WRC

O Oζιέ πήρε και την Πολωνία

O Oζιέ πήρε και την Πολωνία

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Πολωνίας, ισχυροποιώντας τη θέση του στη βαθμολογία των οδηγών στο WRC.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen) είναι ο πρώτος νικητής στο Ράλι Πολωνίας. Ο αγώνας που πήρε τη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC) μονοπωλήθηκε από τα πληρώματα της γερμανικής ομάδας που μετράει πλέον 11 συνεχόμενες νίκες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε τη σημερινή και τελευταία ημέρα με διαφορά ενός λεπτού από τον τιμέιτ του, Αντρέας Μίκελσεν. Ο οδηγός από το Γκαπ κυριάρχησε και στην Power Stage, κερδίζοντας τρεις επιπλέον βαθμούς για την 10η νίκη του σε ειδική.

" Νομίζω πως ήταν το ιδανικό σαββατοκύριακο για μένα. Είμαι αρκετά ευτυχισμένος, νίκη και ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα. Οι ειδικές ήταν γρήγορες. Απόλαυσα το Polo R WRC εδώ", σχολίασε ο Οζιέ.

Επί τρεις ημέρες, στις ειδικές που έγιναν και στη Λιθουανία, ο Μίκελσεν με νέο συνοδηγό βρισκόταν κοντά στον Γάλλο. Στην 12η ειδική ο Νορβηγός έκανε λάθος και έχασε 10 δευτερόλεπτα. Το Σάββατο έχασε επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai), το δεύτερο βάθρο για το ολοκαίνουργιο i20 WRC. O Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Volkswagen) ήταν 5ος, ξεπερνώντας τα μηχανικά προβλήματα που του κόστισαν 1.5 δευτερόλεπτα το Σάββατο. Ακολούθησαν ο Γιούχο Χάνινεν (Volkswagen), ο Κρις Mικ (Citroen). Eγκατέλειψε ο Μαντρς Όστμπεργκ, νικητής σε δύο ειδικές.

Ο τοπικός ήρωας Ρόμπερτ κουμπίτσα ολοκλήρωσε τον αγώνα υπό Rally 2. Είχε έξοδο στην 17η ειδική και ενώ βρισκόταν στην 6η θέση.tests before a puncture in SS14 on Saturday saw him lose over 2 minutes. He fought back on Sunday though overhauling Hayden Paddon and Henning Solberg.

Στο τέλος του επόμενου μήνα (31/7-3/8) το πρωτάθλημα συνεχίζεται στο διασημότερο αγώνα, το Ράλι Φινλανδίας.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ