MOTOGP

Ντελίριο μετά τη νίκη του Ρόσι

Ντελίριο μετά τη νίκη του Ρόσι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο στην 18η σεζόν του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Γλίστρησε ο Μαρκ Μάρκεθ (videos).

"Κάηκε" το Μιζάνο με την πρώτη νίκη του Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) επί ιταλικού εδάφους μετά το 2009. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν τελικά εκείνος που έσπασε φέτος το μονοπώλιο της Honda στο MotoGP.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda) είχε πτώση στην προσπάθεια του να μείνει κοντά στον 35χρονο οδηγό που αγωνίζεται από το 1996 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας.

Ο poleman Χόρχε Λορένθο (Yamaha) περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με τον Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) να συμπληρώνει το βάθρο σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στην πίστα "Μάρκο Σιμοντσέλι".

Ο τελευταίος γύρος:

Στην εκκίνηση ο Λορένθο υπερασπίστηκε τη θέση του, ενώ Ρόσι και Μάρκεθ ήταν απασχολημένοι σε μια "μονομαχία" για τη δεύτερη θέση. Ήταν η πρώτη φορά που ο 21χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά (4η) της εκκίνησης φέτος.

Ο Ρόσι πλησίασε τον Λορένθο και τον προσπέρασε στα φρένα, για να ακολουθήσει ο Μάρκεθ. Τελικά στον 10ο γύρο ο τελευταίος έχασε το μπροστινό σε μια δεξιά στροφή. Προσπάθησε να συνεχίσει τον αγώνα και κατετάγη 15ος, παίρνοντας ένα βαθμό. Ήταν η πρώτη πτώση του σε αγώνα μετά το Μουτζέλο το 2013.

H πτώση του Μάρκεθ:

Τέταρτος ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) με τον Αντρέα Ιανόνε (Pramac Ducati) να ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοση του, τερματίζοντας πέμπτος. Ακολούθησαν ο Πολ Εσπαργαρό (Monster Yamaha Tech 3), ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Monster Yamaha Tech 3), ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda), ο Καλ Κράτσλοου (Ducati) και ο Γιόνι Ερνάντες (Pramac Racing).

Ο Ρόσι αντίκρισε για 107η φορά πρώτος την καρό σημαία και 81η στη μεγάλη κατηγορία. Έγινε ο πρώτος οδηγός που σπάει το φράγμα των 5.000 βαθμών.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το 14ο Grand Prix (σε σύνολο) 18 στη "Motorland" της Αραγονίας στις 26 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία

1.Μάρκεθ 289 βαθμοί

2.Πεδρόσα 215

3.Ρόσι 214

4.Λορένθο 177

5.Ντοβιτσιόζο 142

6.Π.Εσπαργαρό 98

7.Α.Εσπαργαρό 92

8.Ιανόνε 92

9.Μπραντλ 74

10.Σμιθ 74

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ