STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-4

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-4
INTIME SPORTS

Με τον Μιραλάς σε ρόλο... Πάντελιτς, ο Ολυμπιακός έριξε δεύτερη 4άρα σε 3 μέρες, με θύμα αυτή τη φορά τον Λεβαδειακό και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με highlights!

Άλλο ένα ήσυχο και... διασκεδαστικό απόγευμα πέρασαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κι αυτό λόγω του δυνατού ξεκινήματος, των γρήγορο γκολ που πέτυχαν και της αποφασιστικότητας που έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Μετά την Κέρκυρα, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν άλλη μια επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά στην έδρα του Λεβαδειακού. Μοναδική διαφορά; Το όπλο δεν το είχε ο Μάρκο Πάντελιτς, αλλά ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος επιθετικός είχε ανάγκη το γκολ και από τη στιγμή που πέτυχε το πρώτο, τα υπόλοιπα ήταν πιο εύκολα. Χατ τρικ έκανε λοιπόν ο "δαίμονας" του Ολυμπιακού, αλλά και ο Μάρκο Πάντελιτς δεν έμεινε άπραγος. Άνοιξε το δρόμο της νίκης με ωραίο τέρμα, και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η συνέχεια του αγώνα, οπότε είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν γι' άλλη μια φορά ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματικοί αφού εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα πρώτα λεπτά και έδειξαν πως το ρόστερ τους είναι τόσο γεμάτο, ώστε να μην επηρεάζονται από τα αρκετά προβλήματα απουσιών.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, όμως ειδικά το δίδυμο Μαρκάνο-Μόνχε από τα αριστερά έκανε πάρτι στο πρώτο μέρος. Πολύ καλά τα πήγαν και οι Αβραάμ-Παπάζογλου (δεύτερο ματς για τον τελευταίο, δεύτερη καλή εμφάνιση), αλλά και ο δραστήριος Φετφατζίδης που άξιζε να πετύχει ένα γκολ, αλλά έχασε ευκαιρίες.

Αυτό ήταν το 4ο ματς που οι "ερυθρόλευκοι" δεν δέχονται γκολ και 100οτου Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας και οι παίκτες του, του έκαναν το καλύτερο δώρο μ' αυτή την εμφάνιση. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως οι Πειραιώτες σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας την ΑΕΚ (+2), ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο -4, αλλά έχει δύο ματς λιγότερα.

Όσο για τον Λεβαδειακό, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα, αφού δέχτηκε πολύ νωρίς το γκολ (το πρώτο που δέχεται εντός έδρας), στο 16' έχανε ήδη 2-0 και όλα από κει και πέρα ήταν πολύ δύσκολα. Οι παίκτες του Παράσχου παραδέχθηκαν ουσιαστικά την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων και απλά παραδόθηκαν. Δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ταυτότητα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλ/νίας)

4ος: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Καιρός: Αίθριος

Συνθέσεις

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου (65' Κόρμπος), Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Μαχαιράς, Γκρμπιτς, Μπεγκόνια (61' Νικολακάκης), Σάντσες, Ζουρούδης (63' Ναπολεόνι).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος (66' Ποτουρίδης), Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μανιάτης (76' Χαβίτο), Μοδέστο, Φετφατζίδης, Μόνχε, Μιραλάς (72' Φουστέρ), Πάντελιτς.

Κίτρινες κάρτες: 17' Μπεγκόνια, 42' Ιωάννου / 57' Φετφατζίδης, 70' Μανιάτης

Σκόρερ: 9' Πάντελιτς, 16', 39', 59' Μιραλάς

Ανασκόπηση

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε κάποια έκπληξη αυτή τη φορά και ήταν πιο... λογική σε σχέση μ' αυτή της Κέρκυρας. Ο Τοροσίδης επέστρεψε δεξιά, αριστερά ήταν ο Μαρκάνο, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δίπλα στον Παπάζογλου που ξεκίνησε βασικός για δεύτερη φορά, ενώ στα χαφ ήταν οι Μοδέστο και Μανιάτης. Αριστερά ήταν ο Μόνχε, δεξιά ο Φετφατζίδης, στην κορυφή ο Πάντελιτς και λίγο πιο πίσω ο Μιραλάς.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος είχε αρκετά προβλήματα απουσιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δύο παίκτες του Λεβαδειακού έχουν "ερυθρόλευκες" ιστορίες. Ο λόγος για τον Λισγάρα, αλλά και τον Γκρμπιτς, που έχει δοθεί δανεικός αυτή τη χρονιά στην ομάδα της Βοιωτίας.

Το ξεκίνημα στο γήπεδο της Λιβαδειάς δεν είχε και μεγάλη διαφορά απ' αυτό στην Κέρκυρα. Σίγουρα, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν ξεκίνησαν τόσο δυνατά, αλλά κατάφεραν από πολύ νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Καλώς τα παιδιά...

Δράστης ήταν και πάλι ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος αυτή τη φορά πέτυχε το γκολ στο 9' και όχι στο 10', δίνοντας, με εξαιρετικό τελείωμα έπειτα από ασίστ του Μοδέστο, το προβάδισμα στην ομάδα του.

Όλα ήταν πιο εύκολα στη συνέχεια για τους "ερυθρολεύκους". Τα πόδια πλέον ήταν ελαφριά, ο στόχος (να μπει ένα γρήγορο γκολ) επετεύχθη και μετά ξεκίνησε ο "ερυθρόλευκος" μονόλογος. Το 2-0 μάλιστα δεν άργησε να έρθει. Αυτή τη φορά δεν σκόραρε ο Πάντελιτς, αλλά ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος μετά από ωραία κάθετη του Μόνχε βγήκε στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έδειξαν να συνέρχονται μετά το σοκ των δύο γκολ, ισορροπώντας κάπως το παιχνίδι, χωρίς βέβαια να δημιουργούν ευκαιρίες (η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήταν στο 30', ένα μακρινό σουτ) και δίχως να δυσκολεύουν τους "ερυθρολεύκους".

... καλώς τα 3-0!

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού δεν αμφισβητήθηκε λεπτό στην Λιβαδειά, το δίδυμο Μαρκάνο-Μόνχε πέταγε "φωτιές" από τα αριστερά και λίγο πριν το ημίχρονο (39') ο Μιραλάς με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη και έγραψε το 0-3, όπου έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Όλα βέβαια είχαν τελειώσει.

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, απλά παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι και οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, ήταν αρκετές.

Στο 49' ο Πάντελιτς έχασε ένα γκολ απ' αυτά που δεν χάνονται, αφού μπροστά σε άδεια εστία βρήκε ψηλά την μπάλα και την έστειλε άουτ. Ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες χάνουν τέτοια γκολ.

Τρισδιάστατος Μιραλάς (4-0)

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σέρβος, το πέτυχε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος πήρε το όπλο του Πάντελιτς και με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε χατ τρικ και διαμόρφωσε το 0-4. Το πάρτι στην Λιβαδειά συνεχιζόταν...

Κι αφού το παιχνίδι είχε τελειώσει ουσιαστικά, αφού το αποτέλεσμα είχε κριθεί, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αποφάσισε να δώσει ανάσες σε παίκτες βασικούς ενόψει των επόμενων αγώνων.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσε τη θέση του στον Ποτουρίδη, ο Φουστέρ αντικατέστησε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Κέβιν Μιραλάς και ο Χαβίτο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μανιάτη. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ρίξουν στροφές οι "ερυθρόλευκοι" και να κάνουν μια συντήρηση δυνάμεων. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά το 0-4 έμεινε μέχρι το τέλος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Όπως και στην Κέρκυρα, έτσι και στην Λιβαδειά το γρήγορο γκολ ήταν "κλειδί" για την εξέλιξη του ματς. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 9', όλα έγιναν εύκολα και το 3-0 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε χωρίς να το καταλάβουμε. Πως να αντιδράσει μια ομάδα όταν δέχεται γκολ στο 9' από τον Πρωταθλητή Ελλάδας; Ο Πάντελιτς στο 9' ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι και μετά ανέβαλε δράση ο Μιραλάς.

Συνέντευξη Τύπου

Την πίστη του σε μια καλύτερη συνέχεια εξέφρασε ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου , ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακού αφού την ημέρα που συμπλήρωσε 100 ματς, δήλωσε πως ίσως γίνουν 200 ή 300!

Στατιστικά

0

Γκολ

4

0

Ασίστ

2

8

Τελικές προσπάθειες

13

0

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

8

5

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

3

Κεφαλιές

1

6

Αποκρούσεις

2

27

Επεμβάσεις

12

12

Κλεψίματα

16

12

Φάουλ

20

2

Οφσάιντ

1

2

Κόρνερ

11

53

Λάθη

49

5/15

Γεμίσματα

8/34

Το φιλμ αγώνα

8' Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Φετφατζίδη να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του έδιωξε ο Κυριακίδης με ωραία απόκρουση.

9' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Πάντελιτς (0-1)! Ο Φετφατζίδης έβγαλε στον Μοδέστο από τα δεξιά που γύρισε στον Πάντελιτς στο ύψος της μεγάλης περιοχής και λίγο προς τα μέσα, με τον Σέρβο να πλασάρει όμορφα τον Κυριακίδη.

16' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς (0-2)! Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μόνχε για τον Μιραλάς, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση εντός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

27' Σουτ του Φετφατζίδη για τον Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Κυριακίδη.

39' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς (0-3)! Ο Μιραλάς ανενόχλητος έκανε την κούρσα στη μεσαία γραμμή και στο ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε ένα συρτό σουτ, προς την γωνία του Κυριακίδη, που κατέληξε σε γκολ.

49'Εντυπωσιακή ενέργεια του Φετφατζίδη από τα αριστερά που ξεπέρασε τρεις παίκτες και έδωσε στον Μιραλάς που έκανε τη σέντρα. Ο Πάντελιτς πήγε να κάνει το πλασέ όπως ο Κυριακίδης ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα.

59' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς (0-4)! Σουτ του Φετφατζίδη εντός περιοχής, ο Κυριακίδης σώζει, αλλά ο Μιραλάς με γυριστό σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας χατ τρικ.

89' Άστοχη κεφαλιά του Ναπολεόνι για το Λεβαδειακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ