MOTORSPORTS

Πείτε αντίο στα "Umbrella Girls"

Πείτε αντίο στα "Umbrella Girls"

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) έγινε η πρώτη διοργάνωση της FIA που απομάκρυνε τα κορίτσια που ομορφαίνουν το pitlane.

Σε μία εβδομάδα ανοίγει στο Σίλβερστοουν η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC) με τη συμμετοχή πολλών πρώην οδηγών της Φόρμουλα 1.

Μια απουσία θα γίνει αισθητή. Τα "grid girls", γνωστότερα ως "umbrella girls" δηλαδή τα εντυπωσιακά μοντέλα που κρατούν την ομπρέλα για να μην πιάνει ο ήλιος τον οδηγό ή κρατούν την πινακίδα με τον αριθμό του διαγωνιζόμενου, δεν θα βρίσκονται εκεί.

Όχι, δεν... κατεβαίνουν σε απεργία, απλά δεν είναι πλέον δεκτή η παρουσία τους. "... Σε ότι αφορά εμένα, ανήκουν στο παρελθόν. Η κατάσταση των γυναικών είναι ελαφρώς διαφορετική τώρα", υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής του πρωταθλήματος, Ζεράρ Νεβό.

Πείτε αντίο στα "Umbrella Girls"

Οι οδηγοί επικροτούν την αλλαγή. Άλλωστε οι εποχές που οι οδηγοί έκαναν... συλλογή από umbrella girls έχει αλλάξει. Έχουν πλέον πολλές υποχρεώσεις μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο, ενώ τα όμορφα κορίτσια πηγαίνουν να δουλέψουν.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που θα αναπολήσουν το παρελθόν. Στο αυστριακό Grand Prix της Φόρμουλα 1 οι διοργανωτές έντυσαν τα κορίτσια με τις παραδοσιακές στολές της χώρας, για να τιμήσουν την επιστροφή του αγώνα στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Η επιλογή... ξένισε όσους συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κορίτσια. Και δεν είναι πολλοί που τα παρατηρούν πλέον.

Πείτε αντίο στα "Umbrella Girls"

Ο "μύθος" των umbrella girls ξεκίνησε με τη Γιαπωνάζα Ρόζα Ογκάβα, την οποία είχε προσλάβει η Honda για να απονείμει το τρόπαιο στους νικητές. Το 1983 τα κορίτσια της Hawaiian Tropic (σ.σ. εταιρεία με αντιηλιακά δέρματος) εμφανίστηκαν με μπικίνι στην πίστα Le Mans και ξετρέλαναν οδηγούς, θεατές και φυσικά τους ανθρώπους της τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα.

Πλέον όμως με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις όπως για παράδειγμα η παρουσία δύο γυναικών στο "τιμόνι" των δύο ομάδων της Φόρμουλα 1, η Μονίσα Κάλτεμπορν στη Sauber και η Κλερ Γουίλιαμς στη Williams και τις γυναίκες-οδηγούς να έχουν πλέον ρόλο στα μεγάλα πρωταθλήματα, ο ρόλος των umbrella girls φαίνεται και είναι ξεπερασμένος.

Πείτε αντίο στα "Umbrella Girls"

Αν και αξίζει να σημειωθεί πως όταν υπάρχει γυναίκα-οδηγός, την ομπρέλα κρατάει ένας άνδρας, όχι μια γυναίκα. Μένει να δούμε αν το παράδειγμα του WEC το ακολουθήσουν και άλλα πρωταθλήματα. Η συνήθεια βέβαια είναι δύσκολο πράγμα να κοπεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ