WRC

Ράλι Αργεντινής: Ανατροπή και οριακή νίκη για Neuville

Driver Thierry Neuville and his co-driver Nicolas Gilsoul, both from Belgium, drive their Hyundai i20 WRC during the FIA World Rally Championship in El Condor, Cordoba, Argentina, Sunday, April 30, 2017.(AP Photo/Nicolas Aguilera)
Driver Thierry Neuville and his co-driver Nicolas Gilsoul, both from Belgium, drive their Hyundai i20 WRC during the FIA World Rally Championship in El Condor, Cordoba, Argentina, Sunday, April 30, 2017.(AP Photo/Nicolas Aguilera) AP

Ο Thierry Neuville κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στο power stage του Ράλι Αργεντινής και να νικήσει τον Elfyn Evans με την τρίτη μικρότερη διαφορά στην ιστορία του WRC.

Ο Thierry Neuville πήρε μία αναπάντεχη νίκη, μία από τις πιο οριακές στη 45χρονη ιστορία του WRC, τερματίζοντας κατά 0,7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον μόνιμο επικεφαλής στο Ράλι Αργεντινής, Elfyn Evans.

Ο Βέλγος οδηγός κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα πρόβλημα στα φρένα του Ουαλού στο power stage του El Condor των 16,32 χιλιομέτρων, όντας πίσω κατά 11,5 δευτερόλεπτα μετά από τέσσερις μέρες και να του στερήσει την "παρθενική" νίκη του στο WRC, με την τρίτη μικρότερη διαφορά πρώτου με δεύτερο.

Ο Evans έκανε πρώτος την προσπάθεια και είχε προβάδισμα τριών δευτερολέπτων μέχρι να κολλήσει σε μία γέφυρα. "Το να τον βλέπω ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου", είπε μετά ο Neuville, ο οποίος έκανε τη δική του επίθεση στη συνέχεια με το Hyundai i20 Coupe και ολοκλήρωσε τον αγώνα με καλύτερο χρόνο από το Ford Fiesta του Evans.

"Έδωσα όσα είχα, αλλά δεν είχα τα καλύτερα ελαστικά, επειδή πίεζα αρκετά για δύο ειδικές διαδρομές ήδη", συμπλήρωσε.

"Είμαι εκνευρισμένος που έχασαν με τόσο μικρή διαφορά, μετά από τόσα προβλήματα. Χτύπησα μία γέφυρα και αυτό ήταν η διαφορά. Είναι δύσκολο να το δεχθώ, έχοντας τόσο μεγάλο προβάδισμα, αλλά μέρος αυτού είναι η δική μου ευθύνη και χρειάζεται να επανέλθω δυνατά στο μέλλον", πρόσθεσε ο Evans.

Ένα ακόμα Ford Fiesta, του Ott Tänak, βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου με 29,2 δευτερόλεπτα απόσταση από τον νικητή, ενώ ο πρωταθλητής Sébastien Ogier έκανε το τρία στα τέσσερα για την M-Sport World Rally Team.

Ο Γάλλος οδηγός αύξησε τη διαφορά του στους 16 βαθμούς από τον Jari-Matti Latvala μετά από πέντε αγώνες, αφού ο Φινλανδός τερμάτισε 5ος με το Toyota Yaris του.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία μεταξύ 18 και 21 Μαΐου.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ράλι Αργεντινής: Ανατροπή και οριακή νίκη για Neuville

Photo credits: AP Photo/Nicolas Aguilera

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ