MOTOGP

Λαγκούνα Σέκα και μετά διακοπές

Λαγκούνα Σέκα και μετά διακοπές

Οκτώ μοτοσικλέτες θα έχει στη διάθεση του το δίδυμο της Ducati. Νέο πρόσωπο στην LCR Honda, ενώ ο Λόρις Καπιρόσι πήρε πίσω τη μοτοσικλέτα του (video).

Μια περιουσία κόστισε στο τμήμα logistics της Ducati η μεταφορά του εξοπλισμού στην Καλιφόρνια. Την Κυριακή(24/7) οι αναβάτες θα χαρούν την Κόρκσκρ(ι)ου δηλαδή ήρθε η ώρα για την πίστα της Λαγκούνα Σέκα.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati λοιπόν θα έχει οκτώ μοτοσικλέτες στη διάθεση του Βαλεντίνο Ρόσι και του Νίκι Χέιντεν, μιας και πήραν μαζί τους τη GP11 (τέσσερις) και τη GP11.1 (τέσσερις).

Ο Ρόσι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια θα οδηγήσει. Θα τον βοηθήσει ο Τζέρεμι Μπέρτζες που επιστρέφει στη θέση του αρχιμηχανικού μετά την απουσία του από το πάντοκ για δύο εβδομάδες μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η γυναίκα του.

Στη Honda ο Κέισι Στόνερ είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες στην αμερικάνικη πίστα, ενώ ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα το 2012, αφού η Honda δεν θα κατεβάσει τρεις μοτοσικλέτες. Μένει μια για τον Κέισι και μια για τον Ντάνι Πεδρόσα.

Η Yamaha που έχει δύο Αμερικάνους αναβάτες στο δυναμικό της, τον Μπεν Σπις στην εργοστασιακή ομάδα και τον Κόλιν Έντουαρντς στην Tech 3, είναι ιδιαίτερα δυνατή στην αμερικάνικη αγορά. Ο Έντουαρντς πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικά σποτ της Yamaha USA, ενώ ο Σπις ελπίζει ότι η επετειακή M1 θα τον οδηγήσει στη νίκη, όπως και στο Άσεν.

Εν τω μεταξύ η Bridgestone θα φέρει ένα καινούργιο μαλακό ελαστικό για πίσω, το οποίο θα εκτιμήσει ο Λόρις Καπιρόσι που επιστρέφει στην Pramac Ducati.

Τέλος, ο Τόνι Ελίας θα μοιραστεί το γκαράζ της LCR Honda με τον Αμερικάνο Μπεν Μπόστρομ που θα συμμετάσχει με wild card και ελπίζουμε ότι και αυτός θα προσφέρει θέαμα, όπως έχει συμβεί με όλους τους Αμερικάνους αναβάτες στη Λαγκούνα Σέκα. O Mπόστρομ αγωνίζεται στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μαυρισμένοι και με λιγότερα προβλήματα θα τα ξαναπούν όλοι στις 12 Αυγούστου στην πίστα της οικογένειας του Κάρελ Άμπραχαμ, στο Μπρνο.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ