MOTOGP

Νίκη Μάρκεθ, "εμφύλιος" στο HRC

Νίκη Μάρκεθ, "εμφύλιος" στο HRC

Ο Μαρκ Μάρκεθ αναδείχθηκε νικητής στη Motorland. Πτώση για τον Ντάνι Πεδρόσα μετά από επαφή με τον Μάρκεθ. Κατηγόρησε τον ρούκι τιμέιτ του για την επιθετικότητα του.

Τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος της φετινής σεζόν στο MotoGP άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο HRC. Μετά την έκτη φετινή νίκη του Μαρκ Μάρκεθ στην πίστα Motorland στην Αραγονία, ο τιμέιτ του στη Repsol Honda, Ντάνι Πεδρόσα του επιτέθηκε φραστικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ανήμερα των 28ων γενεθλίων του ο Πεδρόσα έχασε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όταν είχε βίαιη πτώση στον 6ο γύρο.

Εκείνη την ώρα ο Ισπανός οδηγός βρισκόταν στη δεύτερη θέση, την οποία υπερασπιζόταν από τον Μάρκεθ. Ο Πεδρόσα έπεσε, με τη μοτοσικλέτα του να μένει μέσα στην πίστα και να απειλεί την ασφάλεια των υπόλοιπων οδηγών που ακολουθούσαν. Το HRC επιβεβαίωσε πως υπήρξε επαφή των δύο Ισπανών.

Νίκη Μάρκεθ, "εμφύλιος" στο HRC

Εξαιτίας της επαφής κόπηκε το καλώδιο του traction control στη μοτοσικλέτα του Πεδρόσα και ο τελευταίος έπεσε αμέσως. Κατηγόρησε τον Μάρκεθ για την "επιθετική οδήγηση του όλη τη χρονιά", ενώ φτάσαμε στην εποχή που ο Πεδρόσα θα έλεγε καλά λόγια για τον πάλαι ποτέ μεγάλο αντίπαλο του, τον Χόρχε Λορένθο (Yamaha).

" Ο Λορένθο και εγώ γνωρίζουμε να κάνουμε γρήγορους γύρους, ωστόσο τίποτα δεν γίνεται", είπε μετά την επιστροφή του από το ιατρικό κέντρο της πίστας με πόνους στα γόνατα.

Ο Λορένθο τερμάτισε δεύτερος και βρίσκεται πίσω από τον Μάρκεθ στη βαθμολογία με 39 πόντους. Επιχείρησε να επαναλάβει την τακτική που του έφερε τη νίκη στο Μιζάνο, κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση. Προσπάθησε να ξεφύγει, όμως τον έπιασαν οι Honda. Ο Μάρκεθ τον πέρασε, αλλά οδηγώντας ως παγκόσμιος πρωταθλητής κυνήγησε τον υποψήφιο... σφετεριστή του τίτλου.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha)... κέρδισε από την πτώση του Πεδρόσα και έβαλε τέλος στο σερί της τέταρτης θέσης στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες. Ανέβηκε στο βάθρο, αν και χρειάστηκε να πάρει πίσω την τρίτη θέση από τον Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda).

"Τρενάκι" είχαν σχηματίσει πίσω από τον Μπαουτίστα οι Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda) και Καλ Κράτσλοου (Monster Tech 3 Yamaha).

Tην πρώτη 10άδα έκλεισαν ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Monster Tech 3 Yamaha), o Aντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati), ο Νίκι Χέιντεν (Ducati) και ο Αντρέα Ιανόνε (Pramac Ducati). Ο Αλεΐς Εσπαργαρό οδήγησε τη CRT του στην 11η θέση μακριά από τους άλλους, επιβεβαιώνοντας πως χρειάζεται μια καλύτερη μοτοσικλέτα το 2014. Ο Εσπαργαρό θα πληρώσει από την τσέπη του για να φύγει από την ομάδα του Ασπάρ Μαρτίνεθ.

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στη Μαλαισία (3-11/10) στη σκιά της δεύτερης επετείου του θανάτου του Μάρκο Σιμοντσέλι.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ