STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Άρης 0-1

ΟΦΗ - Άρης 0-1
INTIME SPORTS

Ο Άρης πήρε το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και ανάγκασε τον ΟΦΗ στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα (1-0). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιαννιώτας, αλλά και ο Βελλίδης, πολύ κακός ο διαιτητής.

Σ' ένα ωραίο παιχνίδι, με αρκετές φάσεις, καλό θέαμα και αρκετό πάθος, ο Άρης έσπασε το ρόδι και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες.

Οι παίκτες του Μίχαλ Πρόμπιερζ, ήταν συγκεντρωμένοι, παρουσίασαν μετά από καιρό ένα καλό πρόσωπο και με πρωταγωνιστή τον Γιαννιώτα, πήραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, που τόσο τους έλειπε και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

Στα θετικά για τον Άρη, είναι η παρουσία του νεαρού Γιαννιώτα, που εκτός από το γκολ, ήταν αρκετά κινητικός και ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο του "Θ. Βαρδινογιάννης". Άξιος συμπαραστάτης του και ο Βελλίδης, που έσωσε την εστία στις φάσεις που χρειάστηκε, ενώ γενικότερα η εικόνα των "κιτρίνων" ήταν θετική και..,. ήρεμη.

Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα, αν και ξεκίνησαν δυνατά, αλλά και στη συνέχεια είχαν τις ευκαιρίες να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Βρήκαν όμως απέναντί τους, τον Βελλίδη, την αστοχία, την ατυχία, αλλά και τον Μήτσιο, που τους αρνήθηκε -πεντακάθαρο- πέναλτι στο 81ο λεπτό.

Το παράδοξο είναι πως ο Μάντζιος όχι μόνο δεν πήρε το πέναλτι, αλλά δέχτηκε και κίτρινη κάρτα για θέατρο (!) και στη συνέχεια αποβλήθηκε, αφού μετά από λίγα λεπτά έκανε πράγματι θέατρο και τιμωρήθηκε. Εκτός αγώνα έμεινε επίσης και ο Ούμπιντες, για ένα μαρκάρισμα στον Παπουλή, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν και για κάρτα. Αντίθετα, η αποβολή του Ταυλαρίδη ήταν σωστή.

Έτσι λοιπόν, ο ΟΦΗ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, έχοντας δύο σημαντικές απουσίες (Μάντζιος, Ταυλαρίδης), ενώ καλείται να ξεπεράσει και την ήττα, όπως κι αν ήρθε...

Δείτε το LIVE του ματς όπως το επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Χ. Μήτσιος

Βοηθοί: Α. Καρατζίκας, Π. Αργυρός

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Κάλατζιτς (86' Καμπάνταης), Γεωργίου, Σίσιτς (66' Παπουλής), Χόρχε Λόπεθ (76' Κατάι), Σουμπίνιο, Ζόρντι Λόπεθ, Μάντζιος.

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίτσελ, Τόχα, Φατί, Σολτάνι (64' Ιάκομπ), Καστίγιο (76' Βράνιες), Ουμπίντες, Γιαννώτας (64' Ακόστα).

Γκολ: 31' Γιαννιώτας

Κόκκινες κάρτες: 85' Μάντζιος, 88' Ταυλαρίδης / 78' Ούμπιντες

Ανασκόπηση αγώνα

Με ίδιο σύστημα παρέταξαν τις ομάδες του οι δύο προπονητές. Ο Άρης έπαιξε με 4-2-3-1, ενώ ο ΟΦΗ με 4-3-2-1, το οποίο άλλαζε ανάλογα με τις ανάγκες. Οι καλύτεροι πάντως ήταν βασικοί και όλα έδειχναν πως θα βλέπαμε ένα ωραίο και αμφίρροπο παιχνίδι.

Αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τον ΟΦΗ να μπαίνει πιο κινητικά και με περισσότερη θέληση για ένα γρήγορο γκολ, αλλά εξίσου δραστήριος και φρέσκος ήταν και ο Άρης. Έτσι, οι φάσεις δεν άργησαν να έρθουν μπροστά και από τις δύο εστίες. Φατί, Μπουλούτ, Γιαννιώτας και Σουμπίνιο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ και το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά καλό, από άποψη θεάματος και ευκαιριών.

Κι αν ο ΟΦΗ είχε περισσότερες προσπάθειες για γκολ, ο Άρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαννιωτά που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ (31'). Ο νεαρός άσος των "κιτρίνων" ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και το γκολ ήταν η επιβράβευσή του.

Το τέρμα των φιλοξενούμενων, άλλαξε τη ροή του αγώνα, αφού ο Άρης είχε πλέον λιγότερο άγχος, πιο ελαφριά πόδια και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν καλή, όπως κι αυτή του ΟΦΗ βέβαια, αν και μετά το 1-0 υπήρχε μια "παγωμάρα".

Στην επανάληψη, οι Κρητικοί έμοιαζαν να έχουν συνέλθει από το γκολ του Άρη και έψαχναν απεγνωσμένα την ισοφάριση. Δημιούργησαν μάλιστα τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν ούτε με τον Μπουλούτ (51'), ούτε με τον Σουμπίνιο (65'), ούτε με τον Ταυλαρίδη (71').

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς πέρασαν αλώβητοι από την ασφυκτική πίεση, ισορρόπησαν στη συνέχεια το παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά, το ματς έγινε... ροντέο, κάτι που τους ευνόησε. Αρνητικός πρωταγωνιστής που απέβαλε τον Ούμπιδες, τον Μάντζιο (λάθος η μια από τις δύο κίτρινες και στους δύο άσους), τον Ταυλαρίδη (σωστή απόφαση), ενώ δεν έδωσε πέναλτι στον ΟΦΗ στο 81'.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η εμφάνιση του Γιαννιώτα, που σκόραρε, αλλά είχε εξαιρετική συνολική παρουσία στο ματς της Κρήτης και μαζί με τον Βελλίδη, ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης νίκης του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα. "Κλειδί" είναι επίσης και το πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε στον ΟΦΗ στο 81' από τον Μήτσιο.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του παρά την ήττα από τον Άρη, εκφράζοντας ταυτόχρονα παράπονα για τη διαιτησία.

Στην καρδιά και την καλή οργάνωση στάθηκε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ σχετικά με τη νίκη στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ δεν ξέχασε τον Γιαννιώτα, όσους δεν αγωνίστηκαν και το τμήμα σκάουτινγκ.

Στατιστικά

0

Γκολ

1

0

Ασίστ

1

13

Τελικές προσπάθειες

9

8

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

1

Κεφαλιές

1

1

Αποκρούσεις

10

6

Επεμβάσεις

23

30

Κλεψίματα

28

12

Φάουλ

21

2

Οφσάιντ

0

10

Κόρνερ

1

63

Λάθη

71

11/33

Γεμίσματα

5/11

Το φιλμ

2' O Φατί έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

10' Ο Μπουλούτ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, το σουτ του όμως έφυγε παράλληλα προς την εστία του Άρη, με τον Σουμπίνιο να κάνει σουτ από τα δεξιά και να μπλοκάρει ο Βελλίδης.

11' Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Γιαννιώτας μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ από τα αριστερά και έκανε δυνατό "γεμάτο" σουτ με το δεξί, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

13' Ένα λεπτό μετά την ευκαιρία του Γιαννιώτα, απαντάει ο ΟΦΗ με τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο Έλληνας φορ δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο βγήκε φάτσα-κάρτα με τον Βελλίδη, το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Άρη.

19' Ο Σουμπίνιο μπήκε στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά και έκανε το σουτ, όμως ο Σανκαρέ με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

20' Νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Ο δραστήριος για ένα ακόμα ματς Σουμπίνιο βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε παράλληλα προς την εστία του Βελλίδη, με τον Γεωργίου να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή σε κενή εστία.

31' ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Γιαννιώτα (0-1): Ο Άρης ανοίγει το σκορ στο 31'. Ο Ουμπίντες έβγαλε πολύ γλυκιά σέντρα ακριβείας από τα αριστερά (με το δεξί πόδι) και ο Γιαννιώτας που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε με ωραία κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κάρολ.

34' Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, με τη σέντρα-σουτ του Γεωργίου μέσα από την περιοχή και σε θέση δεξιά να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων του Βελλίδη.

37' Πολύ καλό χαμηλό σουτ με το αριστερό από τον Σολτάνι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Κάρολ, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

51' Σέντρα-σουτ από τα αριστερά του Μπουλούτ, ο Βελλίδης κατάφερε με υπερένταση να την αποκρούσει πριν αυτή περάσει τη γραμμή (η μπάλα βρήκε και στο αριστερό δοκάρι στην απόκρουσή του).

65' Άλλο ένα σουτ από τον Σουμπίνιο που έχει κάνει ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Βελλίδη.

71' Πολύ μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ να ισοφαρίσει. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά από τον Σουμπίνιο και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Ταυλαρίδη, ο Φατί άθελά του την έστειλε με προβολή προς την εστία του και ο Βελλίδης απέκρουσε ενστικτωδώς με γροθιές.

78' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Ουμπίντες για φάουλ στον Παπουλή. Ο τηλεοπτικός φακός δεν δείχνει καθαρά ότι ήρθε σε επαφή με τον παίκτη του ΟΦΗ. Το εντυπωσιακό είναι πως είδε την κίτρινη κάρτα ο Ουμπίντες τρία λεπτά νωρίτερα.

81' Ο Μάντζιος πέφτει στη μεγάλη περιοχή από αντικανονικό μαρκάρισμα του Σανκαρέ (τον κράτησε με το χέρι από τη μέση), όμως ο διαιτητής Μήτσιος δεν δίνει την παράβαση προκαλώντας την οργή των παικτών και των φιλάθλων των γηπεδούχων.

87' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Μάντζιου. Ο Μάντζιος πέφτει στη μεγάλη περιοχή του Άρη χωρίς όμως να φαίνεται πως υπάρχει παράβαση, με τον διαιτητή Μήτσιο να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα για "θέατρο" και να τον αποβάλλει. Χάνει το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Έλληνας επιθετικός.

88' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Ταυλαρίδη. Μένει με 9 παίκτες ο ΟΦΗ καθώς ο Ταυλαρίδης δέχεται δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή για μαρκάρισμα από πίσω. Όπως και ο Μάντζιος, έτσι και ο Ταυλαρίδης θα απουσιάσει από το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής για τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ