο μπορούσαν- τη μπάλα στα τελευταία λεπτά και μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων πανηγύρισαν την ισοπαλία (2-2).

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στην λανθασμένη έξοδο του Κοστάνσο. Ο Αργεντινός βγήκε και έπιασε αέρα μετά από φάουλ του Βερόν και ο Μάντζιος σκόραρε εύκολα. Αν δεν γινόταν αυτή η φάση, δύσκολα ο ΟΦΗ θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι και θα έπαιρνε το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του Πρωταθλητή Ελλάδας. Από μια φάση κρίθηκαν όλα και φυσικά από το πάθος των παικτών του Αναστόπουλου.

Συνέντευξη Τύπου

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε τη δική του εξήγηση για το τι πήγε στραβά, λέγοντας ότι είναι δύσκολο για μια ομάδα να παίζει με μια άμυνα... δέκα παικτών.

Απολαυστικός από τη δική του μεριά ο Νίκος Αναστασόπουλος , μίλησε για τα... κρασάκια που θα πιει, έδωσε σύνθημα το "σεμνά και ταπεινά", αναφέρθηκε στην "ολυμπιακοφροσύνη" και ξεκαθάρισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να μη σκύψουν το κεφάλι λόγω Ντόρτμουντ.

Στατιστικά

2

Γκολ

2

0

Ασίστ

1

19

Σουτ

5

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

10

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

0

2

Κεφαλιές

2

2

Αποκρούσεις

9

8

Επεμβάσεις

34

9

Κλεψίματα

13

13

Φάουλ

13

1

Οφσάιντ

3

6

Κόρνερ

3

41

Λάθη

47

12/39

Γεμίσματα

3/11


Το φιλμ του αγώνα

18' Άστοχο σουτ του Χολέμπας έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.

21' Ο Χόρχε Λόπεθ απέναντι από τον Κοστάνσο θα κάνει το πλασέ, όμως ο Αργεντινός θα διώξει σε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.

25' Άστοχο σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

32' Διπλή φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Κάρολ απέκρουσε και ο Μακούν στη συνέχεια δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

40' Σουτ του Μακούν έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

45+'1 ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Τζιμπούρ (1-0)! Ο Ορμπάιθ δίνει στον Μακούν, εκείνος με τη μια για τον Φετφατζίδη που δεν καταφέρνει να νικήσει τον Κάρολ, όμως ο Τζιμπούρ με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

47' Ο Μακούν σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κάρολ μπλοκάρει τη μπάλα.

49' Διαγώνιο σουτ του Τζιμπούρ στη κίνηση, η μπάλα μόλις άουτ.

62' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς (2-0)! Με δεύτερη προσπάθεια ο Βέλγος στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ.

67' Άστοχο σουτ του Μακούν.

74' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ με τον Μάντζιο (2-1)! Εκτέλεση φάουλ από τον Βέρον, λανθασμένη έξοδο από τον Κοστάνσο και ο Μάντζιος με κεφαλιά μειώνει το σκορ.

79' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ με τον Γεωργίου (2-2)! Απίστευτο! Ο ΟΦΗ έφερε το ματς στα ίσα με τον Γεωργίου που πεσμένος μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

81' Άστοχη κεφαλιά του Καμπάνταη.

85' Άστοχο σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή.

88' Σουτ του Μιραλάς για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Κάρολ.

93' Κεφαλιά του Μοδέστο για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Κάρολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ