WRC

Μισή χαρά ο Οζιέ

Μισή χαρά ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ολοκλήρωσε μια επιβλητική νίκη στο Ράλι Αυστραλίας,ωστόσο δεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μετά το δράμα στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Μόλις για ένα βαθμό αναβλήθηκε η στέψη του Σεμπαστιάν Οζιέ στην Αυστραλία και έτσι η Volkswagen υποχρεώθηκε να αναβάλλει το πάρτι για τον Οκτώβριο (3-6/10) στη Γαλλία.

Ο οδηγός της VW αναδείχθηκε νικητής στην Αυστραλία με εντυπωσιακό τρόπο (σ.σ. πήρε 19 από τις 22 ειδικές!), όμως είδε τον μοναδικό οδηγό που έχει μαθηματικές ελπίδες για να πάρει τον τίτλο, τον Τιερί Νεβίγ (Qatar Μ-Sport) να τερματίζει δεύτερος.

Στην τελευταία ειδική ο Οζιέ πανηγύρισε τη νίκη, η Citroen είχε τη δεύτερη θέση με τον Μίκο Χίρβονεν και ο Νεβίγ είχε αρκεστεί στην τρίτη.

Όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο DS3 WRC ανάγκασε τον Χίρβονεν να σταματήσει μέσα στην Power Stage με κλαταρισμένο ελαστικό. Ο Φινλανδός έχασε σχεδόν ένα λεπτό, απογοητεύοντας τόσο τη Citroen, όσο και την VW. Φέτος δεν είναι η χρονιά του.

Ο Οζιέ πήρε και τους τρεις βαθμούς της Power Stage, ο Νεβίγ ήταν δεύτερος και ο Εβγένι Νόβικοφ (M-Sport) ήταν τρίτος. Ο Γάλλος χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στο Ράλι Γαλλίας για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Εκεί θα βρίσκεται και ο κάτοχος του τίτλου, Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η ατυχία της Citroen στην Power Stage ήταν διπλή, αφού ο Κρις Μικ που ξαναμπήκε στον αγώνα μετά το χθεσινό ατύχημα του, είχε ξανά έξοδο με τη ρόδα να σέρνεται πίσω από το DS3 σε μια απογοητευτική εικόνα.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ