MOTOGP

GP Μαλαισίας - QP: Pole στο βρεγμένο για Dovizioso!

GP Μαλαισίας - QP: Pole στο βρεγμένο για Dovizioso!

Ο Ιταλός αναβάτης, Andrea Dovizioso έφερε την Ducati στην pole position στο Grand Prix της Sepang, αφήνοντας πίσω του τις Yamaha των Rossi - Lorenzo.

O Andrea Dovizioso με Ducati πήρε την pole position στη Sepang και θα επιδιώξει την Κυριακή (30/10) να γίνει ο ένατος διαφορετικός νικητής στο φετινό πρωτάθλημα. Η διαδικασία διεξήχθη σε βρεγμένο οδόστρωμα λόγω της βροχής που έπεφτε από το πρωί. Αυτή είναι η δεύτερη pole του Ιταλού αναβάτη φέτος μετά από αυτή στο Assen και η τρίτη συνολικά για τη Ducati.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Από την πρώτη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, με τον Valentino Rossi να παίρνει στο τέλος τη δεύτερη θέση από τον Jorge Lorenzo. O Μarc Marquez που ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα από γαστρεντερίτιδα, έφερε τη Honda του στην τέταρτη θέση, με τον νικητή του αγώνα της Αυστραλίας, Cal Crutchlow να πλασάρεται στην πέμπτη θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Βρετανός που το Σαββάτο κλείνει τα 31 του χρόνια, έπεσε τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ενώ βρισκόταν στη 12η θέση, αλλά κατάφερε να συνεχίσει χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του και να φτάσει τελικά μέχρι την πέμπτη θέση. Ήταν η δεύτερη πτώση του κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ωστόσο δείχνει πολύ δυνατός στο βρεγμένο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αν οι συνθήκες είναι παρόμοιες την Κυριακή.

Ο Andrea Iannone στην επιστροφή του στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Misano, έφερε τη Ducati του στην έκτη θέση. Από την τρίτη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν οι Aleix Espargaro, Maverick Vinales και Alvaro Bautista.

Στο μεταξύ, ο Dani Pedrosa που βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης μετά την επέμβαση που έκανε στην κλείδα, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Valencia.

Ο Ισπανός, πάντως, ενοχλημένος από δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το σπορ λόγω του νέου του τραυματισμού, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, λέγοντας πως τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση και πως ανυπομονεί να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Malaysian GP @ TV

Προηγούμενοι νικητές

2015: Dani Pedrosa (Honda)

2014: Marc Marquez (Honda)

2013: Dani Pedrosa (Honda)

2012: Dani Pedrosa (Honda)

2011: O ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

2010: Valentino Rossi (Yamaha)

2009: Casey Stoner (Ducati)

2008: Valentino Rossi (Yamaha)

2007: Casey Stoner (Ducati)

2006: Valentino Rossi (Yamaha)

2005: Loris Capirossi (Ducati)

2004: Valentino Rossi (Yamaha)

2003: Valentino Rossi (Honda)

2002: Max Biaggi (Yamaha)

2001: Valentino Rossi (Honda)

2000: Kenny Roberts, Jr. (Suzuki)

Το πρόγραμμα της Κυριακής (30/10)

Moto3 RACE: 06:00GR (OTE Sport 5 HD)

Moto2 RACE: 07:20GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP RACE: 09:00GR (OTE Sport 5 HD)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ