WRC

Ο Οζιέ δεν χάνει στην Πορτογαλία

Ο Οζιέ δεν χάνει στην Πορτογαλία

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ εξασφάλισε στην Πορτογαλία την τρίτη φετινή νίκη του. Ο Μίκο Χίρβονεν κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο. Τρίτος ο νικητής του 2012, Μαντς Όστμπεργκ.

"Καλπάζει" ο Σεμπαστιάν Οζιέ φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Ο οδηγός της Volkswagen άνοιξε ήδη διαφορά 29 βαθμών από τον ομόσταυλο του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Ο Οζιέ πήρε το απόλυτο βαθμών (νίκη συν βαθμοί Power Stage) στην Πορτογαλία για την τρίτη φετινή νίκη του. Ο Γάλλος είναι μόνιμος θαμώνας της πρώτης θέσης στο Φάρο.

" Αυτό ήταν ένα σπουδαίο σαββατοκύριακο, η τέταρτη νίκη μας εδώ. Δεν ήταν εύκολη και ο Μίκο πίεσε πραγματικά πολύ, αλλά στο τέλος, ακόμα μια νίκη και το μάξιμουμ των βαθμών με την Power Stage. Τέλεια!", σχολίασε ο οδηγός από το Γκαπ.

Ο Οζιέ τέθηκε επικεφαλής από το πρώτο σκέλος, ακόμα κι αν χρειάστηκε να ανοίγει το δρόμο για τους υπόλοιπους. Ωστόσο στην τελευταία ειδική της Παρασκευής έπεσε στην τρίτη θέση, 6.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Μίκο Χίρβονεν (M-Sport).

Ο Γάλλος επανήλθε στην πρώτη θέση. Πήρε τις πέντε από τις έξι ειδικές του Σαββάτου για να χτίσει διαφορά 38.1 δευτερολέπτων. Έλεγξε τη διαφορά στις τρεις τελευταίες ειδικές την Κυριακή και επιτέθηκε στην Power Stage, πραγματοποιώντας τον καλύτερο χρόνο. Ο Λάτβαλα, δεύτερος στη βαθμολογία, ήταν 14ος.

Ο Χίρβονεν χαμογελούσε μετά το τέλος του αγώνα για το πρώτο βάθρο μετά την επιστροφή στο σπίτι του, την M-Sport. Βρέθηκε στην πρώτη θέση κι αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά ίσως να είχε καλύτερη τύχη. 'Ηταν ο δεύτερος γρηγορότερος πίσω από τον Οζιέ.

Τρίτος ήταν ο Μαντς Όστμπεργκ για τη Citroen, ο οποίος πήρε και την τελευταία ειδική. Τέταρτος ήταν ο Αντρέας Μίκελσεν (Volkswagen), αφήνοντας πίσω του την εφιαλτική εμφάνιση στο Μεξικό. Στη δεύτερη φετινή εμφάνιση του ο Χένινγκ Σόλμπεργκ (M-Sport) ήταν πέμπτος, κλέβοντας και πάλι την παράσταση με τις δηλώσεις του.

" Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είμαι ένας ευτυχισμένος γέρος. Είμαι γρήγορος. Δώστε μου να κάνω δοκιμές για λίγες μέρες και μπορώ να νικήσω τους νεότερους οδηγούς. Το λατρεύω αυτό". Την πρώτη 6άδα έκλεισε ο Μάρτιν Πρόκοπ (Ford).

Αρκετά ήταν τα "θύματα" του αγώνα: Ο Κρις Μικ, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο Οτ Τάνακ και ο Ντάνι Σόρδο. Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Αργεντινής (8-11/5).

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ