MOTOGP

"Ξύπνησε" το "θηρίο" Lorenzo

"Ξύπνησε" το "θηρίο" Lorenzo

Ο Χόρχε Λορένθο άφησε πίσω του τους Ιταλούς Αντρέα Ιανόνε και Βαλεντίνο Ρόσι στο Μουτζέλο. Δεύτερη εγκατάλειψη φέτος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ.

Πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Ο Jorge Lorenzo επέστρεψε στα καλύτερά του και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά επί ιταλικού εδάφους, στο αγαπημένο του Mugello, πλησίασε στους 6 βαθμούς τον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Valentino Rossi.

Στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ο Andrea Iannone κατέθεσε… ψυχή τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με την Ducati, ενώ τρίτος ήταν ο Rossi ο πλέον δημοφιλής αναβάτης στο Mugello που όμως χρειάστηκε να ανέβει… Γολγοθά για να φτάσει στην 6η σερί παρουσία του στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες φέτος.

" Ο ρυθμός ήταν λίγο αργός σήμερα. Δύο φορές στο παρελθόν έχω σημειώσει τρεις σερί νίκες στα MotoGP. Τώρα πρέπει να προσπαθήσω για την 4η”, δήλωσε ο Lorenzo. “Ποτέ δεν τα παράτησα. Πίεσα πολύ. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτή η δεύτερη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσα", είπε ο Iannone.

" Είμαι χαρούμενος γιατί ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ποτέ δεν ήμουν πραγματικά δυνατός καθ' όλη τη διάρκεια του 3ημέρου. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο, εδώ στο Mugello, είναι πάντα εξαιρετικό συναίσθημα", σχολίασε ο Rossi γνωρίζοντας την αποθέωση από την πλειονότητας των σχεδόν 91 χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Μετά τη Jerez και το Le Mans, ο Lorenzo πρόσθεσε άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση, αυτή τη φορά στο αγαπημένο του Mugello. Η τελική διαφορά των 5,5” μάλλον τιμά τους αντιπάλους του καθώς από ένα σημείο και έπειτα πήγαινε σε safe mode, με τη διαφορά να έχει φτάσει ακόμα και τα 8,5” στον 16ο γύρο.

Παίρνοντας τα ηνία του αγώνα πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, οδήγησε αλάνθαστα και μέχρι τον 5ο γύρο είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη κάνοντας μια διαφορά της τάξης των 2,6”.

Πίσω του όλα ήταν ανοιχτά με τέσσερις αναβάτες να μάχονται για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Πέραν των δύο Ducati των Dovizioso - Iannone, στο παιχνίδι μπήκαν ο Marc Marquez που έκανε τρομερή εκκίνηση καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει από τη 13η θέση στην 2η θέση στο 2ο γύρο, αλλά και ο Dani Pedrosa. Για τον Valentino Rossi τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα από την αρχή καθώς έκανε κακή εκκίνηση αφού από 8ος βρέθηκε προσωρινά 11ος, μακριά από τους πρωτοπόρους και το βάθρο.

Φυσικά και δεν παρέδωσε τα όπλα και αφού γλίτωσε τα χειρότερα στον 11ο γύρο όπου παρά λίγο να πέσει την ώρα που είχε πλησιάσει την τετράδα που πάλευε για τις δύο θέσεις του βάθρου, κατάφερε τη μεγάλη ανατροπή. Στον επόμενο γύρο επιτίθεται και περνάει τον Dovizioso, ο οποίος δύο γύρους αργότερα επιστρέφει στα pits και εγκαταλείπει με πρόβλημα στο πίσω μέρος της GP15. Από το πρωί, πάντως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Iταλό αναβάτη καθώς μόλις στον πρώτο γύρο του warm up, την ώρα που προσπαθούσε να ζεστάνει τα λάστιχά του, έχασε το μπροστινό και έπεσε…

Iannone και Marquez σε συνέχεια της συναρπαστικής μάχης που έδωσαν στο Le Mans για την 4η θέση, την οποία και πήρε τελικά ο Ισπανός, πάλευαν με νύχια και με δόντια για τη 2η θέση.

Στον 16ο γύρο ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρασε μπροστά, αλλά στη μεγάλη ευθεία μπαίνοντας στον 17ο γύρο, ο Iannone πήρε το αίμα του πίσω εκμεταλλευόμενος την ισχύ της Ducati GP15. Στην προσπάθειά του να “απαντήσει” στο κλειστό κομμάτι ο Marquez, χάνει το μπροστινό και καταλήγει στα χώματα εν μέσω πανηγυρισμών (!) που δεν ταιριάζουν σε αυτό το σπορ... Δεύτερο DNF για τον Ισπανό (μετά την πτώση στην Αργεντινή) που έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του Πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή ο Rossi δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εξαιρετική κίνηση περνάει τον Pedrosa για την 3η θέση. Μπροστά του είχε πλέον τον Iannone. Απέμεναν 5 γύροι και η διαφορά τους δεν ξεπερνούσε το δευτερόλεπτο, ωστόσο όσο κι αν πίεσε ο Doctor ποτέ δεν έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον καλό του φίλο τον οποίο και αποθέωσε στο τέλος του αγώνα.

Πολύ καλή εμφάνιση δεδομένης της κατάστασής του και από τον Pedrosa που δείχνει σιγά σιγά να συνέρχεται από την επέμβαση στο χέρι για την αντιμετώπιση του arm-pump. Από κει και πέρα ο Bradley Smith τερμάτισε στην 5η θέση με τον ομόσταβλό του και πρόσφατα εγχειρισμένο Pol Espargaro να ακολουθεί στην 6η θέση. Ο Maverick Vinales έφερε τη Suzuki στην 7η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Michele Pirro, Danilo Petrucci (ελέγχεται για την επαφή που είχε με τον Aleix Espargaro στον 2ο γύρο προκαλώντας την πτώση του Ισπανού) και Yonny Hernandez.

Το Πρωτάθημα συνεχίζεται στις 14 Ιουνίου στην Catalunya.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Φανταστικός Iannone

Iταλική κυριαρχία στο Mugello

Ducati έτοιμες για όλα

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ