WRC

O Αθανασούλας στο Ράλι Monte Carlo

O Αθανασούλας στο Ράλι Monte Carlo

Στο Ράλι Monte Carlo, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του WRC για το 2016, θα λάβει μέρος ο Λάμπρος Αθανασούλας.

Ο αγώνας διεξάγεται από 21 έως 24 Ιανουαρίου και ο Έλληνας οδηγός μαζί με τον συνοδηγό του, Νίκο Ζακχαίο, θα οδηγήσουν μια Skoda Fabia R5.

Καθοριστική συμβολή στην όλη προσπάθεια έχει το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Lascaris Foundation το οποίο στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος.

Το ελληνικό πλήρωμα, με το νούμερο 47 στις πόρτες, θα βρεθεί στον ιδιαίτερο από πλευράς συνθηκών αγώνα του Πριγκιπάτου του Μονακό με το γνώριμο πλέον, από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2015, Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 πληρώματα συνολικά, ενώ στην κατηγορία WRC2 θα συναγωνιστούν 16 πληρώματα από 10 διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα των αγώνων που θα συμμετάσχει το πλήρωμα είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχει δηλωθεί στο WRC2, με δικαίωμα συγκομιδής βαθμών. Χορηγός της προσπάθειας είναι το Lascaris Foundation, που έχει δώσει και το όνομά του στην ομάδα, την Lascaris Foundation Team Greece.

O Αθανασούλας στο Ράλι Monte Carlo

« Η ανανέωση της ευγενικής χορηγίας του Lascaris Foundation, εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στην χώρα μας, αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς. Μετά την επιτυχία μας στο Ράλι Ακρόπολις ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις με το ίδρυμα, με στόχο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αγώνων εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού, που θα προέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα. Έχουμε ήδη καταλήξει στο Monte Carlo και μένει να επιβεβαιωθούν ακόμα κάποιοι αγώνες στη συνέχεια.

Tο Monte είναι ένας αγώνας θρύλος. Μαζί με το Ακρόπολις, τη Φιλανδία και το Ράλι Μ. Βρετανίας είναι οι αγώνες όπου κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις ειδικές συνθήκες του αγώνα (χιόνι, πάγος, βρεγμένη άσφαλτος) και φυσικά να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τερματισμό, κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Νίκος και εγώ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Λάμπρος Αθανασούλας.

O Αθανασούλας στο Ράλι Monte Carlo

Το Rally Monte Carlo θα διεξαχθεί στις 18-24 Ιανουαρίου, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στον εντυπωσιακό χώρο της Casino Square στο Monte Carlo την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Το Service Park του αγώνα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην πόλη Gap της Γαλλίας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή μεταφέρεται στο λιμάνι του Πριγκιπάτου όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή τερματισμού.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Αποκαλυπτήρια για το νέο Hyundai i20 WRC (VIDEO)

Tο πλάνο της Toyota και ο ρόλος του Μιχάλη Ζώτου

Προσοχή! Το νέο Hyundai i20 WRC... πυροβολεί! (VIDEO)

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ