OPINIONS

Η γκέλα του Ολυμπιακού έχει αιτίες

Η γκέλα του Ολυμπιακού έχει αιτίες

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει τις αιτίες για τη γκέλα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, αναρωτιέται... που πάει ο Κοστάνσο και υπογραμμίζει ότι οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να πάνε στη Γερμανία με τη λογική των Κρητικών.

Το χτύπημα για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως εξελίχθηκε ο αγώνας στο Καραϊσκάκη. Οι βαθμοί που του άρπαξε ο Αναστόπουλος μπορεί και να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μάχη του πρωταθλήματος, έστω κι αν δικαίωμα στη γκέλα έχουν και οι πρωταθλητές.

Γιατί όμως να έρθει η γκέλα σε ένα ματς που έδειχνε ότι εξελίσσεται όσο το δυνατόν καλύτερα; Γιατί στο ποδόσφαιρο είναι αμαρτία και λάθος να σκέφτεσαι τον επόμενο αγώνα, όσο δύσκολος κι αν είναι, αλλά και επειδή παίζει κι ο αντίπαλος.

Τι συνέβη κατά τη γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σπάζοντας το σύστημα ταμπούρι που είχε διαλέξει ο Αναστόπουλος για τα πρώτα 45 λεπτά. Είχε εγκλωβίσει τους «ερυθρόλευκους» και χρειάστηκε η έξυπνη ενέργεια του Μακούν που έσπασε τη μπάλα μέσα στη περιοχή, βγάζοντας τον Φετφατζίδη μόνο του.

Κανονικά ο «μικρός» έπρεπε να τελειώσει αυτός τη φάση, το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν ανάλογο, αλλά το κεφάλι του Τζεμπούρ, έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Ο ΟΦΗ που μέχρι τότε αμυνόταν υποδειγματικά με τους δυο σέντερ-μπακ Ταυλαρίδη και Γεωργίου να τρώνε σίδερα, διπλή άμυνα ζώνης μπροστά τους και μόνο τον Μάντζιο στην επίθεση, πήγαινε στα αποδυτήρια με το «γαμώτο» για το γκολ στο 45 και κάτι ψηλά.


Μετά τον Μιραλάς, κατέβασε τα φώτα


Ορθά, ο Ολυμπιακός με τον Ιμπαγάσα πλέον στην ενδεκάδα επιτέθηκε για να καθαρίσει το ματσάκι. Πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Μιραλάς, που σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο είχε πάει στα άκρα. Ο Βέλγος έκανε το 2-0 και οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι η νίκη ήταν στο τσεπάκι της ομάδας τους.

Αυτό, όμως, σκέφτηκαν και οι παίκτες του Βαλβέρδε που αμέσως κατέβασαν ταχύτητα δεν πήγαν για το τρίτο γκολ και την πλήρωσαν.


Τι χρειαζόταν ο Μοντέστο;


Την ώρα που ο Αναστόπουλος ανακάτευε την τράπουλά του, χρησιμοποιώντας και δεύτερο επιθετικό (Καπάνταης) ο Βαλβέρδε έριχνε στο ματς τον Μοντέστο. Δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο έγινε για να πάρει ο Κορσικανός χρόνο ενόψει Ντόρτμουντ, εκ του αποτελέσματος, όμως, αποδείχθηκε λάθος.

Ο Μοντέστο έμοιαζε «περιττός», καθώς ο Ορμπάιθ που βγήκε έμοιαζε με εγκέφαλο μέσα στο παιχνίδι και ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή.


Που πας ρε Φράνκο;


Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από το 2-1, αφού ο Κοστάνσο έκανε έξοδο για να μπλοκάρει το κεφάλι του Μαρκάνο, ο Μάντζιος που πήδηξε ψηλότερα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και το Καραϊσκάκη ανησυχούσε και με το δίκιο του.

Ο ΟΦΗ, πλέον, δεν ήταν η ομάδα των δέκα παικτών πίσω από τη μπάλα, αλλά μια ομάδα η οποία ξέρει να κυκλοφορεί τη μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο. Μπορεί το 2-2 να ήρθε από μια στημένη φάση, όπου έγινε το «έλα να δεις» μέσα στην περιοχή και κανείς ολυμπιακός δεν έδιωξε τη μπάλα, ήταν όμως φανερό ότι οι Κρητικοί είχαν απελευθερωθεί από το όλοι πίσω και με ανεβασμένη ψυχολογία έκαναν αυτό που έπρεπε.


Ας κάνει στη Γερμανία ό,τι και ο ΟΦΗ


Ο Ολυμπιακός έχασε τους βαθμούς μέσα από τα χέρια του και σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει στη Τούμπα θα βρεθεί πίσω στη βαθμολογία.

Επειδή, όμως, τώρα στον Πειραιά σκέφτονται μόνο το ματς του Ντόρτμουντ ε …ας μιμηθούν τον ΟΦΗ του δευτέρου μέσα στο Καραϊσκάκη.

Οι αναλογίες είναι σχεδόν ίδιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ