MOTOGP

Σιμοντσέλι: "Ο Μάρκεθ μου θυμίζει τον γιο μου"

Σιμοντσέλι: "Ο Μάρκεθ μου θυμίζει τον γιο μου"

Ο Πάολο Σιμοντσέλι, πατέρας του αδικοχαμένου Ιταλού οδηγού, υπερασπίστηκε το αγωνιστικό στυλ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Μαρκ Μάρκεθ.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Μαρκ Μάρκεθ οδηγεί τη Honda που προοριζόταν για τον Μάρκο Σιμοντσέλι. Αν ο αδικοχαμένος οδηγός από το Κοριάνο βρισκόταν ακόμη κοντά μας, τότε θεωρείται βέβαιο πως θα είχε μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Ο Μάρκεθ βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος των οδηγών την Κυριακή (20/10) στο Φίλιπ Άιλαντ περίπου δύο χρόνια μετά το θάνατο του Σιμοντσέλι.

Τόσο ο Μάρκο, όσο και ο Μαρκ είχαν δεχθεί κριτική για τον επιθετικό τρόπο οδήγησης τους. Σε συνέντευξη του ο πατέρας του Σιμοντσέλι, ο Πάολο υπερασπίστηκε τον Ισπανό οδηγό.

"Οι κριτικές των τελευταίων εβδομάδων είναι υπερβολικές. Στον αγώνα κάνεις τα πάντα για να νικήσεις και ναι υπάρχει μικρό κενό για προσπέρασμα και πρέπει να πατήσεις το γκάζι. Ο Μάρκεθ μου θυμίζει τον Μάρκο".

Εν τω μεταξύ ο Μάρκεθ που βρίσκεται οκτώ βαθμούς μακριά από την εξασφάλιση του τίτλου, παραδέχθηκε πως δεν περίμενε να διεκδικήσει τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν στο MotoGP

" Περίμενα να είμαι ανταγωνιστικός και ονειρευόμουν να διεκδικήσω την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Να τερματίσω στην τρίτη θέση, όχι να προηγούμαι στη βαθμολογία τρεις αγώνες πριν το τέλος", δήλωσε ο 20χρονος οδηγός.

Και ίσως για πρώτη φορά φέτος ο Μάρκεθ δεν θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Θα... καθίσει πίσω από τον Χόρχε Λορένθο ή τον Ντάνι Πεδρόσα ή τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακόμα κι αν ο Λορένθο αναδειχθεί νικητής, τότε ο Μάρκεθ αρκείται σε μια τρίτη για να γίνει ο πρώτος ρούκι παγκόσμιος πρωταθλητής μετά το 1978 και τον "Κινγκ" Κένι Ρόμπερτς.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ